Παραπομπή Κεραμέως στην Επιτροπή Δεοντολογίας ζητά ο Βερναρδάκης

Παραπομπή Κεραμέως στην Επιτροπή Δεοντολογίας ζητά ο Βερναρδάκης
Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως Eurokinissi

Ζητήματα παραβίασης του Κώδικα Δεοντολογίας, του Κανονισμού της Βουλής και του Συντάγματος θέτει για την υπουργό Παιδείας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χριστόφορος Βερναρδάκης, σχετικά “με ζητήματα παραβίασης του Κώδικα Δεοντολογίας των Μελών του Κοινοβουλίου, καθώς και του Κανονισμού της Βουλής, από την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως”.

Σύμφωνα με τον κ. Βερναρδάκη, η κ. Κεραμέως δεν κατέθεσε (εντός των προβλεπόμενων 30 ημερών) τα από 31/8/2020 αιτηθέντα έγγραφα με τις “επιστημονικές εισηγήσεις της Επιτροπής των Ειδικών Εμπειρογνωμόνων σχετικά με τις υγειονομικές προϋποθέσεις ασφαλούς επαναλειτουργίας των σχολείων ανά τη χώρα, καθώς και τα πρακτικά όλων των συνεδριάσεων που αφορούσαν τη λήψη αποφάσεων για τη νέα σχολική χρονιά (2020-2021) ως προς το ζήτημα των αποστάσεων μέσα στις σχολικές αίθουσες”.

Αναφέρει επίσης ότι κατά τη συζήτηση σχετικής επίκαιρης ερώτησής του στις 19/10/2020, η υπουργός “απάντησε ότι υπάρχουν πρακτικά, τα οποία θα κατατεθούν” ωστόσο, συμπληρώνει, στα πρακτικά της συνεδρίασης “δεν κατατέθηκε κανένα έγγραφο”.

Η κ. Κεραμέως, προσθέτει ο κ. Βερναρδάκης, δεν απάντησε ούτε σε νέα “Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων” της 22ας/10ου/2020.

Ακολούθως, ο κ. Βερναρδάκης περιγράφει ως “αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά” την μη απάντηση σε αίτημά του στις 29/10/2020 με “την έγγραφη εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ), στη βάση της οποίας κατήργησε τα προγράμματα σπουδών Ιστορίας του έτους 2019 (πρόκειται για σύμφωνη γνωμοδότηση που δεσμεύει το αποφασίζον όργανο), καθώς και την επιστημονική αξιολόγηση των καταργούμενων προγραμμάτων εκ μέρους του ΙΕΠ”.

Σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, “η επαναλαμβανόμενη συμπεριφορά που επιδεικνύει η υπουργός Παιδείας σε ό,τι αφορά τις κοινοβουλευτικές υποχρεώσεις της, συνιστά κατάφωρη παραβίαση τόσο του Κανονισμού της Βουλής (άρθρο 124) όσο και των διατάξεων του Συντάγματος (άρθρο 69) που προβλέπουν, ότι η κυβέρνηση υπόκειται στον έλεγχο της Βουλής και οι υπουργοί υποχρεούνται να δίνουν διευκρινίσεις, όποτε τους ζητηθούν”.

Καλεί τέλος τον κ. Τασούλα “να επιληφθείτε του θέματος παραπέμποντας στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας για τη λήψη πειθαρχικών μέτρων σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής (άρθρα 77 επ.) και τον Κώδικα Δεοντολογίας των μελών του Κοινοβουλίου προς το σκοπό της προάσπισης του κύρους του κοινοβουλευτικού θεσμού και έργου”.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα