Παρέμβαση Σημίτη: Εκτός ευρώ, οι θυσίες θα είναι ακόμα μεγαλύτερες

Παρέμβαση Σημίτη: Εκτός ευρώ, οι θυσίες θα είναι ακόμα μεγαλύτερες
ΑΘΗΝΑ-Ο ΠτΔ Παυλόπουλος και πρωθυπουργός Α. Τσίπρας στην εκδήλωση της ετήσιας συνέλευσης των μελών του ΣΕΒ.(Eurokinissi-ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) Eurokinissi

Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ζητά από τον ελληνικό λαό, να ψηφίσει "Ναι" στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου. Κατηγορεί την κυβέρνηση ότι οδήγησε τα πράγματα

Υπέρ του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα δηλώνει ευθέως ο Κώστας Σημίτης, επι πρωθυπουργίας του οποίου η Ελλάδα εντάχθηκε στο ευρώ.Ο πρωην πρωθυπουργός με γραπτή δήλωσή του επέκρινε τη κυβέρνηση καθώς «… προχώρησε ένα βήμα προς την έξοδο από την Ευρωζώνη και το ευρώ, ένα βήμα προς μία άγνωστη κατεύθυνση, για την οποία ούτε γνώση ούτε προετοιμασία έχει. Το ερώτημα για το οποίο θέλει να διενεργήσει δημοψήφισμα είναι παραπλανητικό».

Ο Κώστας Σημίτης σημειώνει ότι ο ελληνικός λαός έχει δίκιο να μη θέλει άλλους φόρους και περιορισμούς. Επίσης πρόσθεσε ότι ο ελληνικός λαός θέλει να λυθούν τα προβλήματα που δημιούργησε μεταξύ άλλων και η σημερινή κυβέρνηση με την επί πέντε μήνες αδράνειά της.

Ωστόσο ο πρώην πρωθυπουργός καθιστά σαφές ότι «…μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν. Λύσεις θα προκύψουν μόνο από συνεννόηση και συνεργασία με τις χώρες που συμμετέχουν στην Ευρωζώνη. Η κυβέρνηση έχει χρέος απέναντι στον ελληνικό λαό, ο οποίος στην πλειοψηφία του θέλει ως νόμισμα το Ευρώ, να επιδιώξει εδώ και τώρα μια λύση. Διαφορετικά οι θυσίες θα είναι ακόμη μεγαλύτερες από εκείνες που θέλει να αποτρέψει. Μια καταστροφική ύφεση θα είναι αναπόφευκτη, θα διαρκέσει χρόνια και θα έχει τεράστιο κόστος για όλους».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα