ΠΑΣΟΚ – Ποτάμι: Ο ΣΥΡΙΖΑ κλείνει τα δημοτικά ραδιόφωνα

ΠΑΣΟΚ – Ποτάμι: Ο ΣΥΡΙΖΑ κλείνει τα δημοτικά ραδιόφωνα

Ζητούν εξαίρεση των δημοτικών Ρ/Σ απ' τη δημοπράτηση συχνοτήτων, όπως προβλέπει το σχετικό νομοσχέδιο

Την εξαίρεση των δημοτικών Ρ/Σ απ' τη δημοπράτηση συχνοτήτων, όπως προβλέπεται στο πολυνομοσχέδιο που έχει κατατεθεί, ζητούν ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι με αυτόν τον τρόπο οδηγεί σε κλείσιμο τα δημοτικά ραδιόφωνα.

«Στο πολυνομοσχέδιο η Κυβέρνηση συμπεριλαμβάνει και τα δημοτικά ραδιόφωνα στη διαδικασία αδειοδότησης ιδιωτικών ραδιοφωνικών σταθμών μέσω δημοπράτησης. Πρόβλεψη που, εάν ψηφιστεί και εφαρμοστεί, δρομολογεί το κλείσιμό τους» σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Τομέας Αυτοδιοίκησης & Αποκέντρωσης του ΠΑΣΟΚ.

ADVERTISING

«Το ότι δε γίνεται σεβαστή η θεσμική ιδιαιτερότητά τους, δεδομένου του σκοπού και της φύσης των υπηρεσιών που χρόνια τώρα προσφέρουν στις τοπικές κοινωνίες, είναι το λιγότερο.  Το σοβαρότερο είναι ότι το πλέγμα δημοσιονομικών, διαχειριστικών και διοικητικών ρυθμίσεων που εφαρμόζονται υποχρεωτικά στους δήμους και τα νομικά τους πρόσωπα, καθιστά πρακτικά αδύνατη και την υποθετική έστω συμμετοχή τους σε μια τέτοια διαδικασία δημοπράτησης.

Οι φωνές που υψώθηκαν σε ολόκληρη τη Χώρα τις προηγούμενες εβδομάδες, με αφορμή την ανάρτηση του ν/σ σε δημόσια διαβούλευση, αγωνίστηκαν να καταστήσουν σαφές το αυτονόητο.  Μάταια όμως.  Ο ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ αμετανόητοι κατέθεσαν το νομοσχέδιο χωρίς αλλαγή.  Χωρίς προσθήκη της παραμικρής μέριμνας για τους εκατοντάδες εργαζομένους που κινδυνεύουν να βρεθούν στον αέρα» προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση.

Και συνεχίζει ως εξής: «Άγνοια και αδυναμία κατανόησης; Κυνική αδιαφορία;  Ή μήπως σκόπιμη πολιτική επίθεση για την εξόντωση των ενημερωτικών φωνών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εντασσόμενη στο εξελισσόμενο κυβερνητικό σχέδιο εναντίον του θεσμού της τοπικής δημοκρατίας που ως Τομέας Αυτοδιοίκησης & Αποκέντρωσης έχουμε επανειλημμένως αναδείξει ;

Όποια και εάν είναι τα κίνητρα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, η παράταξή μας απαιτεί να σεβαστούν επιτέλους την Τοπική Αυτοδιοίκηση.  ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΕΞΑΙΡΕΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ από το πολυνομοσχέδιο, με ρητή δικλείδα ασφαλείας για την αδιάκοπη λειτουργίας τους και για τους εργαζομένους τους».

Αντιδράσεις εξέφρασε και ο Γιώργος Μαυρωτάς απ' το Ποτάμι διερωτώμενος αν πρόκειται για ακόμη ένα προαπαιτούμενο. «Στο πολυνομοσχέδιο έχει διατάξεις για αδειοδότηση ραδιοφωνικών σταθμών (προαπαιτούμενο κι αυτό;) Το ΕΣΡ στην ακρόαση φορέων είπε ότι δεν είχε ιδέα!!!

Επίσης με τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου τα δημοτικά ραδιόφωνα μένουν μετέωρα. Αβλεψία ή πρόθεση;» σημειώνει σε μήνυμά του στο Twitter.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Σε δημόσια διαβούλευση το πλαίσιο για τις ραδιοφωνικές άδειες

Εξαίρεση των δημοτικών Ρ/Σ απ' την δημοπράτηση ζητά ο Καμίνης

SHARE:

24Media Network