ΠΑΣΟΚ: Εξυπηρετούμε με κάθε κόστος το συμφέρον του δημόσιου πανεπιστημίου

Διαβάζεται σε 2'
ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ
ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ INTIME ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Επίθεση του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, μετά τις δηλώσεις του Παύλου Μαρινάκη.

Την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ προκάλεσαν οι αναφορές του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη, ο οποίος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, άσκησε κριτική στη στάση του Νίκου Ανδρουλάκη σχετικά με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια.

Σε ανακοίνωσή του, το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ απευθύνει σειρά ερωτημάτων, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «επιτρέπει σε fund και κερδοσκοπικά πανεπιστήμια να ιδρύσουν παραρτήματα στη χώρα μας».

Συμπληρώνει πως στο νομοσχέδιο επιλέγεται «να γίνεται η διασφάλιση ποιότητας κρατικών και μη πανεπιστημίων από μια φαινομενικά ανεξάρτητη αρχή, αλλά κατ’ ουσίαν ελεγχόμενη από την κυβερνητική πλειοψηφία».

Σημειώνει, δε, πως «σε κάτι έχει δίκιο, πάντως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος: Το ΠΑΣΟΚ θα εξυπηρετήσει με κάθε κόστος το συμφέρον ενός σύγχρονου δημόσιου πανεπιστημίου προς όφελος των νεότερων γενεών της πατρίδας μας. Αλλωστε το 85% των Ευρωπαίων νέων σε αυτά τα πανεπιστήμια φοιτούν, κ. Μαρινάκη».

Αναλυτικά το σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

«Αυτά που είναι όντως παρεξηγήσιμα, κ. Μαρινάκη, είναι:

– Γιατί η κυβέρνηση στο νομοσχέδιο της επιτρέπει σε fund και κερδοσκοπικά πανεπιστήμια να ιδρύσουν παραρτήματα στη χώρα μας, που βαφτίζει «μη κερδοσκοπικά», ενώ στην πράξη θα είναι το αντίθετο.

– Γιατί επιλέγει να γίνεται η διασφάλιση ποιότητας κρατικών και μη πανεπιστημίων  από μια φαινομενικά ανεξάρτητη αρχή, αλλά κατ’ ουσίαν ελεγχόμενη από την κυβερνητική πλειοψηφία.

– Γιατί απέφυγε τον δημόσιο διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και επέλεξε με συνταγματικές ακροβασίες να συντάξει το νομοσχέδιο της σε ένα γραφείο.

Εχει πάντως σε κάτι δίκιο ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Το ΠΑΣΟΚ θα εξυπηρετήσει με κάθε κόστος το συμφέρον ενός σύγχρονου δημόσιου πανεπιστημίου προς όφελος των νεότερων γενεών της πατρίδας μας. Αλλωστε το 85% των Ευρωπαίων νέων σε αυτά τα πανεπιστήμια φοιτούν, κ. Μαρινάκη».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα