Παρασκευόπουλος: Να επισπευσθεί η δίκη της Siemens

Παρασκευόπουλος: Να επισπευσθεί η δίκη της Siemens
O υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασεκυόπουλος στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, την Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016, όπου και ζήτησε από την Εισαγγελέα Ξένη Δημητρίου να παραγγείλει την εκδίκαση των δύο υποθέσεων της Siemens που βρίσκονται στο ακροατήριο (ψηφιοποίηση παροχών του ΟΤΕ και δωροδοκία τέως κυβερνητικών στελεχών), κατ’ απόλυτη προτεραιότητα, όπως προβλέπει το άρθρο 30 παρ. 3 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, για υποθέσεις εξαιρετικής φύσης. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Συνάντηση με την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου είχε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νικ. Παρασκευόπουλος, λόγω της επ' αόριστον αναβολής της δίκης Siemens. Υπέβαλε αιτήσεις για επιτάχυνση των διαδικασιών

Δύο αιτήσεις για την επίσπευση της δίκης των “μαύρων ταμείων” της Siemens κατέθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νικ. Παρασκευόπουλος, σε συνάντησή του με την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου.

Εξερχόμενος από το εισαγγελικό γραφείο, ο Νίκος Παρασκευόπουλος δήλωσε πως υπέβαλε δύο αιτήσεις προκειμένου να επιταχυνθεί η εκδίκαση αυτών των υποθέσεων, οι οποίες “κατά τη γνώμη της κυβέρνησης, της κοινωνίας και όλων νομίζω έχουν μία εξαιρετική σημασία και βαρύτητα και γι’ αυτό δικαιολογείται και μία κατ’ εξαίρεση δικονομική πορεία όσον αφορά την ταχύτητα”.

Όπως ανέφερε, “είναι μια υπόθεση η οποία είναι εξαιρετικά περίπλοκη, έχει πολλές διαστάσεις πέρα από αυτές που έχουν φανεί όχι κοινωνικές-οικονομικές αλλά δικονομικές. Θα μου επιτρέψετε να μην υπεισέλθω σε καμία λεπτομέρεια που έχει σχέση με ζητήματα που αυτή τη στιγμή ερευνώνται, τα οποία θα ερευνηθούν από τα αρμόδια όργανα στα οποία δεν ανήκω εγώ”.

Σύμφωνα με τον υπουργό, όλες οι ενέργειες για την επίσπευση που θα μπορούσαν να γίνουν  από την πλευρά της Κυβέρνησης έχουν γίνει. “Η ταχεία εξέλιξη της δίκης είναι κάτι που εύχονται όλοι και ελπίζουμε από εδώ και πέρα να φανεί” είπε χαρακτηριστικά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα