ΠΓΔΜ: Το VMRO-DPMNE διέγραψε τον αντιπρόεδρό του, Μίτκο Γιάντσεφ

Στιγμιότυπο από ομιλία του επικεφαλής του VMRO-DPMNE Χριστιάν Μιτσόσκι
Στιγμιότυπο από ομιλία του επικεφαλής του VMRO-DPMNE Χρίστιαν Μίτσοσκι AP

Πριν λίγες μόλις ημέρες, το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης στα Σκόπια, διέγραψε επτά βουλευτές τους, που ψήφισαν υπέρ της πρότασης Ζάεφ για συνταγματική αναθεώρηση.

Η Κεντρική Επιτροπή του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης της πΓΔΜ, VMRO-DPMNE, διέγραψε στη διάρκεια της αποψινής της συνεδρίασης, τον Μίτκο Γιάντσεφ από τη θέση του αντιπροέδρου του κόμματος.

Ο Μίτκο Γιάντσεφ, είχε διαφωνήσει με την τακτική του κόμματος, στο δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ στις 30 Σεπτεμβρίου, σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο Μίτκο Γιάντσεφ, είναι ένας από τους τρεις αντιπροέδρους του VMRO-DPMNE και εκφράζει την φιλοευρωπαϊκή πτέρυγα του κόμματος. Όπως έχει δηλώσει ο ίδιος, συμμετείχε στο δημοψήφισμα και ψήφισε κατά της συμφωνίας.

ADVERTISING

Το VMRO-DPMNE, ενόψει του δημοψηφίσματος στη χώρα, είχε καλέσει του υποστηρικτές του να πράξουν κατά συνείδηση, ωστόσο ο συντριπτικός αριθμός των ψηφοφόρων του κόμματος αυτού απείχε από το δημοψήφισμα.

Την περασμένη Παρασκευή, το VMRO-DPMNE διέγραψε από τις τάξεις του επτά βουλευτές του, οι οποίοι είχαν ψηφίσει υπέρ της πρότασης της κυβέρνησης του Ζόραν Ζάεφ, για την έναρξη των διαδικασιών σχετικά με την τροποποίηση του Συντάγματος της χώρας, στη βάση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σκόπια, Σκοπιανό, Δημοψήφισμα στα Σκόπια
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

ΠΓΔΜ: Συγχαρητήρια Ζάεφ στους βουλευτές του VMRO - Εντυπωσιασμένη η διεθνής κοινότητα

ΠΓΔΜ: Ο Ζόραν Ζάεφ πέρασε την Συμφωνία των Πρεσπών από τη Βουλή

SHARE:

24Media Network