Πέμη Ζούνη: Ψήφισα το πρώτο μνημόνιο εν πλήρη συνειδήσει

Πέμη Ζούνη: Ψήφισα το πρώτο μνημόνιο εν πλήρη συνειδήσει
ΑΘΗΝΑ-Βουλή 3η μέρα - συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης// Η ΠΕΜΗ ΖΟΥΝΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ(EUROKINISSI-ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Τα συναισθήματα που άφησε η ενασχόληση με την πολιτική στην Πέμη Ζούνη και το πρώτο μνημόνιο. Τι είπε για την ψήφο της, τι απάντησε στο αν το διάβασε (Vid)

Για την εμπειρία της από την πολιτική μίλησε στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου η πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Πέμη Ζούνη.

Όπως είπε, έφυγε πάρα πολύ πλούσια σε εμπειρίες, καθώς ήταν βουλευτής σε μία δύσκολη ιστορικά συγκυρία, αλλά και πάρα πολύ κουρασμένη ψυχικά.

“Αυτά τα δυόμιση χρόνια ήταν σαν δέκα”, είπε, αφήνοντας ωστόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο να ασχοληθεί στο μέλλον με την πολιτική.

Όσο ήταν βουλευτής, υπήρξαν όπως είπε φορές που στρογγύλεψε την αλήθεια, αλλά δεν έφτασε στο άλλο άκρο, το ψέμα, ενώ όσον αφορά το ποιος διάβασε το πρώτο Μνημόνιο, είπε ότι η ίδια το διάβασε,  δικαιολογώντας τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, που είχε δηλώσει παλαιότερα, πως δεν το είχε διαβάσει.

Δεν είναι ότι δεν το διάβασε κανένας. Αυτός έτρεχε, είχε υπουργεία. Το καταλαβαίνω, πειράζει. Ήταν απίστευτο, γιατί ερχόταν και πολύ λίγο πριν

“Δεν είναι ότι δεν το διάβασε κανένας. Αυτός έτρεχε, είχε υπουργεία. Το καταλαβαίνω, πειράζει. Ήταν απίστευτο, γιατί ερχόταν και πολύ λίγο πριν. Αλλά όταν το λες έτσι κι ο άλλος δεν καταλαβαίνει, τι γινόταν και υπογράφεις κάτι τέτοιο…”

“Το υπέγραψα εν πλήρη συνειδήσει, ξέροντας ότι εκείνη τη στιγμή ήμασταν με την πλάτη στον τοίχο. Εκείνη τη στιγμή λέω, ότι πρέπει να ψηφίζεις, σαν να είναι η δική σου ψήφος που θα κρίνει, με τόση ευθύνη. Αλλά από εκείνη τη στιγμή μέχρι το δεύτερο μνημόνιο δεν το πήγαμε εμείς καλά το καράβι”, είπε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα