Παππάς: Η αρμοδιότητα έχει ήδη πάει στο ΕΣΡ, καμία δικαιολογία για ΝΔ

Nikos Pappas at Parliament Committee that investigates the broadcastoing licences of the tv channels, on Oct. 7, 2016 /          ,  7 , 2016
Nikos Pappas at Parliament Committee that investigates the broadcastoing licences of the tv channels, on Oct. 7, 2016 / , 7 , 2016 MENELAOS MYRILLAS / SOOC

Το 'μπαλάκι' στη ΝΔ από τον υπουργό Επικρατείας. Ζητά από την Αξιωματική Αντιπολίτευση να αποδείξει ότι έχει "τη στοιχειώδη αίσθηση συνταγματικής ευθύνης"

Καμία δικαιολογία δεν αναγνωρίζει πια στην Αξιωματική Αντιπολίτευση ο υπουργός Επικρατείας, μετά την πρόταση του Βύρωνα Πολύδωρα ως προέδρου του ΕΣΡ και την επιστροφή των αρμοδιοτήτων για όποιον νέο διαγωνισμό στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

"Επαναλαμβάνουμε. Η αρμοδιότητα για όποιον νέο διαγωνισμό για τηλεοπτικές άδειες είναι πλέον στο ΕΣΡ, όπως προέβλεπε από την αρχή ο Ν. 4339/15. Η δικαιολογία των αρμοδιοτήτων δεν υπάρχει για τη ΝΔ. Ουδείς αντιλαμβάνεται ποιες προϋποθέσεις, ή μήπως δικαιολογίες, θέτει για ακόμα μία φορά. Η ΝΔ έχει την υποχρέωση να αποδείξει ότι έχει τη στοιχειώδη αίσθηση συνταγματικής ευθύνης και να συμβάλλει στη συγκρότηση ΕΣΡ", ανέφερε χαρακτηριστικά", δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας.

Τη Δευτέρα το πρωί θα κατατεθεί διάταξη, που καταργεί το άρθρο 2 του Ν.4339/15 και το οποίο μετέφερε τις αρμοδιότητες από το ΕΣΡ στην κυβέρνηση. Όλες οι αρμοδιότητες, καθώς και αυτή του διαγωνισμού και των λεπτομερειών του, επανέρχονται έτσι στο ΕΣΡ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΕΣΡ, Τηλεοπτικές άδειες
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Παππάς: Επιστρέφονται οι αρμοδιότητες στο ΕΣΡ

Αντιδράσεις και μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ για Πολύδωρα

ΝΔ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ 'δεν ψηφίζουν' Πολύδωρα

SHARE:

24Media Network