Πάσχα: Ξεχάστε τις μετακινήσεις σε σπίτια συγγενών και φίλων - Αυστηροί έλεγχοι

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΜΕ  ΣΟΥΒΛΙΣΜΑ  ΑΡΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΣΟΥΓΚΡΙΣΜΑ  ΑΥΓΩΝ (EUROKINISSI // ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ)
ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΣΟΥΒΛΙΣΜΑ ΑΡΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΣΟΥΓΚΡΙΣΜΑ ΑΥΓΩΝ (EUROKINISSI // ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ) EUROKINISSI

Φέτος δεν πάμε σε σπίτια συγγενών και φίλων για τη γιορτή του Πάσχα, είπε ο Στέλιος Πέτσας και τόνισε πως οι έλεγχοι θα γίνουν πιο αυστηροί σε εθνικές οδούς, σταθμούς ΚΤΕΛ και τρένων, λιμάνια και αεροδρόμια.

"Δεν επιτρέπονται μετακινήσεις σε σπίτια συγγενών και φίλων για να γιορτάσουμε την Ανάσταση ή την Κυριακή του Πάσχα" ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατα την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Ας γιορτάσουμε μερικές εβδομάδες μετά την πρώτη νίκη κατά του κορονοϊού κι ας γιορτάσουμε του χρόνου το Πάσχα όλοι μαζί όπως προβλέπει η παράδοση και η θρησκεία μας» είπε χαρακτηριστικά.

ADVERTISING

"Θα ήταν άδικο να παρασυρθούμε από την Άνοιξη και να παραβιάσουμε τα περιοριστικά μέτρα" είπε ο Στέλιος Πέτσας και συμπλήρωσε πως οι έλεγχοι των αρχών είναι αυστηροί και θα γίνουν αυστηρότεροι.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι ελέγχονται όλες οι παλιές και νέες εθνικές οδοί, παράδρομοι, σταθμοί των ΚΤΕΛ και τρων τρένων, λιμάνια και αεροδρόμια.

Επίσης ότι λαμβάνονται πρόσθετα μέτρα σε οικισμούς Ρομά, σε προσφυγικές και μεταναστευτικές δομές αλλά και για ειδικές ομάδες, άστεγους και εξαρτημένους.

«Δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός, καμία χαλάρωση. Μην κάνουμε λάθος. Αν χαλαρώσουμε θα το πληρώσουμε», είπε.

Ταυτόχρονα επισήμανε ότι προετοιμάζεται η επιστροφή στην κανονικότητα αλλά «δεν είμαστε ακόμη εκεί. Τίποτα δεν έχει κριθεί οριστικά». Όπως είπε ο κ. Πέτσας «το μόνο βέβαιο είναι ότι όσο πιο πολύ πειθαρχούμε στα περιοριστικά μέτρα τόσο πιο γρήγορα θα αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την αργή και μακρόσυρτη επιστροφή στην κανονικότητα».

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

 Σχολιάζοντας τα περιστατικά με τη θεία κοινωνία σε Κουκάκι και Κέρκυρα ο κ. Πέτσας είπε οτι οι αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου είναι ξεκάθαρες και ως εκ τούτου αποδοκιμάζονται τέτοια περιστατικά. Όπως είπε τέτοιες ενέργειες παραβλέπουν τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου και παραβιάζουν τη νομοθεσία που επέβαλε τα μέτρα λόγω των έκτακτων περιστάσεων.

 Για να βγούμε από την υγειονομική κρίση το ταχύτερο δυνατό με τις λιγότερες συνέπειες, υπογράμμισε ο κ. Πέτσας ότι είναι σημαντικό να τηρούμε τις οδηγίες των ειδικών και όσα υπαγορεύονται από τα μέτρα που έχουν ληφθεί επισημαίνοντας πως «θα ήταν άδικο να γκρεμίσουμε τώρα όλα όσα χτίσαμε τις προηγούμενες εβδομάδες».

Πηγή: 

ΑΠΕ ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Πάσχα, Απαγόρευση Κυκλοφορίας
SHARE:

24Media Network