Πετρόπουλος: Υποκριτές και φαρισαίοι στη ΝΔ - Να νοιαστούν για τα παιδιά με άλλο τρόπο

Ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος σε εκδήλωση
Ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος σε εκδήλωση EUROKINISSI

Απάντηση του υφυπουργού Εργασίας στην κριτική που δέχτηκε από τη ΝΔ σχετικά με την ομιλία του στη Βουλή, κατά την οποία είπε ότι η Ελλάδα πέρασε μια περίοδο που οι άνθρωποι έψαχναν στους κάδους.

"Είναι υποκριτές και φαρισαίοι και να νοιαστούν για τα παιδιά με άλλο τρόπο στη ΝΔ", είπε ο Τάσος Πετρόπουλος απαντώντας στην κριτική που δέχθηκε από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με την ομιλία του στη Βουλή ενώπιον και μαθητών, κατά την οποία είπε ότι η Ελλάδα πέρασε μια περίοδο που οι άνθρωποι έσκυβαν στους κάδους κι ότι τώρα η κατάσταση βελτιώνεται.

Μιλώντας στον News 24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή Σκληρό Ροκ με τον Σεραφείμ Κοτρώτσο, ο υφυπουργός Εργασίας τόνισε ότι αυτά που λέει συνεχώς, απλώς τα είπε μπροστά στα παιδιά και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι τον θεωρεί διαφθορέα της νεολαίας, αλλά για τον Νίκο Γεωργιάδη δεν λέει κουβέντα.

“Οι μαθητές από πολλές περιοχές της χώρας έρχονται συχνά στη βουλή, δεν επηρέασε τον λόγο μου η ύπαρξη μαθητών, τα ίδια θα έλεγα ακόμα κι αν δεν υπήρχαν οι μαθητές” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πετρόπουλος και πρόσθεσε ότι “Εκείνο που είπα είναι ότι η χώρα πέρασε μια περίοδο κρισης. Τότε έψαχναν να φάνε τώρα ψάχνουν να βρουν ανακυκλώσιμα υλικά”.

Ο υφυπουργός Εργασίας πρόσθεσε είχαμε μια ακραία φτώχεια και γι αυτόν τον λόγο η κυβέρνηση εκείνης της εποχής εκπόνησε επισιστικό πρόγραμμα. “Αυτό ως εικόνα, υπήρχε, τώρα η εικόνα βελτιώθηκε”.

Έκανε λόγο για γκεμπελίστικες πρακτικές και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι έβγαλε ανακοίνωση που τον καταγγέλλει με διάφορους χαρακτηρισμούς. “Δεν θα σιωπήσω επειδή κάποιοι επιτίθενται” τόνισε.

Και συνέχισε λέγοντας: “η ΝΔ δεν θέλει να θυμάται ο κόσμος τα δεινά που πέρασε” και πρόσθεσε ότι με το ασφαλιστικό πρόγραμμα που ανακοίνωσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επέλθει μείωση των συντάξεων γιατί τα αποθεματικά θα μειωθούν αμέσως, θα επιβάλλει 7% εισφορά σε όλους για την επικουρική σύνταξη”.

Για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές

Σχετικά με τα ληξιπρόθεσμα χρέη είπε ότι θα υπάρχει πλατφόρμα στον ΕΦΚΑ όπου ο ασφαλισμένος θα επιλέγει πού θα πάει η οφειλή του και θα κάνει την επιλογή εφόσον θεωρεί ότι συμφωνεί.

Πρόσθεσε ότι δεν θα γίνει περικοπή στα ποσά των εισφορών εργαζόμενων από τους εργοδότες τους, ενώ θα διευθετηθούν πρόστιμα και προσαυξήσεις.

Πρόσθεσε πως η ρύθμιση αφορά περίπου 900.000 ανθρώπους εκ των οποίων οι 80.000 είναι άτομα που χρωστούν και δεν μπορούν να πάρουν σύνταξη.

Συμπλήρωσε ότι δεν θα υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια κι ότι η πλατφόρμα θα είναι έτοιμη τον Ιούνιο αφού γίνουν και πειραματικές εφαρμογές.

Κατά τον κ. Πετρόπουλο είναι βέβαιο ότι δεν θα υπάρξει καμία διαφωνία από τους θεσμούς.

Χαρακτήρισε ακατανόητη την επίθεση εναντίον του λέγοντας ότι “υποψιάζομαι πως θέλουν να με χλευάσουν και να μειώσουν την αξία αυτών των πολιτικών”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πετρόπουλος στο News 24/7 για 120 δόσεις: Δεν συγκρούεται, εναρμονίζεται με τον τρόπο υπολογισμού των εισφορών του ΕΦΚΑ

Πετρόπουλος: Δημοσιονομική βόμβα 67,4 δισ. εφόσον κριθούν αντισυνταγματικές όλες οι περικοπές συντάξεων

Πετρόπουλος: "Από τις 6.000 ευρώ και πάνω όλοι θα έχουν 120 δόσεις"

SHARE: