Παυλόπουλος: Μεσόγειος και Αιγαίο να γίνουν θάλασσες ειρήνης και όχι χωνευτήρι ψυχών

ΑΘΗΝΑ-Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Π.Παυλόπουλος δέχθηκε ,σήμερα Παρασκευή, 8 Απριλίου 2016,  αντιπροσωπία υπουργών εξωτερικών κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η αντιπροσωπία αποτελείται από τους κ.κ. Μπερτ Κούντερς, Υπουργό Εξωτερικών της Ολλανδίας η οποία ασκεί την προεδρία του Συμβουλίου της Ε.Ε., Αρλέμ Ντεσίρ, Υφυπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας, Μίροσλαβ Λάιτσακ, Υπουργό Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Σλοβακίας, Σάντρο Γκότσι, Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις της Ιταλίας, Μαργκαρίντα Μαρκές, Υφυπουργό Εξωτερικών για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις της Πορτογαλίας, και Ίαν Μποργκ, Υφυπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Μάλτας. (Eurokinissi-ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)
ΑΘΗΝΑ-Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Π.Παυλόπουλος δέχθηκε ,σήμερα Παρασκευή, 8 Απριλίου 2016, αντιπροσωπία υπουργών εξωτερικών κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η αντιπροσωπία αποτελείται από τους κ.κ. Μπερτ Κούντερς, Υπουργό Εξωτερικών της Ολλανδίας η οποία ασκεί την προεδρία του Συμβουλίου της Ε.Ε., Αρλέμ Ντεσίρ, Υφυπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας, Μίροσλαβ Λάιτσακ, Υπουργό Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Σλοβακίας, Σάντρο Γκότσι, Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις της Ιταλίας, Μαργκαρίντα Μαρκές, Υφυπουργό Εξωτερικών για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις της Πορτογαλίας, και Ίαν Μποργκ, Υφυπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Μάλτας. (Eurokinissi-ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) EUROKINISSI

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κάλεσε, από τη συγκέντρωση των ομογενών στη Γενεύη τους Ευρωπαίους, να αγωνιστούν για να σταματήσουν οι διακινητές τη δράση τους στη Μεσόγειο και το Αιγαίο

Η Ευρώπη πρέπει να υπερασπιστεί τον άνθρωπο , πρώτα απ όλα τον άνθρωπο στην Ελλάδα απ όπου αρχίζουν τα ευρωπαϊκά σύνορα, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος μιλώντας σε συγκέντρωση ομογενών στη Γενεύη , όπου έφτασε μετά από επίσημη πρόσκληση του προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής,Τόμας Μπαχ.

"Να αγωνιστούμε ώστε η Μεσόγειος , το Αιγαίο να γίνει θάλασσα ειρήνης και όχι χωνευτήρι ψυχών όπου δρουν ανεξέλεγκτα οι διακινητές -δουλέμποροι" σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο κ.Παυλόπουλος χαρακτήρισε ιστορικής σημασίας τη συνάντηση για το προσφυγικό που θα πραγματοποιηθεί στη Λέσβο στα τέλη της εβδομάδας με τη συμμετοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, του Πάπα Φραγκίσκου και του αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου."Το προσφυγικό θέμα έχει παγκόσμιες διαστάσεις " υπογράμμισε ο ΠτΔ.

Απευθυνόμενος στους ομογενείς στη Γενεύη ο κ.Παυλόπουλος εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι " η Ελλάδα θα πάει μπροστά. Θα τα καταφέρουμε γιατί αυτό το εγγυάται ο ελληνικός λαός" τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συναντηθεί αύριο στη Λωζάννη με τον πρόεδρο της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ και στη συνέχεια θα επισκεφθεί το Ολυμπιακό Μουσείο.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Το αντίο του Καραμανλή στον Γιάννη Αγγέλου

Παυλόπουλος για ΠΓΔΜ: Τέτοιες συμπεριφορές δεν έχουν θέση σε ΕΕ και ΝΑΤΟ

SHARE: