Παπακώστα για τελικό ΑΕΚ-ΠΑΟΚ: Θα συμβάλουν οι ΠΑΕ στις δαπάνες φύλαξης;

Παπακώστα για τελικό ΑΕΚ-ΠΑΟΚ: Θα συμβάλουν οι ΠΑΕ στις δαπάνες φύλαξης;
Η ανεξάρτητη βουλευτής Κατερίνα Παπακώστα Eurokinissi

Η ανεξάρτητη βουλευτής ζητά να ενημερωθεί, απ' τα αρμόδια υπουργεία, αν θα συμβάλλουν οι ΠΑΕ των δύο ομάδων που θα αναμετρηθούν στον τελικό του Σαββάτου στο επιπλέον κόστος που συνεπάγεται -όπως παρατηρεί- η ενισχυμένη αστυνόμευση

Ερώτηση προς τα υπουργεία Εσωτερικών και Πολιτισμού & Αθλητισμού κατέθεσε η βουλευτής Β’ Αθηνών, Κατερίνα Παπακώστα, με θέμα τα μέτρα ασφαλείας για τη διεξαγωγή του τελικού Κυπέλλου Ελλάδος, αυτό το Σάββατο, στο ΟΑΚΑ, μεταξύ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

Η ανεξάρτητη βουλευτής αναφέρει αρχικά στο κείμενό της τα μέτρα ασφαλείας, τα οποία γνωστοποίησε η ΕΛ.ΑΣ. κατόπιν συσκέψεων που πραγματοποιήθηκαν με εκπροσώπους της ΕΛ.ΑΣ., της ΕΠΟ, των ΠΑΕ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ και του ΟΑΚΑ.
 

Η Κ. Παπακώστα σημειώνει πως συνολικά, στο γήπεδο θα παρακολουθήσουν 40.000 φίλαθλοι τον τελικό, ενώ τα μέτρα ασφαλείας έχουν ως στόχο την αποφυγή επεισοδίων και συγκρούσεων μεταξύ τον οπαδών. «Ωστόσο, τα εν λόγω μέτρα απαιτούν την παρουσία μεγάλου αριθμού αστυνομικών και προκαλούν, επιπλέον, ένα σημαντικό κόστος», παρατηρεί.

Έτσι ρωτά τα αρμόδια υπουργεία «πόσοι αστυνομικοί θα διατεθούν στις 12 Μαΐου για την υλοποίηση των μέτρων ασφαλείας για την διεξαγωγή του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος, αλλά και από ποιες Υπηρεσίες θα προέρχονται». Επιπλέον, ζητά να ενημερωθεί «αν οι ΠΑΕ θα συμβάλλουν στην δαπάνη που δημιουργείται και αν θα επωφεληθεί η Ελληνική Αστυνομία στις υπαρκτές της ανάγκες οι οποίες υπάρχουν για την εκτέλεση της δράσεις της».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα