ΠΑΣΟΚ: Πολυεθνικές και μεσάζοντες θησαυρίζουν εις βάρος των πολιτών

Διαβάζεται σε 2'
ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ
ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ INTIME ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στη χώρα μας σχολιάζει το ΠΑΣΟΚ, επικρίνοντας τις πολιτικές της κυβέρνησης για την ακρίβεια που πλήττει τους πολίτες.

Κριτική κατά της κυβέρνησης άσκησε το ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα για τον πληθωρισμό στη χώρα μας.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Τομέας Οικονομικών του κόμματος αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι “η κυβέρνηση έχει χάσει τη μάχη της ακρίβειας, γιατί πολύ απλά δεν την έδωσε ποτέ”.

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ:

Για ακόμα έναν μήνα η ακρίβεια στην Ελλάδα επελαύνει συρρικνώνοντας την ήδη ισχνή αγοραστική δύναμη του ελληνικού λαού.

Ενώ ο γενικός πληθωρισμός κυμαίνεται στο 3,1%, ο πληθωρισμός στα τρόφιμα αυξήθηκε κατά 8,3% τον Ιανουάριο συνεχίζοντας με φόρα από το 8,9% του Δεκεμβρίου. Δραματική είναι η εικόνα σε είδη πρώτης ανάγκης όπως το ελαιόλαδο, όπου η ετήσια αύξηση είναι 67,4%, στα φρούτα και τα λαχανικά οι ανατιμήσεις ξεπερνούν το 14%, την ώρα μάλιστα που υπάρχει έντονη αποκλιμάκωση στις τιμές της ενέργειας. Η συσσωρευμένη, δε, επιβάρυνση από τις αλλεπάλληλες ανατιμήσεις στα τρόφιμα την τελευταία διετία υπερβαίνει το 30%.

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση έχει χάσει τη μάχη της ακρίβειας, γιατί πολύ απλά δεν την έδωσε ποτέ. Η χώρα μας φιγουράρει συστηματικά στις πρώτες θέσεις στην Ευρωζώνη ως προς το ύψος του πληθωρισμού, ενώ ένας στους τρεις Έλληνες αμείβεται με κάτω από 800 ευρώ. Με αποτέλεσμα, οι πολυεθνικές και οι μεσάζοντες να θησαυρίζουν εις βάρος των πολιτών.

Σε αντίθεση με τις άδικες και ατελέσφορες πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη, οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για την ακρίβεια δίνουν ρεαλιστική απάντηση στα προβλήματα του ελληνικού λαού και δικαιώνονται μέρα με τη μέρα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα