Παύλος Χρηστίδης: Από τη νέα γενιά του ΚΙΝΑΛ

Παύλος Χρηστίδης: Από τη νέα γενιά του ΚΙΝΑΛ
Ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης

Ο Παύλος Χρηστίδης, ανήκει στην γενιά των νέων ανθρώπων του Κινήματος Αλλαγής που αναδείχθηκε με πρωτοβουλία της Φώφης Γεννηματά. Η σημασία της υποψηφιότητάς του για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ.

Δεν είναι κρυφό ότι η υποψηφιότητα του Παύλου Χρηστίδη για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής προέκυψε από έκτακτες καταστάσεις και δεν περιλαμβάνονταν στον σχεδιασμό του μέχρι πρότινος εκπροσώπου τύπου του κόμματος. Ανακοινώθηκε στις 15 Οκτωβρίου, μετά την απόσυρση της Φώφης Γεννηματά και 10 ημέρες πριν τον θάνατό της. Προφανώς σχετίζονταν με τις νέες συνθήκες που άμεσα προέκυψαν λόγω των εξελίξεων και στη απόφαση που έλαβε (μετά από πολύ σκέψη) ο στενός συνεργάτης της Προέδρου του ΚΙΝ.ΑΛ να θέσει υποψηφιότητα με στόχο την κάλυψη ενός πολιτικού κενού.

Ο γεννημένος το 1983 Παύλος Χρηστίδης, ανήκει στην γενιά των νέων ανθρώπων του Κινήματος Αλλαγής που αναδείχθηκε πρωτίστως με πρωτοβουλία της Φώφης Γεννηματά. Μάλιστα η υποψηφιότητά του έχει έως εχέγγυο πως η προβολή φρέσκων προσώπων και ιδεών οδήγησε το Κίνημα Αλλαγής σε μια πορεία ενίσχυσης της επιρροής του και σχετικής εκλογικής ανάτασης.

Ο Παύλος Χρηστίδης διαφέρει σε πολλά από τους συνυποψηφίους του. Η προφανέστερη διαφορά είναι στο πολιτικό του ύφος. Προσιτός και απλός στο λόγο του, αποφεύγει τις μεγαλοστομίες και φαίνεται να ανταποκρίνεται στην λογική ενός σύγχρονου πολιτικού μοντέλου. Δεν κρύβει ότι κινητήρια δύναμη της υποψηφιότητάς του είναι η ανάγκη για ανανέωση του πολιτικού προσωπικού, τόσο στο Κίνημα Αλλαγής όσο και γενικότερα. Επίσης στα προτερηματά του είναι πως πολιτικά δεν χρεώνεται σχεδόν καμία από τις “αμαρτίες” ενός χώρου που έχει κυβερνήσει επί δεκαετίες την χώρα. Ο Παύλος Χρηστίδης, με αυτό το προφίλ που τον διαφοροποιεί από τους “επαγγελματίες της πολιτικής” όρο που χρησιμοποιεί συχνά,  θεωρεί ότι μπορεί να απευθυνθεί στο ετερόκλητο κοινό του κέντρου. Έτσι να διαμορφώσει ένα ρεύμα ακόμη μεγαλύτερης στήριξης του Κινήματος Αλλαγής.

Στο ίδιο πλαίσιο αποφεύγει οποιαδήποτε ταύτιση με τους δύο κυρίαρχους σήμερα πόλους του πολιτικού συστήματος. Δείχνοντας ότι εμμένει στην λογική της “αυτόνομης πορείας” του Κινήματος Αλλαγής, όπως την προσδιόρισε η Φώφη Γεννηματά.

Αποτελεί ερώτημα που θα απαντηθεί στις κάλπες το αν είναι μειονέκτημα της υποψηφιότητάς του το ότι δεν έχει – αντικειμενικά λόγω ηλικίας- δοκιμαστεί σε κοινοβουλευτικές και υπουργικές θέσεις. Αντισταθμίζεται πάντως από την έντονη παρουσία που είχε τα τελευταία χρόνια στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης,  εκπροσωπώντας το ΚΙΝ.ΑΛ με τρόπο που δεν έδωσε κανένα δικαίωμα κριτικής. Η “ατζέντα” του πάντως είναι σύγχρονη αφού συχνά μιλά δημόσια και αρθρογραφεί για ζητήματα που αφορούν την κλιματική κρίση, τα ατομικά και δημοκρατικά δικαιώματα, την γυνακεία χειραφέτηση. Δηλαδή τα θέματα που φαίνεται να ευαισθητοποιούν περισσότερο τις νεώτερες γενιές.

Η παρουσία του στις εκλογές στην νέα ηγεσία του ΚΙΝ.ΑΛ βασίζονται πάντως και στα εσωκομματικά το ερείσματα αφού υπήρξε γραμματέας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ το 2013 ενώ είναι μέλος τόσο της Κεντρικής Επιτροπής όσο και του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής. Οι επιδόσεις που θα έχει αποτελούν ερωτηματικό, αν και σίγουρα δε αποτελούν ιδιαίτερο ρίσκο για την πορεία του στην πολιτική αφού δυνητικά αυτή έχει πολύ μέλλον.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα