ΠΑΣΟΚ για έκπτωση ρεύματος: Το είχε προτείνει από νωρίς ο Βενιζέλος

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευαγ. Βενιζέλος στην ομιλία του στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος στο ξενοδοχείο "Κάραβελ" την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013.
(EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ)
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευαγ. Βενιζέλος στην ομιλία του στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος στο ξενοδοχείο "Κάραβελ" την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013. (EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ) EUROKINISSI

"Ικανοποίηση" εκφράζει το ΠΑΣΟΚ για την ΚΥΑ σχετικά με την έκπτωση ρεύματος τις ημέρες με αιθαλομίχλη

"Ικανοποίηση" εκφράζει το ΠΑΣΟΚ, με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου, για την ΚΥΑ του υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννη Μανιάτη, και του υπουργείου Οικονομικών, που αφορά στην έκπτωση κατά 70% επί του κόστους κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος σε οικιακούς καταναλωτές σε περιόδους αυξημένης ατμοσφαιρικής ρύπανσης από αιωρούμενα σωματίδια.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «το ΠΑΣΟΚ είχε επισημάνει από νωρίς την ανάγκη να υιοθετηθεί η πρόταση που είχε καταθέσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, για την εφαρμογή σημαντικής έκπτωσης στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος για τα νοικοκυριά χαμηλής και μέσης κατανάλωσης που δεν υπάγονται στο κοινωνικό τιμολόγιο».

Επίσης, το ΠΑΣΟΚ επαναφέρει τις υπόλοιπες προτάσεις του που έχει καταθέσει, γιατί, όπως τονίζει, «το πρόβλημα της αιθαλομίχλης είναι πολυπαραγοντικό και η αντιμετώπισή του χρειάζεται συντονισμένη προσπάθεια».

Ειδικότερα, προτείνει:

1. Άμεση εφαρμογή ενός συστήματος «χρονοθυρίδας» μέσα στην όποια θα είναι εφικτή, σε καθορισμένα σημεία, η προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης αυστηρά για οικιακή χρήση με μειωμένο ΕΦΚ,  αντί της καταβολής επιδόματος θέρμανσης, χωρίς κίνδυνο τροφοδότησης του λαθρεμπορίου και χωρίς ουσιαστικά πρόσθετο δημοσιονομικό κόστος.

2. Επιτάχυνση της καταβολής του επιδόματος θέρμανσης στους δικαιούχους ώστε να ενισχυθεί η αξιοπιστία του συστήματος.

SHARE:

24Media Network