Παραίτηση Πέτσα ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ για τη χρηματοδότηση σε ανύπαρκτες ιστοσελίδες

Παραίτηση Πέτσα ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ για τη χρηματοδότηση σε ανύπαρκτες ιστοσελίδες
Γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Eurokinissi

Την επιστροφή του ποσού που έλαβε κάθε Μέσο, αλλά και την παραίτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε. Τι απάντησε ο Στέλιος Πέτσας.

“Η αποκάλυψη της λίστας των Μέσων που χρηματοδοτήθηκαν με πρόσχημα την πανδημία από την κυβέρνηση, επιβεβαιώνει πως η μόνη σκοπιμότητά της ήταν ο εκβιασμός και η χειραγώγηση των Μέσων για τη δημιουργία ενός μηχανισμού κυβερνητικής προπαγάνδας σε βάρος της διαφάνειας και της ελευθεροτυπίας”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

“Η κυβέρνηση οφείλει να εξηγήσει με ποια λογική και με ποια κριτήρια πήραν δημόσιο χρήμα δεκάδες ανύπαρκτα – στην κυριολεξία – Μέσα, όπως το blog του κ. Φουρθιώτη, που δημιουργήθηκε το Μάιο του 2020, όταν δηλαδή δίνονταν τα χρήματα, το περιβόητο menta.gr, το οποίο δεν υφίσταται και σχετικός ιστότοπος είναι προς πώληση και δεκάδες άλλες απίθανες ιστοσελίδες με μηδενική επισκεψιμότητα”, συμπληρώνει.

“Μετά από αυτό το πρωτοφανές φιάσκο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έχει δύο πράγματα να κάνει:

  • Να καταθέσει χωρίς καμία καθυστέρηση το ακριβές ποσό που έλαβε κάθε Μέσο, το οποίο μέχρι σήμερα αποκρύπτει επιμελώς, για να μάθουν και οι πολίτες και τα Μέσα με ποια κριτήρια τελικά δαπανήθηκε δημόσιο χρήμα και σε ποιον.
  • Να υποβάλει αμέσως μετά την παραίτησή του για αυτό το πρωτοφανές πάρτι ημετέρων με τα λεφτά των ελλήνων φορολογουμένων, σε βάρος τελικά των πολιτών, του Τύπου και εν τέλει της Δημοκρατίας”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πέτσας: “Εναγκαλισμός ΣΥΡΙΖΑ με συγκεκριμένη εφημερίδα”

Ερωτηθείς για την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ για την διαφημιστική καμπάνια για τον κορονοϊό και το αίτημά της να παραιτηθεί, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας είπε ότι έχει απαντήσει σε εννέα διαφορετικές ερωτήσεις στη Βουλή και είναι η πρώτη φορά που η αξιωματική αντιπολίτευση εγείρει τέτοιο θέμα. «Προφανώς ενδιαφέρεται για μια συγκεκριμένη εφημερίδα», προσέθεσε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θίγει κυρίως τρία θέματα. Το πρώτο είναι αντιφατικό είπε προσέθεσε. «Δεν μπορεί να μιλάει για εκβιασμό και ταυτόχρονα για πάρτι ημετέρων. Πάρτι ημετέρων με 1.432 μέσα ενημέρωσης δεν υπάρχει». Το δεύτερο θέμα είπε ότι είναι πως η αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρεται στο mega.gr ενώ πρόκειται για το mega88.gr ενώ για το τρίτο ο κ. Πέτσας μίλησε για σαφή εναγκαλισμό με συγκεκριμένη εφημερίδα.

Σημείωσε ότι μεταξύ των κριτηρίων για την κατανομή της καμπάνιας στα μέσα ήταν η διαφύλαξη από τη σύγχυση και να μην μετέχουν σε αναπαραγωγή fake news. «Πολλές εφημερίδες, όπως η Αυγή, ο Ριζοσπάστης, η Εφημερίδα των Συντακτών και άλλα μέσα συμμετείχαν στην καμπάνια. Θα ρωτήσω εγώ αν μπορεί να συμμετέχει στην καμπάνια “Μένουμε Σπίτι” εφημερίδα που χαρακτηρίζει το σλόγκαν ως “Μένουμε Ταπί” και χαρακτηρίζει τον κορονοϊό ως κοροδοϊό», συμπλήρωσε.

Χαρίτσης: “Ομολογία Πέτσα”

“Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αντί να δώσει απαντήσεις και συγκεκριμένα στοιχεία για τα 20 εκ. ευρώ, ομολόγησε επί της ουσίας ότι τα χρήματα των φορολογουμένων μοιράστηκαν κατά το δοκούν, χωρίς κριτήρια αναγνωσιμότητας, αριθμού εργαζομένων και επιχειρηματικής βιωσιμότητας. Είναι προφανές ότι το μόνο που ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι να κάνει δώρα σε «ημετέρους» και ταυτόχρονα δια του οικονομικού εκβιασμού να χειραγωγήσει τα Μέσα”, ανταπάντησε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.

Ο κ. Χαρίτσης τόνισε ακόμα ότι “ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ισχυρίστηκε κυνικά πως στην περίπτωση του Γ.Γ. Τουρισμού, κ. Λούλη, δεν συνιστά πρόβλημα το γεγονός ότι η κυβέρνηση έχει παραβιάσει το νόμο, διορίζοντας κάποιον χωρίς αναγνωρισμένο πτυχίο σε μια θέση που αυτό είναι προαπαιτούμενο. Η θεσμική παρεκτροπή και το πάρτι διασπάθισης δημόσιου χρήματος φέρουν φαρδιά πλατιά την υπογραφή του κ. Μητσοτάκη. Εφόσον ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέλαβε να κάνει τη βρώμικη δουλειά, τώρα που κατέρρευσαν όλα τα προσχήματα και οι δικαιολογίες, το μόνο που έχει να κάνει είναι να παραιτηθεί”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα