Πέθανε ο πρώην ευρωβουλευτής της ΝΔ, Νίκος Βακάλης

Πέθανε ο πρώην ευρωβουλευτής της ΝΔ, Νίκος Βακάλης

Η πορεία του πρώην ευρωβουλευτή και προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη. Συλλυπητήρια από τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή

Ο πρώην ευρωβουλευτής της ΝΔ και πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του κόμματος στη Θεσσαλονίκη, Νίκος Βακάλης, έφυγε από τη ζωή το πρωί της Πέμπτης, σε ηλικία 78 ετών, μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο.

Ο Νίκος Βακάλης γεννήθηκε στη Λάρισα το 1939. Ήταν εκπαιδευτικός, με πτυχίο φυσικού από το ΑΠΘ και ιδρυτής των γνωστών φροντιστηρίων που φέρουν το επώνυμό του, το 1967.

Μεγάλο μέρος της ζωής του το αφιέρωσε στην Παιδεία, καθώς εκτός από τα φροντιστήρια και τον εκδοτικό οίκο που ίδρυσε το 1999, ήταν ο δημιουργός του College of Advance Training (1972), του e-Master και του Business Training Centre και συνέγραψε επιστημονικά βιβλία (σχετικά με θέματα της Φυσικής).

ADVERTISING

Ήταν πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της ΝΔ Θεσσαλονίκης, επί προεδρίας Κώστα Καραμανλή στο κόμμα, την περίοδο 1997-2004. Το 2004 εξελέγη ευρωβουλευτής του κόμματος και ήταν από τους πιο δραστήριους ευρωβουλευτές της χώρας στην πενταετή θητεία του, μέχρι το 2009.

Στη θητεία του στο Ευρωκοινοβούλιο διατέλεσε μέλος πολλών επιτροπών, όπως στην Επιτροπή Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας, στην Επιτροπή για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις ΕΕ-Ρουμανίας και στην Επιτροπή για τις σχέσεις ΕΕ-Ινδίας, όπως και στην Επιτροπή Περιφερειακής Ανάπτυξης και την προσωρινή Επιτροπή για την Κλιματική Αλλαγή.

Καραμανλής: Υπηρέτησε τον τόπο με ανιδιοτέλεια και συνέπεια

Δήλωση για την απώλεια του πρώην ευρωβουλευτή της ΝΔ Νίκου Βακάλη έκανε ο Κώστας Καραμανλής. Ο πρώην πρωθυπουργός εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του αποχαιρετώντας τον καλό του φίλο και συνεργάτη, όπως λέει, τονίζοντας πως ο Νίκος Βακάλης υπηρέτησε τον τόπο και την παράταξη με ανιδιοτέλεια και συνέπεια.

Όπως ανανέρει μάλιστα ο πρώην πρωθυπουργός, ο εκλιπών με τη σεμνότητά του κέρδισε την εκτίμηση και την αγάπη όσων είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν από κοντά. Ο κ. Καραμανλής εκφράζει στην οικογένεια του Κ. Βακάλη τα ειλικρινή του συλλυπητήρια.

Μητσοτάκης: Κατέκτησε επάξια τη δημόσια εκτίμηση

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, για την απώλεια του πρώην ευρωβουλευτή του Κόμματος Νίκου Βακάλη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ένας αγωνιστής της παράταξής μας, ο Νίκος Βακάλης, πρώην ευρωβουλευτής και επικεφαλής, για πολλά χρόνια, της οργάνωσής μας στη Θεσσαλονίκη, έφυγε από κοντά μας. Υπηρέτησε με αφοσίωση το χώρο της Παιδείας και προσέφερε πολλά τόσο στην ιδιαίτερη πατρίδα του όσο και στη Νέα Δημοκρατία. Με το ήθος, τη σεμνότητα, την ανιδιοτέλεια και τη συνέπειά του, κατέκτησε επάξια τη δημόσια εκτίμηση. Στην οικογένειά του εκφράζω εγκάρδια συλλυπητήρια».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία
SHARE:

24Media Network