Πιέζει το ΑΣΕΠ ο Χαρίτσης για το διαγωνισμό στους δήμους

Πιέζει το ΑΣΕΠ ο Χαρίτσης για το διαγωνισμό στους δήμους
Ο Υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης. Eurokinissi

«Να εκδοθούν τα οριστικά αποτελέσματα, να μπει τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων» ζητάει ο υπουργός Εσωτερικών. Τι επικαλείται ο Πρόεδρος του ΑΣΕΠ Ιωάννης Καραβοκύρης, που έχει και την τελική ευθύνη για το διαγωνισμό.

Καθημερινή πίεση ασκείται από το υπουργείο Εσωτερικών προς το ΑΣΕΠ ώστε να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για την κάλυψη 8.166 μόνιμων θέσεων στην καθαριότητα και την ύδρευση στους δήμους.

Και στην τελευταία επικοινωνία που είχε ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης με τον Πρόεδρο του ΑΣΕΠ Ιωάννη Καραβοκύρη ζήτησε «να εκδοθούν τα οριστικά αποτελέσματα και να μπει τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων».

Κατέστησε μάλιστα σαφές ότι το ΑΣΕΠ έχει την αποκλειστική ευθύνη για τον διαγωνισμό-και η πίεση σ’ αυτή την κατεύθυνση θα συνεχιστεί. Ο Ιωάννης Καραβοκύρης επικαλείται για την καθυστέρηση τον μεγάλο όγκο των ανακριβών δικαιολογητικών, υπογραμμίζοντας ότι έχει αφήσει στην άκρη όλες τις άλλες προκηρύξεις, ενώ το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και το υπουργείο Εσωτερικών έχουν τεθεί εδώ και καιρό στη διάθεση του ΑΣΕΠ προκειμένου να το συνδράμουν με όποιο τρόπο αυτό κρίνει.

Υπενθυμίζεται ότι λόγω της μεγάλης καθυστέρησης από το ΑΣΕΠ ο Αλ. Χαρίτσης έφερε προ μηνός ρύθμιση στη Βουλή με την οποία παρατάθηκαν αυτοδίκαια από την ημερομηνία λήξης τους οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου που είχαν συνάψει οι ΟΤΑ Α΄ Βαθμού με το προσωπικό που περιλαμβάνεται στους προσωρινούς πίνακες διοριστέων της προκήρυξης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα