Παππάς: Ο Μητσοτάκης να ανέβει στην εξέδρα του συλλαλητηρίου για το Σκοπιανό

Παππάς: Ο Μητσοτάκης να ανέβει στην εξέδρα του συλλαλητηρίου για το Σκοπιανό
24/7

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς μίλησε στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 και κάλεσε τον πρόεδρο της ΝΔ να πάει στο συλλαλητήριο για το Σκοπιανό και να πει τη θέση του. Εκτίμησε ότι ο Μπουτάρης είναι ο κατάλληλος για να ηγηθεί ενός προοδευτικού μετώπου στη Θεσσαλονίκη

Στο στούντιο του Ραδιοφώνου 24/7 στους 88,6 καλεσμένος του Σεραφείμ Κοτρώτσου, βρέθηκε ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς.

H συζήτηση όπως ήταν αναμενόμενο ξεκίνησε από το φλέγον ζήτημα του Σκοπιανού με τον Νίκο Παππά να τονίζει πως για τη συμφωνία μπορεί να απομένουν τα τελευταία βήματα αλλά αυτά πρέπει να είναι προσεκτικά και όχι άτσαλα, ενώ κάλεσε τη ΝΔ να ξεκαθαρίσει τη θέση της προκαλώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ανέβει στο βήμα ενός εκ των συλλαλητηρίων που θα γίνουν την Τετάρτη και να διατυπώσει τη θέση του.

“Η χώρα έχει ταλαιπωρηθεί από αυτή την ιστορία τρεις δεκαετίες. Ο κ.Μητσοτάκης να πει δημόσια ποια ονόματα έχει προτείνει στο παρελθόν η παράταξή του, διότι κανείς δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από την εμπιστευτικότητα των συνομιλιών” τόνισε και σημείωσε πως με την διαπραγματευτική τακτική της κυβέρνησης η χώρα έχει κερδίσει σημαντικό έδαφος, όπως για παράδειγμα η χρήση του ονόματος έναντι όλων, που χωρίς αυτό δεν υπάρχει καμία συμφωνία.

Απαντώντας στην κριτική που ασκείται στην κυβέρνηση αναφορικά με τη στάση των ΑΝΕΛ και του Υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου ο κ.Παππάς πως διαφωνίες είναι λογικό να υπάρχουν ανάμεσα στα δύο κόμματα και προκάλεσε τη ΝΔ να καταθέσει πρόταση μομφής, αν θεωρεί πως η κυβέρνηση δεν έχει τη δεδηλωμένη στη Βουλή.

“Το κοινοβούλιο είναι αυτό που θα κρίνει την όποια συμφωνία. Η ΝΔ έχει κάθε δικαίωμα να καταθέσει πρόταση μομφής” σημείωσε και εκτίμησε πως η παρούσα Βουλή μπορεί να υπερψηφίσει τη συμφωνία, προσβλέποντας στη στήριξη του Σταύρου Θεοδωράκη.

“Η Ελλάδα θα βγει πιο ισχυρή από αυτή τη διαδικασία. Αξίζει στην Ελλάδα και επιδιώκουμε η χώρα μας να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην περιοχή. Να γίνει ένας κόμβος εμπορίου και ενέργειας. Αυτό δεν είναι εφικτό αν υπάρχουν ανοιχτά μέτωπα με τους βόρειους γείτονές μας” είπε.

Ερωτηθείς για τον Γιάννη Μπουτάρη ο Νίκος Παππάς είπε πως θα είναι ο καταλληλότερος δήμαρχος για τη Θεσσαλονίκη καθώς αποτελεί “μια ψύχραιμη και λογική φωνή”.

“Η Θεσσαλονίκη κινδυνεύει από τον κακό εαυτό της.Υπάρχει ανάγκη να απομωνωθούν οι ακροδεξιές αντιλήψεις και ο Γιάννης Μπουτάρης είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να ηγηθεί ενός προοδευτικού μετώπου.”

Τέλος, για την ενημέρωση Τσακαλώτου στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και τις ενστάσεις Φίλη για σύγκληση της ΚΟ  είπε ειμαι βέβαιος ότι οι βουλευτές ενημερώθηκαν ουσιαστικά και είμαι βέβαιος ότι η κοινοβουλευτική πλειοψηφία είναι συμπαγής και διευρυνόμενη “.
 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα