Παπακώστα: Καμία συναλλαγή – Θα με βρουν απέναντι

Παπακώστα: Καμία συναλλαγή – Θα με βρουν απέναντι
Η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου Eurokinissi

Προειδοποιήσεις προς όσους υποστηρίζουν ότι η υπουργοποίησή της ήταν προϊόν συναλλαγής προκειμένου να υπερψηφίσει την Συμφωνία των Πρεσπών - Η Κ. Παπακώστα τόνισε ότι την ενέπνευσε η κοινωνική ατζέντα της κυβέρνησης.

“Θα με βρουν απέναντι όπως δεν έχω κάνει ποτέ 18 χρόνια που πολιτεύομαι” προειδοποίησε η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα τονίζοντας ότι θα αξιοποιήσει κάθε μέσο προστασίας που της παρέχει η Δημοκρατία έναντι όσων υποστηρίζουν ότι η υπουργοποίησή της ήταν προϊόν συναλλαγής προκειμένου να υπερψηφίσει την Συμφωνία των Πρεσπών. Η Κ. Παπακώστα υπογράμμισε ότι αυτό που την ενέπνευσε στο κυβερνητικό πρόγραμμα ήταν η κοινωνική ατζέντα.

Μάλιστα, η Κ. Παπακώστα επιτέθηκε στην αντιπολίτευση γιατί βάφτισε “παροχολογία” την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους κάνοντας λόγο για “ολισθηρό κι επικίνδυνο ατόπημα” και για υποστήριξη του “κοινωνικού δαρβινισμού”. Η Κ. Παπακώστα επισήμανε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες ώστε να επιλυθεί το ζήτημα των υπερχρεωμένων νοικοκυριών.

Παράλληλα, η Κ. Παπακώστα σημείωσε ότι η Αλβανία θα πρέπει να ακολουθήσει τον δρόμο της αποκλιμάκωσης της έντασης που έχει δημιουργηθεί τονίζοντας ότι η ένταξή της στην Ε.Ε. “περνά από την Αθήνα”. Η Κ. Παπακώστα επισήμανε ότι η Αλβανική κυβέρνηση θα πρέπει να δείξει σεβασμό στην εθνική μειονότητα και τα δικαιώματά της. Η Κ. Παπακώστα υπογράμμισε ότι η ασφάλεια είναι “προϋπόθεση Δημοκρατίας κι ανάπτυξης” και κάλεσε τα κόμματα να αποφύγουν την κριτική προς την Αστυνομία για αντιπολιτευτικούς λόγους.

Αντ. Μπαλωμενάκης: Αξίζει να συζητηθεί η πρόταση του Γ. Σαρίδη

“Αξίζει να συζητηθεί” σημείωσε σχετικά με την πρόταση του Γιάννη Σαρίδη για αναπροσαρμογή του επιπέδου της φτώχειας ο Αντώνης Μπαλωμενάκης. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από την κυβέρνηση να εξετάσει την πρόταση του βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων που δήλωσε ότι δεν θα καταψηφίσει τον Προϋπολογισμό, κόντρα στην κομματική γραμμή. Μάλιστα ο Αντ. Μπαλωμενάκης παρατήρησε ότι η πρόταση του Γ. Σαρίδη “συμπίπτει ή συμπληρώνει” την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την Συνταγματική Αναθεώρηση και το ελάχιστο επίπεδο διαβίωσης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα