Παρασκευόπουλος: Κανείς δεν θέλει κατάσχεση του Ιδρύματος Γκαίτε

Στιγμιότυπο από την ορκωμοσία του νέου υπουργού  Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Νικόλαου Παρασκευόπουλου ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας  Κάρολου Παπούλια και παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015, στο Προεδρικό Μέγαρο.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Στιγμιότυπο από την ορκωμοσία του νέου υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Νικόλαου Παρασκευόπουλου ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια και παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015, στο Προεδρικό Μέγαρο. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Τι απαντά ο υπουργός Δικαιοσύνης στον Σταύρο Θεοδωράκη, κάνοντας λόγο για "ούτως ή άλλως ανύπαρκτη διαρροή"

Απάντηση στον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη, δόθηκε από το γραφείο του υπουργού Δικαιοσύνης, Ν. Παρασκευόπουλου, σχετικά με τις δηλώσεις του περί πιθανής κατάσχεσης του ιστορικού Ιδρύματος Γκαίτε.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του γραφείου του κ. Παρασκευόπουλου:

"Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Νίκος Παρασκευόπουλος θεωρεί, ότι κανένας Έλληνας πολίτης δεν θα ήθελε μια κατάσχεση σε ένα ιστορικό μορφωτικό-πολιτιστικό ίδρυμα, όπως το Ινστιτούτο Γκαίτε. Ούτε ο ίδιος θα το ήθελε, ούτε φυσικά διατύπωσε κάτι τέτοιο.

Η διαστρέβλωση της θέσης του οφείλεται στην επίκληση εκ μέρους του κ. Στ. Θεοδωράκη μιας εξ ορισμού αναπόδεικτης και ούτως ή άλλως ανύπαρκτης «διαρροής», την οποία ο ίδιος ο Υπουργός κατ’ επανάληψη έχει διαψεύσει.

Οι πολίτες μπορούν οι ίδιοι να επιβεβαιώσουν την έλλειψη οποιασδήποτε αναφοράς στο Ινστιτούτο Γκαίτε παρακολουθώντας την ομιλία του στη Βουλή που είναι αναρτημένη στο διαδίκτυο".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Θεοδωράκης για Παρασκευόπουλο: Πώς ένας γερμανοτραφής νομικός, αποφάσισε να φορέσει φουστανέλα

SHARE: