Παρέμβαση Ομπάμα για το ναυάγιο της Πύλου: “Πνίγηκαν 700 άνθρωποι, είναι απαράδεκτο”

Παρέμβαση Ομπάμα για το ναυάγιο της Πύλου: “Πνίγηκαν 700 άνθρωποι, είναι απαράδεκτο”
Ο Μπαράκ Ομπάμα Menelaos Myrillas / SOOC

Στο ναυάγιο της Πύλου, όπου έχασαν τη ζωή τους εκατοντάδες άνθρωποι καθώς οι έρευνες δεν έχουν ευτυχή κατάληξη, αναφέρθηκε ο Μπαράκ Ομπάμα κατά την ομιλία του στο Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, αναδεικνύοντας την υποκρισία της κοινής γνώμης.

Τη στάση της παγκόσμιας κοινής γνώμης που τις τελευταίες μέρες ασχολείται με το υποβρύχιο που αγνοείται ενώ ταξίδευε στο ναυάγιο του Τιτανικού, την ώρα που έχει ξεχαστεί το πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου, στηλίτευσε ο Μπαράκ Ομπάμα κατά τη διάρκεια συζήτησης που είχε με τον πρόεδρο του Ιδρύματος, Ανδρέα Δρακόπουλο, στο πλαίσιο της SNF Nostos Conference, με θέμα το μέλλον της Δημοκρατίας.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ χαρακτήρισε απαράδεκτο να πνίγονται 700 άτομα, τονίζοντας πως δεν είναι αλήθεια ότι δεν γίνεται κάτι για αυτούς τους απελπισμένους ανθρώπους.

«Υπάρχουν παντού απελπισμένοι άνθρωποι που δεν μπορούμε να αγνοήσουμε. Δείτε τι γίνεται αυτή την εβδομάδα» σημείωσε αρχικά ο Μπαράκ Ομπάμα και αναφέρθηκε στο υποβρύχιο του οποίου η τύχη που αγνοείται.

«Προσευχόμαστε και θέλουμε αυτοί οι άνθρωποι να σωθούν. Όμως, συγκρίνετε την προσοχή που έλαβε αυτό το γεγονός σε σχέση με τους 700 ανθρώπους που πνίγηκαν. 700 άνθρωποι πνίγηκαν, αυτό είναι απαράδεκτο, δεν μπορεί να συμβαίνει. Το ότι δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για αυτούς δεν είναι αλήθεια και το γνωρίζουμε. Ξέρουμε ότι μπορούμε να κάνουμε πράγματα για αυτούς τους ανθρώπους».

Παρακολουθήστε τη συζήτηση

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα