Παπαδημούλης προς Κομισιόν: Ποιό είναι το ύψος των επενδύσεων του "ταμείου Γιούνκερ" στην Ελλάδα;

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ.Παπαδημούλης
Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ.Παπαδημούλης EUROKINISSI

Υπερεκτιμήθηκαν οι επενδύσεις του «Ταμείου Γιούνκερ» στην πραγματική οικονομία αναφέρει σε ερώτησή του προς την Κομισιόν ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ερώτηση προς την Κομισιόν σχετικά με την ορθή κατανομή των επενδύσεων κατέθεσε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, με αφορμή τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου, σύμφωνα με τα οποία υπερεκτιμήθηκαν οι επενδύσεις του λεγόμενου «Ταμείου Γιούνκερ» στην πραγματική οικονομία, ενώ επωφελήθηκαν περισσότερο οι χώρες με τις πιο ανεπτυγμένες και ενεργές εθνικές αναπτυξιακές τράπεζες και ιδρύματα.

Ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ερωτά την Κομισιόν «πώς θα συμμορφωθεί μέχρι τα τέλη του 2019 (λήξη υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων) με τη σύσταση του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου περί "στήριξης των χωρών στις οποίες η ανάπτυξη είναι περισσότερο περιορισμένη"», καθώς και «με ποια μέτρα θα θωρακίσει το πρόγραμμα InvestEU, που ξεκινά το 2021 (και έπεται της ολοκλήρωσης του ΕΤΣΕ), ώστε να ανταποκριθεί στις συστάσεις του ΕΕΣ περί συνεκτικότητας, συμπληρωματικότητας, ορθής γεωγραφικής κατανομής και πολλαπλασιαστικών αποτελεσμάτων των επενδύσεων».

Τέλος, ο Δ. Παπαδημούλης ρωτά την Κομισιόν «ποιο είναι το ύψος των επενδύσεων που πραγματοποιήθηκαν στα 28 κράτη-μέλη και ειδικότερα στην Ελλάδα από το 2015 ως σήμερα» -την περίοδο υλοποίησης του ΕΤΣΕ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Κομισιόν, Γιούνκερ
SHARE:

24Media Network