Πενιχρές φορολογικές δηλώσεις για τον Μιχαλολιάκο. Πως "ξεγελά" την εφορία

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ 

Συνεδρίασε την Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012 και με θέμα τις πολιτικές εξελίξεις η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Χρυσής Αυγής. Στη φωτό ο πρόεδρος του κόμματος Νίκος Μιχαλολιάκος στην ομιλία του. 

(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ Συνεδρίασε την Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012 και με θέμα τις πολιτικές εξελίξεις η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Χρυσής Αυγής. Στη φωτό ο πρόεδρος του κόμματος Νίκος Μιχαλολιάκος στην ομιλία του. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Ρεπορτάζ εφημερίδας αναφέρεται στις φορολογικές δηλώσεις του γγ της Χρυσής Αυγής. Δείτε τα στοιχεία

Λέει πολλά αλλά δηλώνει λίγα αναφέρει για τον γγ της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο, το Έθνος της Κυριακής.

"Μπορεί να καταγγέλλει το «βρώμικο» πολιτικό σύστημα και να μιλάει για «καθαρά χέρια» αλλά όπως φαίνεται υπάρχουν πολλές γκρίζες ζώνες στις συναλλαγές του ίδιου, της συζύγου του και των συγγενικών προσώπων με την Εφορία από εμπορικές δραστηριότητες", τονίζει το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας, παρά το γεγονός ότι το ξενοδοχείο που διατηρεί στην πλατεία Αττικής είναι εν λειτουργία από το 2000 και μετά, υποβάλλει μηδενικές δηλώσεις ΦΠΑ αν και οι υπηρεσίες που παρέχει υπόκεινται σε ΦΠΑ και συνεπώς εισπράττει ΦΠΑ από τους πελάτες του.

Για δώδεκα συνεχή έτη το ξενοδοχείο εμφανίζεται να μην εισπράττει ούτε ένα ευρώ ΦΠΑ από την παροχή υπηρεσιών και ως εκ τούτου να μην αποδίδει ΦΠΑ.

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος για να μειώσει το καθαρό εισόδημα και συνεπώς το φόρο που θα έπρεπε να καταβάλει παρουσίασε υψηλές δαπάνες για την άσκηση της επαγγελματικής του δραστηριότητας. Έτσι το φορολογητέο εισόδημά του μειώθηκε περίπου στο ένα τέταρτο των εσόδων που εισέπραξε.

Ειδικότερα, ενώ το 2011 κατά τη δήλωσή του τα ακαθάριστα έσοδα ανήλθαν σε 103.000 ευρώ, φορολογήθηκε για 23.000 ευρώ. Κι αυτό, γιατί σύμφωνα με το νόμο, όταν κάποιος ασκεί ελεύθερο επάγγελμα ή έχει επιχείρηση αφαιρεί από τα ακαθάριστα έσοδα συγκεκριμένες κατηγορίες δαπανών που αναγνωρίζει η Εφορία για την άσκηση της επαγγελματικής του δραστηριότητας και το ποσό που απομένει αποτελεί το φορολογητέο εισόδημα.

Μόνο που το ισχύον καθεστώς θέτει όρια στο ποσοστό των δαπανών που μπορεί να εκπέσει από τα έσοδα, το οποίο κυμαίνεται σε γενικές γραμμές στο 40%. Στην περίπτωση όμως του κ. Μιχαλολιάκου καταρρίφθηκαν όλα τα ρεκόρ εξόδων, αφού το 2010 το ποσοστό των εξόδων του επί του τζίρου διαμορφώθηκε στο 78%. Δηλαδή για κάθε ευρώ που εισέπραττε είχε δαπάνες 78 ευρώ και συνεχώς "στην τσέπη έβαζε" μόλις 22 ευρώ.

SHARE:

24Media Network