Παππάς: Τους νόμους τους συντάσσει η Βουλή. Τα δικαστήρια κρίνουν και δεν νομοθετούν

Παππάς: Τους νόμους τους συντάσσει η Βουλή. Τα δικαστήρια κρίνουν και δεν νομοθετούν

"Και στελέχη της ΝΔ, όπως ο κ. Βορίδης ή η κ. Μπακογιάννη, έχουν παραδεχθεί ότι θα έπρεπε να έχουν κάνει διαγωνισμό", τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9 FM», και αναφερόμενος στις άδειες ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Αναμένουμε τις αποφάσεις και τις εξελίξεις κατά περίπτωση. Εμείς προχωράμε κατά το σχεδιασμό μας, έχουμε έναν διαγωνισμό ο οποίος έχει ολοκληρωθεί, έχει αποφέρει για το Δημόσιο ένα ποσό το οποίο είναι πάρα πολύ μεγάλο σε σχέση με τις προσδοκίες τις αρχικές, και ήδη διοχετεύεται σε δράσεις που θα ανακουφίσουμε πράγματα τα οποία έχουμε ανάγκη. Σε κάθε περίπτωση γνωρίζετε και εσείς και εμείς ότι οφείλουμε οι αποφάσεις των δικαστηρίων να εφαρμόζονται και νομίζω ότι κατ’ εφαρμογήν των διατάξεων του Συντάγματος και των προηγούμενων αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας, εμείς έχουμε κινηθεί και αυτά τα προβλήματα κληθήκαμε να λύσουμε.

Και στελέχη της ΝΔ, όπως ο κ. Βορίδης ή η κ. Μπακογιάννη, έχουν παραδεχθεί ότι θα έπρεπε να έχουν κάνει διαγωνισμό

«Βλέπετε και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, όπως ο κ. Βορίδης ή κ. Μπακογιάννη, έχουν παραδεχθεί ότι θα έπρεπε να έχουν κάνει διαγωνισμό. Και βλέπουμε ότι στον Τύπο αποκαλύψεις ότι θα πρέπει να είναι ειλικρινείς. Δεν το θυμόμουν ότι είχε συμβεί: υπήρχε επί κυβέρνησης Παπαδήμου μίνι νομοσχέδιο για διαγωνιστική διαδικασία και αδειοδότηση με εισηγητή υπουργό τον κ. Βορίδη το οποίο αποσύρθηκε κακήν κακώς. Θα ήταν δηλαδή πολύ ενδιαφέρον η Νέα Δημοκρατία και ο κ. Βορίδης ο ίδιος να βγει να εξηγήσει γιατί αφού είχαν φτάσει στην Ολομέλεια προς ψήφιση αυτές οι διατάξεις, γιατί αποσύρθηκαν, ποια τηλέφωνα σηκώθηκαν, ποιος τους μίλησε, ποιος τους πίεσε, τι τελικά ήταν αυτό που τους επηρέασε και έκριναν ότι πρέπει τις διατάξεις να τις αποσύρουν. Εν πάση περιπτώσει νομίζω ότι είναι πολύ διδακτικό και το πρόσφατο και το προηγούμενο παρελθόν αλλά σε κάθε περίπτωση νομίζω ότι ο κάθε θεσμός πρέπει να επικεντρωθεί στο ρόλο του και ουδείς εκατέρωθεν να μην υπερβαίνει κανέναν», τόνισε μεταξύ άλλων.

Παράλληλα, ερωτώμενος αν οι δικαστές, μπορούν να επιβάλουν μία απόφαση στην κυβέρνηση, ο κ. Παππάς είπε: «Κοιτάξτε να δείτε. Η κυβέρνηση θα τηρήσει και είναι υποχρεωμένη να τηρήσει το Σύνταγμα και τις αποφάσεις των δικαστηρίων. Ούτως ή άλλως. Αυτό που δεν μπορεί να γίνει και δεν πρέπει να γίνει, διερωτώμαι αν κάποιοι το εισηγούνται κιόλας στο δημόσιο διάλογο, είναι να συγγράψουμε τις διατάξεις στα δικαστήρια. Δεν μπορούν τα δικαστήρια να συντάσσουν διατάξεις και να γράφουν τους νόμους. Τους νόμους τους συντάσσει, τους γράφει η εκλεγμένη Βουλή. Τα δικαστήρια έρχονται πάντα να κρίνουν, δεν είναι αυτά που νομοθετούν. Νομίζω ότι τέτοιες σκέψεις, όσοι τις έχουνε, πρέπει να τις εγκαταλείψουν σύντομα. Τώρα ο διαγωνισμός ήταν η ανάγκη να μπει τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το «πράσινο φως» για τη δόση των 2,8 δισ., ο υπουργός Επικρατείας ανέφερε:

«Νομίζω ότι είναι… η εξέλιξη. Διότι έχει φανεί και από μεριάς των εταίρων ότι δεν προκρίνουν και δεν επικρατούν τις φωνές οι οποίες επιδιώκουν καθυστερήσεις και επανάληψη αρνητικών επεισοδίων που έχουμε δει στο παρελθόν. Η Ελλάδα έχει τηρήσει τις δεσμεύσεις της αλλά αποδίδει και στην πλευρά των εσόδων αλλά και στην πλευρά της πραγματικής οικονομίας, με την πτώση της ανεργίας και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας μέσα στο 2016. Και νομίζω ότι και από την ελληνική πλευρά αλλά και από την πλευρά των θεσμών θα πρέπει να επικρατήσει η λογική και να συνειδητοποιηθεί η ανάγκη να προχωρήσουν τα πράγματα κατά το χρονοδιάγραμμα χωρίς καθυστερήσεις και χωρίς δικαιολογίες. Χωρίς δικαιολογίες οι οποίες αναφύονται από τις εσωτερικές πολιτικές ανάγκες του καθενός από τους αντισυμβαλλόμενους σε αυτή στη συζήτηση, στη διαπραγμάτευση –και αναφέρομαι βεβαίως στις γερμανικές εκλογές».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τηλεοπτικές άδειες
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τηλεοπτικές άδειες: Ολοκληρώθηκε χωρίς αποτέλεσμα η διάσκεψη του ΣτΕ

SHARE:

24Media Network