Περιοδεία Τσίπρα στην Κρήτη: "Να συγκροτήσουμε μια μεγάλη παράταξη της Αριστεράς"

Περιοδεία Τσίπρα στην Κρήτη: "Να συγκροτήσουμε μια μεγάλη παράταξη της Αριστεράς"
ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ περιοδεύει σήμερα σε χωριά των Χανίων, ενώ την Τρίτη θα επισκεφτεί περιοχές της ενδοχώρας του Ρεθύμνου.

Από τα Χανιά και το συμβολικό Ακρωτήρι όπου βρίσκονται οι Τάφοι των Βενιζέλων ξεκίνησε ο Αλέξης Τσίπρας τη διήμερη περιοδεία του στην Κρήτη. Πρώτος σταθμός το Κολυμπάρι όπου έχοντας στο πλευρό του τον Παύλο Πολάκη και στελέχη του κόμματος είχε συναντήσεις και αναφέρθηκε στην ανάγκη διεύρυνσης του κόμματος.

Όπως είπε χαρακτηριστικά «θέλουμε να συγκροτήσουμε μια μεγάλη παράταξη της Αριστεράς. Δεν είναι εύκολο αλλά αξίζει να το κάνουμε γιατί τα μέλη του νέου ΣΥΡΙΖΑ θέλουμε να έχουν δικαίωμα στις αποφάσεις. Αργά ή γρήγορα θα φανούν οι διαφορές«. 

ADVERTISING

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε στο Κρήτη TV για τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ με εγγραφές νέων μελών, την προοδευτική παράταξη της Αριστεράς και τον ιστορικό ρόλο του Ελευθερίου Βενιζέλου, ενώ εξαπέλυσε επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη στάση του στη Συμφωνία των Πρεσπών και την πορεία της οικονομίας, αλλά και στον Γιάννη Στουρνάρα για τον ρόλο που διαδραμάτισε με την ιδιότητα του κεντρικού τραπεζίτη. Επιπλέον, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στην ονοματολογία για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά και στο σκάνδαλο Novartis. 

Ειδικά για τις εξελίξεις στο σκάνδαλο Novartis, ο κ. Τσίπρας κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντήσει για την παραδοχή του Άδωνι Γεωργιάδη ότι η Novartis μπορεί να χρημάτιζε και πολιτικά πρόσωπα και κατέληξε ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν παραπέμπει τον ίδιο σε προανακριτικη επιτροπή γιατί φοβάται τον διασυρμό, από τη μια τα διεθνή ΜΜΕ να αναδεικνύουν το σκάνδαλο και από την άλλη ο Έλληνας πρωθυπουργός να παραπέμπει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ επειδή το ανέδειξε. 

Περιοδεία Τσίπρα στην Κρήτη:

Τέλος, σε ότι αφορά στις εξελίξεις στη Βόρεια Μακεδονία ο κ. Τσίπρας εκτίμησε πως ο κ. Μητσοτάκης θα παρακαλάει να μην κερδίσουν οι ομοϊδεάτες του στη Βόρεια Μακεδονία, καλώντας τον καθένα να φανταστεί να υπήρχαν τουρκικά αεροσκάφη στον εθνικό εναέριο χώρο της Βόρειας Μακεδονίας, κάτι που η Συμφωνία των Πρεσπών απέτρεψε, αναλαμβάνοντας ελληνικά αεροσκάφη τον έλεγχο του εθνικού εναέριου χώρου της Βόρειας Μακεδονίας.

Το απόγευμα το πρόγραμμα του Αλέξη Τσίπρα περιλαμβάνει σταθμό στον Πατσιανό Σφακίων, και ανοιχτή συζήτηση με τους κατοίκους. Αύριο, Τρίτη 22 Οκτωβρίου, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει την περιοδεία του επισκεπτόμενος το Ρέθυμνο. Το πρωί θα βρεθεί στα Σελλιά και στο Πέραμα, όπου θα συζητήσει με τους πολίτες, ενώ στις επτά το απόγευμα, στην Πλατεία Σοχώρας, στο κέντρο της παλιάς πόλης του Ρεθύμνου, θα συμμετάσχει σε ανοιχτή εκδήλωση για τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ.

Περιοδεία Τσίπρα στην Κρήτη:
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αλέξης Τσίπρας, Κρήτη, novartis, Βόρεια Μακεδονία
SHARE:

24Media Network