Πέτσας: Θα πάρουμε όποιες αποφάσεις χρειάζονται

Πέτσας: Θα πάρουμε όποιες αποφάσεις χρειάζονται
Ο Στέλιος Πέτσας Eurokinissi

"Πάνω στο τραπέζι" και το ενδεχόμενο ολικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Αξιολογούμε κάθε μέρα τα δεδομένα και είμαστε έτοιμοι να πάρουμε οποιοδήποτε πρόσθετο μέτρο χρειαστεί, προκειμένου να προφυλάξουμε τη δημόσια υγεία», τόνισε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ για την εξάπλωση του κορονοϊού.

Επισήμανε πως ακόμη και εάν μικρό ποσοστό ανθρώπων δεν πειθαρχήσουν στα μέτρα, ο κίνδυνος να εκθέσουν τους συμπολίτες τους και τους εαυτούς τους είναι πάρα πολύ μεγάλος, ωστόσο σημείωσε πως «μέχρι στιγμής, τα στοιχεία δείχνουν ότι πάμε σχετικά καλά, ιδίως αν συγκρίνουμε τη χώρα μας με άλλες ευρωπαϊκές χώρες».

«Όμως, δεν πρέπει να εφησυχάσουμε. Είναι πολύ κρίσιμες οι επόμενες δύο εβδομάδες και γι’ αυτό είμαστε έτοιμοι να πάρουμε οποιοδήποτε πρόσθετο μέτρο χρειαστεί», τόνισε ο κ. Πέτσας.

Σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο ολικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως «όλα είναι πάνω στο τραπέζι» και εξήγησε: «Κάθε μέρα το επιτελείο του πρωθυπουργού έχει συσκέψεις με τον ΕΟΔΥ και το υπουργείο Υγείας, αλλά, και όλες τις άλλες συναρμόδιες υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων των επιτελείων των οικονομικών υπουργείων. Θα πάρουμε όποιες αποφάσεις χρειάζονται. Ο πρωθυπουργός ενημερώνεται και αποφασίζει.».

Επίσης, υπογράμμισε πως «αυτοί που ταξίδεψαν και δεν άκουσαν τις συστάσεις, εκεί που θα πάνε, πρέπει να μείνουν στο σπίτι τους, να μην έρθουν σε επαφή με τις τοπικές κοινωνίες και να διασπείρουν τον ιό»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναφερόμενος στα μέτρα της κυβέρνησης για τη στήριξη της οικονομίας και της κοινωνίας, είπε πως το Σάββατο σε ευρεία σύσκεψη, με τηλεδιάσκεψη, με τον πρωθυπουργό και με τους αρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας, εξετάστηκε «τι μπορούμε να κάνουμε ακόμη καλύτερο». «Θα υπάρξουν κάποιες διευκρινήσεις στην Κοινή Υπουργική Απόφαση, ώστε να έχουμε την καλύτερη δυνατή κάλυψη ή την άρση κάποιων μικροστρεβλώσεων. Και αυτό θα γίνει μέχρι αύριο. Είναι μία δυναμική άσκηση. Είναι πρωτοφανής για όλες τις δυτικές κοινωνίες και οικονομίες και προσπαθούμε να προσαρμοζόμαστε. Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί. Όσοι έχουν ανάγκη να στηριχθούν από την Πολιτεία, θα βρουν αυτή τη στήριξη», τόνισε ο κ. Πέτσας..

Τέλος, είπε πως για τη λειτουργία που έγινε στα Κύθηρα «σχηματίστηκε δικογραφία, όπως όφειλαν να κάνουν οι αρχές» και προσέθεσε: «Το ζήτημα είναι όλοι να πειθαρχήσουμε. Επομένως περιμένουμε μία καλύτερη συμμόρφωση. Γνωρίζοντας την βαθιά πίστη των Ελλήνων και την ιστορία της Ορθοδοξίας μας, αλλά και των άλλων δογμάτων, είναι ικανοποιητικά τα πρώτα δείγματα. Ελπίζουμε να έχουμε ακόμα καλύτερη ανταπόκριση όσο περνάνε οι ημέρες.».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα