Πέτη Πέρκα: “Δεν θα είμαστε τα θραύσματα του ΣΥΡΙΖΑ – Θα δείτε κάτι νέο”

Διαβάζεται σε 3'
Πέτη Πέρκα: “Δεν θα είμαστε τα θραύσματα του ΣΥΡΙΖΑ – Θα δείτε κάτι νέο”
Πέτη Πέρκα EUROKINISSI

Στους στόχους ων “11” μετά την αποχώρησή τους από τον ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε η Πέτη Πέρκα.

«Από εδώ και πέρα θα δείτε κάτι νέο. Εγώ θα έλεγα ότι επιτέλους η Βουλή θα ξαναθυμηθεί πως είναι να ακούγεται μια φωνή τεκμηριωμένη, σοβαρή, συγκροτημένη. Γιατί δυστυχώς έχουμε πραγματικά μια μετατόπιση ακραία συντηρητική στην κοινοβουλευτική εκπροσώπηση» δήλωσε χαρακτηριστικά η Πέτη Πέρκα, ανεξάρτητη βουλευτής για τη νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Σε ό,τι αφορά την ονοματοδοσία της Κ.Ο., μιλώντας στην ΕΡΤ, αρνήθηκε να το αποκαλύψει λέγοντας πως θα αναφερθεί το απόγευμα στην ειδική εκδήλωση των 11 ανεξάρτητων βουλευτών.

«Δεν θα είμαστε τα θραύσματα του ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε και υπογράμμισε ότι «είναι μια ιδέα που ξεκινάει από τη βάση, φεύγουν οι οργανώσεις και φεύγουν τα πιο ενεργά μέλη». Για τους ευρωβουλευτές που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ και με τον Δημήτρη Παπαδημούλη να λέει πως «συντάσσεται με τον νέο φορέα» ενημέρωσε πως «Θα υπάρξουν και άλλες επαφές. Δεν έχουμε έρθει με όλους σε επαφή. Γνωρίζω πως ήλθαμε σε επαφή με τον Πέτρο Κόκκαλη».

Όταν επισημάνθηκε στην κ. Πέρκα ότι «αυτοί που δεν θα έχουν τη φωνή τη δική σας περιλαμβάνουν και τον Αλέξη Τσίπρα» απάντησε: «Οι άλλοι έχουν μια άλλη φωνή, εμείς έχουμε μια άλλη φωνή» και διευκρίνισε πως «εμάς μέτωπό μας είναι η κυβέρνηση του κυρίου Μητσοτάκη, αλλά θα έλεγα γενικότερα ο πυρήνας του συντηρητισμού που ζούμε στις μέρες μας και οι άλλοι, όλα τα άλλα κόμματα, μεταξύ των οποίων ο ΣΥΡΙΖΑ, θα έχουν μια άλλη φωνή. Σε κάποια πράγματα μπορεί και να συμφωνούμε κοινοβουλευτικά» ενώ υποστήριξε πως «η νέα Κ.Ο θα απευθυνθεί και σε άλλες γενιές. Με ένα πολύ τεκμηριωμένο και συγκροτημένο λόγο και προτάσεις» και έφερε ως παράδειγμα την κλιματική κρίση. «Το περάσαμε πολύ χαμηλά στην ατζέντα στις πρόσφατες εκλογές ενώ είναι το μείζον».

«Το πολιτικό επίδικο υπάρχει και είναι σαφέστατο» απαντά στην επίκριση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την ανεξαρτητοποίηση των πρώην βουλευτών του αναφέροντας «Μιλώ και για την εκφορά του λόγου του Προέδρου αλλά και για τη λειτουργία του κόμματος. Εμείς έχουμε συνηθίσει μέσα σε ένα κόμμα πλουραλιστικό, με σεβασμό στην διαφορετική άποψη. Έτσι δημιουργήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ. Εδώ ξαφνικά έχουμε ένα κόμμα που είναι στο γύψο. Στην πραγματικότητα μας είπε ότι είναι άρρωστο και βεβαίως στα εργασιακά, θα έχουμε άραγε την ίδια προσέγγιση με τον πρόεδρο και τους προεδρικούς να λένε ότι το κεφάλαιο μπορεί να είναι, κηρύξανε εργασιακή ειρήνη» ενώ ανέφερε και το θέμα των εξορύξεων στο οποίο διαφοροποιείται η νέα Κ.Ο.

«Έχουμε βρει κρίσιμα πεδία με τα οποία έχουμε διαφοροποιήσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ» σημείωσε προσθέτοντας όμως πως «σε άλλα πεδία προφανώς μπορεί να ψηφίζουμε μαζί, όπως και με το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ. Στη στόχευση την πολιτική οι διαφορές θα φανούν πολύ γρήγορα».

Απαντώντας σε όσους διερωτώνται «αφού δεν έγινε Συνέδριο ποιο είναι το πολιτικό επίδικο;» είπε πως «έγινε Κεντρική Επιτροπή και είδαμε πώς θα γίνει το Συνέδριο. Στο Συνέδριο αυτό θα υπάρχουν χειροκροτητές. Μπράβο πρόεδρε, πάμε μπροστά, πάμε να νικήσουμε και καμία κουβέντα. Άρα δεν ήταν να περιμένει κανείς. Είδαμε στη Κεντρική Επιτροπή ότι δεν επιτράπηκε καν να γίνει μια ψηφοφορία για το προσωπικό δημοψήφισμα. Δεν υπήρχε περιθώριο».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα