Παυλόπουλος από Κεφαλονιά: Αγωνιζόμαστε για να ξαναγυρίσει η ΕΕ στις ρίζες της

Εναρκτήρια κεντρική εκδήλωση των Εθελοντικών Οργανώσεων και Πυροσβεστικών τμημάτων "Αντιπυρική Περίοδος 2016", στην πλατεία Αγίας Τριάδος, της Δημοτικής Κοινότητας Πεντέλης, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, την Τετάρτη 18 Μαΐου 2016.
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Εναρκτήρια κεντρική εκδήλωση των Εθελοντικών Οργανώσεων και Πυροσβεστικών τμημάτων "Αντιπυρική Περίοδος 2016", στην πλατεία Αγίας Τριάδος, της Δημοτικής Κοινότητας Πεντέλης, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, την Τετάρτη 18 Μαΐου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

"Ο ελληνικό λαός εμπνέεται από τα Επτάνησα" δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την Κεφαλονιά, όπου βρίσκεται για την 152η επέτειο από την ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα

«Ο ελληνικός λαός εμπνέεται από τα Επτάνησα και την Κεφαλονιά, γιατί ο λαός αυτός έχει εξαπλωθεί σε ολόκληρη την οικουμένη και έχει κάνει την Ελλάδα να ταξιδεύει σε ολόκληρη την υφήλιο», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, κατά την αντιφώνησή του προς τον περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρο Γαλιατσάτο, κατά την διάρκεια του επίσημου γεύματος στο Αργοστόλι με αφορμή την 152η επέτειο από ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα.

Μάλιστα, όπως πρόσθεσε, «η Ελλάδα σε δύσκολες στιγμές βρήκε αποκούμπι σε εκείνους από τα παιδιά της που βρίσκονται εκτός, αγωνίζονται εκτός και έχουν πετύχει, οι οποίοι πολλές φορές αγαπάνε την Ελλάδα πιο αγνά από εμάς».

Αναφερόμενος στην συνέχεια στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Προκόπης Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι «αγωνιζόμαστε μαζί με τους λαούς της Ευρώπης, ώστε να ξαναγυρίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση στις ρίζες της, εκεί ακριβώς που θεμελιώθηκε, όπως εκείνοι που την ίδρυσαν και την οραματίστηκαν δηλαδή στις αρχές που αφορούν τον ανθρωπισμό, την δημοκρατία και την κοινωνική δικαιοσύνη».

Στην συνέχεια ο Προκόπης Παυλόπουλος τόνισε ότι «πρέπει να πρωταγωνιστήσουμε μαζί με τους εταίρους μας και να φτιάξουμε την Ευρώπη όπως της ταιριάζει, όπως την οραματίστηκαν αυτοί που την έκτισαν, γιατί ο ρόλος της Ευρώπης είναι παγκόσμιος ρόλος». Όπως πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, «η Ευρώπη είναι η μόνη δύναμη σε ολόκληρο τον κόσμο που μπορεί να εκφράσει καλύτερα τις συγκεκριμένες αρχές που είπα προηγουμένως, αλλά θα προσθέσω και την ειρήνη, που τόσο πολύ ανάγκη την έχουμε σήμερα, ώστε να μπορέσουμε να σεβαστούμε περισσότερο τον άνθρωπο, όπως του αξίζει».

Στην προσφώνησή του ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος τόνισε πως «σήμερα οι καιροί επιτάσσουν όχι μόνο να μην ξεχάσουμε, να μην αφήσουμε στη λήθη των χρόνων και στις σελίδες των ιστορικών βιβλίων τις πράξεις των ριζοσπαστών, αλλά να διατηρήσουμε και να κάνουμε πράξη την παρακαταθήκη τους για ανεξαρτησία, αυτονομία και άρση όλων εκείνων των μέσων, πιέσεων και ξένων επιβουλών που οδηγούν το λαό σε δυσμενέστερη θέση».

Σήμερα, όπως πρόσθεσε, «ο λαός των Επτανήσων πρέπει περισσότερο από ποτέ, να αρθεί για ακόμη μια φορά στο ύψος των περιστάσεων, στέλνοντας μήνυμα ιστορικής μνήμης και συνέπειας».

Ακόμη ανέφερε, ότι «οι καιροί επιτάσσουν όχι μόνο να μην ξεχάσουμε, να μην αφήσουμε στη λήθη των χρόνων και στις σελίδες των ιστορικών βιβλίων τις πράξεις των ριζοσπαστών, αλλά να διατηρήσουμε και να κάνουμε πράξη την παρακαταθήκη τους για ανεξαρτησία, αυτονομία και άρση όλων εκείνων των μέσων, πιέσεων και ξένων επιβουλών που οδηγούν το λαό σε δυσμενέστερη θέση».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network