Πέτσας: Να απαντήσει ο Τσίπρας στον Κοντονή για τη ΧΑ

Ενημέρωση πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπροσωπο Στέλιο Πέτσα
Ενημέρωση πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπροσωπο Στέλιο Πέτσα EUROKINISSI

Η κυβέρνηση εξαπολύει επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τα όσα είπε ο Κοντονής για την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα και τη Χρυσή Αυγή.

Για ανίερη σύμπλευση ΣΥΡΙΖΑ- Χρυσής Αυγής, την οποία ήρθε σήμερα να επιβεβαιώσει με ανατριχιαστικό τρόπο ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, καλώντας τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να τοποθετηθεί.

“Σήμερα που αναμένονται οι ποινές για τους ενόχους της Χρυσής Αυγής, αποκτά ιδιαίτερη σημασία για την Δημοκρατία και την πολιτική ιστορία της χώρας, να απαντήσει ο κ. Τσίπρας σε όσα κατήγγειλε ο κ. Κοντονής. Αναμένουμε να δώσει εξηγήσεις άμεσα” δήλωσε ο κ.Πέτσας και πρόσθεσε: “Ας ελπίσουμε ότι αυτή η μυωπική και μικροπολιτική συμπεριφορά που επί χρόνια πρόσφερε μανδύα πολιτικής και ηθικής νομιμοποίησης σε ένα μόρφωμα ντροπή για τη Δημοκρατία, δεν θα βρεί ποτέ ξανά μιμητές σε δημοκρατικά κόμματα.”

Κατηγόρησε δε το ΣΥΡΙΖΑ για υποκρισία, παραθέτοντας ανακοινώσεις της ίδιας της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ το Μάρτιο του 2019, που κατήγγειλαν ως απαράδεκτο το ότι ο νέος Ποινικός Κώδικας άνοιγε παράθυρα ευνοϊκότερης μεταχείρισης την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η δίκη της ΧΑ. Υπενθύμισε επίσης ότι τοτε η ΝΔ χαρακτήριζε απαράδεκτη τη σχετική διάταξη και καλούσε την τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να την ανακαλέσει, προειδοποιώντας ότι ήταν ευνοϊκή για τη ΧΑ και ότι πράγματι θα έριχνε την εγκληματική οργάνωση “στα μαλακά”.

Αφησε δε ανοιχτό το ενδεχόμενο για αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα αλλά μετά την ανακοίνωση των ποινών, καθώς όπως εξήγησε ακόμη και εάν η κυβέρνηση της ΝΔ είχε αλλάξει τις διατάξεις ΣΥΡΙΖΑ μετεκλογικά, λόγω της μη αναδρομικότητας πάλι η ΧΑ “θα έπεφτε στα μαλακά”.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε ότι όπως κατήγγειλε ο κ.Κοντονής, φέρεται να είχε προειδοποιήσει το κόμμα του και τον κ. Τσίπρα ότι με τις αλλαγές που προωθούνταν τότε στον Ποινικό Κώδικα στον ορισμό της εγκληματικής οργάνωσης - και με δεδομένη τη βασική αρχή ότι ισχύει πάντοτε ο ευνοϊκότερος νόμος, ακόμη και αναδρομικά - τα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής θα έπεφταν στα μαλακά, τουλάχιστον για το αδίκημα της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Και αυτό καθώς, όπως εξήγησε, ο νέος ΠΚ επέφερε μία σημαντική μείωση στο ελάχιστο όριο ποινής αναφορικά με το αδίκημα της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης. Έτσι, από ποινή κάθειρξης 10 έως 20 έτη που προβλεπόταν μέχρι τότε, από 1η Ιουλίου 2019 ο «διευθυντής» εγκληματικής οργάνωσης τιμωρείται με ποινή κάθειρξης τουλάχιστον πέντε χρόνων.

Επί της ουσίας, ο καταδικασθείς για διεύθυνση αντιμετωπίζει πλέον την ίδια ποινή με εκείνη του απλού μέλος μίας εγκληματικής οργάνωσης. Επίσης, σημαντική τροποποίηση στον Ποινικό Κώδικα που επήλθε επί ΣΥΡΙΖΑ αφορούσε την κατάργηση της στέρησης των πολιτικών δικαιωμάτων, σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο κ.Πέτσας δήλωσε εξάλλου ότι: “Η Ιστορία θα γράψει ότι η δίωξη της Χρυσής Αυγής ξεκίνησε με Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ολοκληρώθηκε με Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Θα κρατήσει, όμως, στις υποσημειώσεις της ότι κάποιοι συμπορεύονταν, μέσα και έξω από τη Βουλή, με το ναζιστικό μόρφωμα.

Μαζί παρατάσσονταν στην ίδια πλατεία εκμεταλλευόμενοι τον πόνο των συμπολιτών μας στο ξεκίνημα της οικονομικής κρίσης.

Μαζί μπλόκαραν το 2014 την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας για να ανατρέψουν την Κυβέρνηση Σαμαρά.

Μαζί πόζαραν στο Καστελόριζο σε επικοινωνιακές πατριδοκάπηλες επισκέψεις.

Μαζί ψήφισαν τη διενέργεια για το δημοψήφισμα - παρωδία που τόσο στοίχισε στη χώρα μας και όλους τους Έλληνες.

Μαζί ψήφισαν και τον νόμο για την απλή αναλογική υποστηρίζοντας μάλιστα (με δήλωση του Προέδρου της Βουλής Ν. Βούτση στις, 30 Ιουνίου 2016) ότι «στη Βουλή δεν υπάρχουν ευπρόσδεκτες και μη ευπρόσδεκτες ψήφοι»”.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δίκη Χρυσής Αυγής, Τσίπρας
SHARE:

24Media Network