Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας: Ψήφισμα κατά του Κλεισθένη με τη συμμετοχή και της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ

Ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης
Ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης EUROKINISSI

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Στ.Ελλάδας καλεί την κυβέρνηση σε διάλογο με τους φορείς και ζητά να ληφθεί υπόψη η πρόταση της ΕΝΠΕ. Για "νίκη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έναντι του κομματισμού, των ιδεοληψιών και των πολιτικών παιχνιδιών" έκανε λόγο ο περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης

Με συντριπτική πλειοψηφία, το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας, στη σημερινή του συνεδρίαση, εξέδωσε ψήφισμα με το οποίο καλεί την κυβέρνηση να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια διαλόγου με τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε να βελτιωθεί το σχέδιο νόμου «Κλεισθένης» και να ληφθούν υπόψη τόσο οι ενστάσεις που διατυπώνονται, όσο και οι προτάσεις που έχουν γίνει.

Συγκεκριμένα, το ψήφισμα αναφέρει:

ADVERTISING

«Καλούμε τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση να εξαντλήσουν τον διάλογο με τους ενδιαφερόμενους φορείς, να λάβουν σοβαρά υπόψη τους τις ανησυχίες, τις διαμαρτυρίες, τις εναντιώσεις αλλά και τις προτάσεις της αυτοδιοίκησης και ιδιαίτερα την πρόταση σχεδίου νόμου της ΕΝΠΕ για την Περιφερειακή Διακυβέρνηση που έχει κατατεθεί στο ΥΠΕΣ.

Να τροποποιήσουν, να βελτιώσουν, να συμπληρώσουν το σχέδιο νόμου που κατατέθηκε.

Να δεσμευθούν σαφώς, συγκεκριμένα και με χρονοδιάγραμμα για το περιεχόμενο, το εύρος και τις προϋποθέσεις των ριζικών μεταρρυθμιστικών τομών που έχει ανάγκη η αυτοδιοίκηση και η κοινωνία και που σήμερα δεν αντιμετωπίζουν».

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας: Ψήφισμα κατά του Κλεισθένη με τη συμμετοχή και της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ

Με αφορμή την έκδοση του ψηφίσματος από την πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου, εκτός από την παράταξη που πρόσκειται στο ΚΚΕ, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Το σημερινό ψήφισμα είναι μία νίκη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έναντι του κομματισμού, των ιδεοληψιών και των πολιτικών παιχνιδιών. Η πλειοψηφία των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, συμπεριλαμβανομένης και αυτής που στηρίζεται από το κυβερνών κόμμα, φώναξε το αυτονόητο. Ό,τι οι αποφάσεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να λαμβάνονται μέσα από διάλογο και συνεργασία με τους ανθρώπους της. Ζητάμε να ακούγεται η φωνή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όταν οι αλλαγές που γίνονται την αφορούν. Είμαστε εδώ, όλοι μαζί, για να κάνουμε προτάσεις προς το καλύτερο και λέμε "ναι" σε όποια αλλαγή μας πηγαίνει μπροστά, εκσυγχρονίζει τον θεσμό και έχει θετικό αποτέλεσμα για τους πολίτες. Αυτό όμως επιτυγχάνεται μόνο με συνεννόηση».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αυτοδιοίκηση, ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Νέα Δημοκρατία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Προαναγγελία Σκουρλέτη: Έρχεται ο "Κλεισθένης" στη θέση του "Καλλικράτη"

Συνέδριο ΕΝΠΕ-ΚΕΔΕ: Τα βασικά σημεία του "Κλεισθένη" παρουσίασε ο Π. Σκουρλέτης

Οκτώβριο του 2019 και με απλή αναλογική οι εκλογές στην τοπική αυτοδιοίκηση

SHARE:

24Media Network