Παππάς: Η Ελλάδα αποκτά σταθμούς με νόμιμες άδειες μετά από 27 χρόνια ανομίας

O υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς
O υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς EUROKINISSI

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής μίλησε για το "τέλος της προστασίας συγκεκριμένων συμφερόντων από πολιτικούς χώρους", με το τέλος του διαγωνισμού για τη χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών.

"Η Ελλάδα αποκτά επιτέλους σταθμούς με νόμιμες άδειες", "μετά από 27 χρόνια ανομίας και παράνομης αξιοποίησης ενός δημόσιου αγαθού, του φάσματος" σχολίασε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, με δήλωσή του, τη σχετική απόφασή του.

"Ο διαγωνισμός, τον οποίο ορισμένοι πολιτικοί χώροι δεν επιθυμούσαν να ολοκληρωθεί, προστατεύοντας συγκεκριμένα συμφέροντα, ολοκληρώθηκε", συνέχισε ο κ. Παππάς και σημείωσε τις υποχρεώσεις που έχουν πλέον οι τηλεοπτικοί σταθμοί.

"Κάθε αδειοδοτημένη τηλεοπτική επιχείρηση "οφείλει να καταβάλει το υψηλό τίμημα των 35 εκατ. ευρώ, να διατηρήσει 400 θέσεις εργασίας κατ’ ελάχιστο, να λειτουργεί σε σύγχρονες τεχνολογικές εγκαταστάσεις και, βεβαίως, να παράγει πρωτότυπο, ποιοτικό και ανταγωνιστικό πρόγραμμα, όπως προβλέπει η πάρα πολύ αυστηρή νομοθεσία" , υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Παππάς.

Οι έξι για τις τηλεοπτικές άδειες

Νέα δεδομένα στην αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών.

Με απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης αδειοδοτείται και η Τηλεοπτική Ελληνική ΑΕ, συμφερόντων Φίλιππου Βρυώνη, υπό την προϋπόθεση πως τις 26 Ιουνίου θα προσκομίσει στοιχεία έκδοσης δανειακής σύμβασης ύψους 6,3 εκ ευρώ προς την μέτοχο της εταιρείας, M.P.J. HOLDINGS LTD, Martine-Nadine Bolle. Η συγκεκριμένη μέτοχος βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με την τράπεζα Πειραιώς για λήψη δανείου της τάξης των 6,3-6,6 εκατ. ευρώ.

Με την ίδια απόφαση που είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του ΕΣΡ, αρχικώς επιλεγέντες, χωρίς προαίρεση είναι οι εταιρείες:

1. ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

2. ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

3. ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ.

4. ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

5. ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Τα στοιχεία και των 6 αιτήσεων θα αποσταλούν για περαιτέρω έλεγχο, διάρκειας ως και 45 μέρες στην Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίηση Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες,όπως ορίζεται από τη νομοθεσία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τηλεοπτικές άδειες, ΕΣΡ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

ΕΣΡ: Αυτοί είναι οι έξι για τις τηλεοπτικές άδειες - "Αστερίσκος" για Βρυώνη

SHARE: