Παππάς: Πλεόνασμα 55 εκατ. ευρώ φέτος και 64 εκατ. το 2018 στην ΕΡΤ

Παππάς: Πλεόνασμα 55 εκατ. ευρώ φέτος και 64 εκατ. το 2018 στην ΕΡΤ

Προαναγγελία για 206 προσλήψεις ορισμένου χρόνου. Επίθεση στον ΣΚΑΙ για υποκλοπή. Διαμαρτυρίες από τον Μ. Γεωργιάδη της Ένωση Κεντρώων για μη ισότιμη προβολή.

Τα θετικά οικονομικά στοιχεία που καταγράφει ο Προϋπολογισμός της ΕΡΤ ανακοίνωσε στη Βουλή ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, ενώ ταυτόχρονα προανήγγειλε 206 προσλήψεις ορισμένου με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου για την κάλυψη κενών.

Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων, Μάριου Γεωργιάδη, για την ανάγκη ισότιμης προβολής των τηλεοπτικών κομμάτων ο κ. Παππάς υπογράμμισε το γεγονός ότι η Δημόσια Τηλεόραση λειτουργεί πλέον βιώσιμα και εξοικονομεί χρήματα. «Η ΕΡΤ συμβάλλει στον Κρατικό Προϋπολογισμό  με 55 εκατομμύρια ευρώ για φέτος και 64 εκατομμύρια του χρόνου» είπε ο κ. Παππάς σημειώνοντας ότι αυτά τα ποσά προκύπτουν από έσοδα 180 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Παππάς αναγνώρισε, όμως, ότι υπάρχουν ελλείψεις σε κρίσιμες ειδικότητες στην ΕΡΤ όπως μοντέρ και τεχνικοί και προανήγγειλε την πρόσληψη 206 εργαζομένων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου βάσει των σχετικών εισηγήσεων της Διοίκησης της ΕΡΤ. Ξεκαθάρισε, μάλιστα, ότι οι προσλήψεις ορισμένου χρόνου επιτρέπουν την εξοικονόμηση γιατί οι δαπάνες για εξωτερικούς συνεργάτες είναι πολύ μεγαλύτερες. «Ένας μοντέρ ιδιωτικής εταιρείας που χρησιμοποιεί η Δημόσια Τηλεόραση έχει μηνιαίο μισθολογικό κόστος 1.960 ευρώ όταν το αντίστοιχο κόστος μισθοδοσίας για έναν εσωτερικό μοντέρ  με σύμβαση εργασίας στην ΕΡΤ είναι 1.500 ευρώ» εξήγησε.

Η ΕΡΤ δεν είναι ΣΚΑΙ για να υποκλέπτει τηλεοπτικό προϊόν

Ο κ. Παππάς προεξόφλησε, πάντως, ότι θα δεχθεί επιθέσεις από τα ιδιωτικά κανάλια για τις προσλήψεις που έχει αποφασίσει η ΕΡΤ. Προειδοποίησε, όμως, τα ιδιωτικά κανάλια να είναι προσεκτικά στην κριτική τους. «Η ΕΡΤ δεν είναι ΣΚΑΙ για να υποκλέπτει παραγόμενο προϊόν. Δυστυχώς, κάποιοι άλλοι χρησιμοποιούν πολλές φορές τσάμπα τις δυνατότητες της ΕΡΤ και τις σερβίρουν ως δικό τους προϊόν» σημείωσε.

Μ. Γεωργιάδης: Δεν μας παίζουν ισότιμα τα κανάλια

Από την πλευρά του ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων και αντιπρόεδρος της Βουλής, Μάριος Γεωργιάδης, παρουσίασε στοιχεία που δείχνουν ότι τα ιδιωτικά κανάλια αλλά και η Δημόσια Τηλεόραση δεν προβάλλουν ισότιμα την Ένωση Κεντρώων. Κάλεσε, μάλιστα, τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής να διασφαλίσει την ισότιμη προβολή βάσει της σχετικής συνταγματικής επιταγής. «Επιθυμούμε δημόσια τηλεόραση που να είναι στην υπηρεσία του ελληνικού λαού» ανέφερε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει το ΕΣΡ για τις τηλεοπτικές άδειες

Στα πρότυπα των καναλιών οι άδειες ραδιοφώνου

Παππάς: Ο πρόεδρος της ΝΔ να δώσει εξηγήσεις για τον μεσάζοντα Σφακιανάκη και τη διασύνδεση με τη σύζυγό του

SHARE:

24Media Network