Παππάς: Δημοσιογραφικός εμετός το περούκα-gate στη Νέα Υόρκη

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς
Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς ALEXANDROS MICHAILIDIS / SOOC

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής αποκάλυψε ότι οι απολυθέντες δημοσιογράφοι είχαν ακολουθήσει αντίστοιχες πρακτικές και κατά συνεργάτιδος της Άννας Διαμαντοπούλου του ΠΑΣΟΚ

Μήνυμα στη Δημοκρατική Συμπαράταξη να μην αναπαράγει τον «δημοσιογραφικό εμετό» της υπόθεσης περούκα-gate δηλαδή των δύο δημοσιογράφων που παρακολουθούσαν μεταμφιασμένοι την ελληνική αποστολή στη Νέα Υόρκη υποπίπτοντας ακόμη και σε πλαστογραφία, έστειλε από τη Βουλή ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς.

«Αν δεν πρέπει μια φορά να υπάρχει δημοσιογραφικός εμετός, δεν πρέπει δέκα φορές να υπάρχει πολιτικός εμετός» είπε ο κ. Παππάς στον Θεόδωρο Παπαθεοδώρου που επανέφερε το θέμα στη Βουλή μετά από δύο χρόνια υποστηρίζοντας ότι πρόκειται περί fake news. «Αδικείτε τον εαυτό σας και εμένα που με καλείτε να συζητήσουμε αυτό το θέμα. Ας συζητήσουμε κάτι σοβαρό» είπε ο κ. Παππάς και θύμησε ότι οι ίδιοι οι δημοσιογράφοι απολύθηκαν αμέσως από τα Μέσα Ενημέρωσης στα οποία εργάζονταν όταν αποκαλύφθηκαν οι πρακτικές τους. Θύμισε, μάλιστα, ότι οι ίδιοι ομολόγησαν ότι μεταμφιέστηκαν για να παρακολουθήσουν την ελληνική αποστολή στη Νέα Υόρκη αλλά και ότι πλαστογράφησαν αποδείξεις. Επίσης ο κ. Παππάς  διευκρίνισε ότι κρατήθηκαν από την αμερικανική αστυνομία η οποία όμως δεν προχώρησε σε συλλήψεις κατόπιν δικής του απόφασης.

ADVERTISING

Είχαν κάνει το ίδιο με συνεργάτιδα της Άννας Διαμαντοπούλου

Ο υπουργός Ψηφιακής αποκάλυψε, όμως, στη Βουλή ότι οι δημοσιογράφοι είχαν ακολουθήσει αντίστοιχες πρακτικές και κατά συνεργάτιδος της πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Άννας Διαμαντοπούλου. «Δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνουν. Να συζητήσετε με την κυρία Διαμαντοπούλου για την εμπειρία της» προέτρεψε τον κ. Παπαθεοδώρου ο κ. Παππάς. Κατήγγειλε, δε ότι «δημοσιογραφικός» στόχος των δύο ήταν να φωτογραφήσουν την ελληνική αποστολή σε περίπτωση που πήγαινε σε πολυτελή εστιατόρια ή έκανε ακριβά ψώνια. «Τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους» σημείωσε.

Και ο ίδιος ο κ. Παπαθεοδώρου αποστασιοποιήθηκε, πάντως, από τις πρακτικές των δύο δημοσιογράφων. Επέκρινε, όμως, το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων που αποκάλυψε το θέμα για τον τρόπο με το οποίο το χειρίστηκε. Υποστήριξε δηλαδή ότι έγινε λόγος για σύλληψη των δύο δημοσιογράφων κάτι που τελικά δεν συνέβη.

Πάντως, ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, πήρε αποστάσεις από την επιλογή του κ. Παπαθεοδώρου να επαναφέρει στη Βουλή το θέμα του περούκα-gate του 2016. «Ο υπουργός έχει ήδη απαντήσει» ανέφερε αιχμηρά στον βουλευτή της ΔΗ.ΣΥ ο κ. Κακλαμάνης.

24Media Network