Παρακολούθηση Σπίρτζη: Θέμα για το Reuters, “φτηνό θέαμα” για την κυβέρνηση

Παρακολούθηση Σπίρτζη: Θέμα για το Reuters, “φτηνό θέαμα” για την κυβέρνηση
Τα μηνύματα που δέχτηκε ο Χρήστος Σπίρτζης Eurokinissi

Στο μικροσκόπιο του κορυφαίου ειδησεογραφικού πρακτορείου η καταγγελία βόμβα του ΣΥΡΙΖΑ για παρακολούθηση του πρώην υπουργού, Χρήστου Σπίρτζη.

Τη στιγμή που η κυβέρνηση, δια στόματος Γιάννη Οικονόμου, κάνει λόγο για στοχευμένο timing και “διαβολική σύμπτωση” στην καταγγελία-βόμβα του ΣΥΡΙΖΑ για παρακολούθηση του Χρήστου Σπίρτζη από το Predator, το πρακτορείο Reuters βάζει το θέμα στο μικροσκόπιο της θεματολογίας του, την ίδια μέρα που αυτό ήρθε στην επικαιρότητα.

“Ακόμα ένας βουλευτής καταγγέλλει απόπειρα παρακολούθησής του”, είναι ο τίτλος του άρθρου του κορυφαίου ειδησεογραφικού πρακτορείου, το οποίο παραθέτει το ρεπορτάζ από την μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο πρώην υπουργός και η οποία δίνει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις στο σκάνδαλο των υποκλοπών που έχει απασχολήσει τον διεθνή Τύπο, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

“Ένας βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ελλάδα κατέθεσε καταγγελία στον εισαγγελέα του ανώτατου δικαστηρίου την Παρασκευή για επανειλημμένες απόπειρες μόλυνσης του κινητού του τηλεφώνου με το κακόβουλο λογισμικό Predator”, αναφέρει το Reuters. γράφοντας για το “πιο πρόσφατο περιστατικό στο σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών”.

Εν συνεχεία, η ιστοσελίδα κάνει μία αναδρομή σε όσα προηγήθηκαν το τελευταίο διάστημα, από “την απομάκρυνση του Παναγιώτη Κοντολέοντα” μέχρι τη σύσταση της εξεταστικής επιτροπής για τη διερεύνηση της υπόθεσης.

“Καύσωνας για τον Μητσοτάκη”

Όπως αναφέρει το Reuters, το σκάνδαλο της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη, “έχει ανεβάσει τη θερμοκρασία για τον συντηρητικό πρωθυπουργό, ο οποίος πήρε την ΕΥΠ υπό τον έλεγχό του μετά την ανάληψη των καθηκόντων του πριν από τρία χρόνια”.

Το πρακτορείο μεταδίδει και τις δηλώσεις του νυν τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έθεσε το εξής ερώτημα στον πρωθυπουργό “Πόσους ακόμη βουλευτές, πολιτικούς και δημοσιογράφους παρακολουθήσατε, κύριε Μητσοτάκη;”

Παράλληλα, κάνει αναφορά και στα μηνύματα που έστειλε στο κινητό του Χρ. Σπίρτζη το παράνομο λογισμικό Predator.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Σπίρτζης έλαβε αρχικά SMS με τη φράση “Χρήστο, με το σημερινό θα τα χάσουν σίγουρα”. Ακολουθούσε λινκ από την ΕΦΣΥΝ για το θέμα των αποκαλύψεων για την ΕΥΠ.

Εν συνεχεία έλαβε μήνυμα με την ακόλουθη φράση: “Χρήστο σου έστειλα και στο άλλο”. Ακολουθούσε λινκ από το blogspot_edolio5.com, όπως και στην περίπτωση του Νίκου Ανδρουλάκη αλλά και του Θανάση Κουκάκη.

Το Reuters γράφει και για τη θέση της κυβέρνησης, η οποία απέρριψε τους ισχυρισμούς του Σπίρτζη κάνοντας λόγο για “φτηνό θέαμα” (όπως είπε ο Γιάννης Οικονόμου), επειδή “αποφάσισε να κάνει την καταγγελία την ίδια μέρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκη μεταβαίνει στη Θεσσαλονίκη”.

Τέλος, το πρακτορείο καταλήγει γράφοντας πως ο πρωθυπουργός, “ο οποίος πρέπει να κάνει εκλογές το αργότερο μέχρι τον ερχόμενο Ιούνιο, είπε ότι η τηλεφωνική υποκλοπή του Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ ήταν μια νόμιμη αλλά «πολιτικά απαράδεκτη» επιχείρηση”.

Το σκάνδαλο των υποκλοπών σε 5′

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα