Πλεύση Ελευθερίας, τα πρώτα σποτ: Τα έξι 'Δ' της Κωνσταντοπούλου

Συγκέντρωση και πορεία απο την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ στα πλαίσια της γενικής απεργίας ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο την Πέμπτη 4 Φεβροαυρίου 2016.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Συγκέντρωση και πορεία απο την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ στα πλαίσια της γενικής απεργίας ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο την Πέμπτη 4 Φεβροαυρίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Λίγα εικοσιτετράωρα μετά την ανακοίνωση του νέου πολιτικού φορέα, η πρώην πρόεδρος της Βουλής και η Πλεύση Ελευθερίας, καλούν σε ανοιχτή συζήτηση στο κέντρο της Αθήνας για να παρουσιάσουν τις θέσεις τους. Τα 6 'Δ' που αποτελούν άξονες της πρώην βουλευτή (vids)

Την περασμένη εβδομάδα η πρώην πρόεδρος της Βουλής  Ζωή Κωνσταντοπούλου ανακοίνωση την ίδρυση νέου κόμματος με τίτλο Πλεύση Ελευθερίας. Την ερχόμενη Τρίτη, 19 Απριλίου, ο νέος σχηματισμός θα παρουσιάσει τους βασικούς άξονες των πολιτικών του θέσεων, σε ανοιχτή συγκέντρωση στο Θέατρο Χυτήριο στην Ιερά Οδό. Φυσικά, η εκδήλωση θα περιλαμβάνει και ομιλία της κα. Κωνσταντοπούλου.

"Την Τρίτη 19 Απριλίου 2016 ξεκινάμε την πλεύση μας προς το μέλλον. Ξεκινάμε τον συλλογικό αγώνα μας, για την απελευθέρωση του λαού και της πατρίδας μας από τα μνημονιακά δεσμά" σημειώνει το κείμενο στην ιστοσελίδα της Πλεύσης Ελευθερίας για την συγκέντρωση της Τρίτης.

Τα έξι 'Δ' της Ζωής

Προκειμένου να προμοτάρει την εκδήλωση, ο φορέας κυκλοφόρησε μια σειρά από σποτ με τα οποία έθετε τους βασικούς άξονες της πολιτικής που θέλει να ακολουθήσει. Τα έξι Δ - Δημοκρατία, Δικαιοσύνη, Δικαιώματα, Διαφάνεια, Διαγραφή Χρέους και Διεκδίκηση γερμανικών αποζημιώσεων, προτάσσονται ως προμετωπίδα του νέου σχηματισμού. Ένα από τα πανιά του λογοτύπου, περιστρέφεται σαν δείκτης ρολογιού και καταλήγει να σχηματίσει ένα 'Δ', όπως οι πυλώνες της πολιτικής του κόμματος.

Ανοίγουμε πανιά προς ένα μέλλον ελευθερίας, δημοκρατίας και δικαιοσύνης.

Με διαφάνεια και σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και τις θεμελιώδεις ελευθερίες.

Για τη διαγραφή του δημοσίου χρέους.

Για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών και κάθε αξίωσης της χώρας.

Για την δικαίωση του λαού μας και των αγώνων του, την ανάκτηση της δημοκρατικής κυριαρχίας.

Δεν είμαστε κόμμα στελεχών

Τα μέχρι τώρα δείγματα γραφής του κόμματος πάντως εστιάζουν μετ' επιτάσεως στην διακήρυξη πως δεν πρόκειται για ένα κόμμα στελεχών, σύμπραξης ή ανακύκλωσης προσωπικοτήτων. "Δημιουργούμε ένα κόμμα, που θέλουμε να αποτελέσει συστατικό κύτταρο ενός κινήματος κι ενός μετώπου, στο οποίο θα συναντηθούμε με κινηματικές, κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις, με τις οποίες θα μας συνδέουν κοινές αφετηρίες, αξίες και στόχοι. Δεν είμαστε κόμμα μηχανισμών ή εσωτερικών ισορροπιών" σημειώνει η σχετική ανακοίνωση.

"Φιλοδοξούμε να είμαστε κόμμα-κίνημα, μέσα απ’ την κοινωνία, μέσα από τις ζωντανές κοινωνικές δυνάμεις και τους ζωντανούς ανθρώπους, που δεν σκύβουν το κεφάλι, δεν υποτάσσονται, αντιστέκονται, διεκδικούν, νικούν" αναφέρει στη συνέχεια και προσθέτει: "Λειτουργούμε με ανοιχτές, αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες, έχοντας το διαδίκτυο ως οργανικό εργαλείο επικοινωνίας μας".

"Δεν λαμβάνουμε χρηματοδότηση παρά μόνο με διαφανή τρόπο, από τα μέλη μας και τους πολίτες που επιθυμούν να υποστηρίξουν τους σκοπούς και τη λειτουργία μας. Δημοσιεύουμε τα στοιχεία της χρηματοδότησής μας" αναφέρει επιπλέον η ανακοίνωση που καλεί όποιον το επιθυμεί την Τρίτη, 19 Απριλίου, 2016 στις 7μμ, στο Θέατρο Χυτήριο - Ιερά Οδός 44, Αθήνα – Στάση Μετρό Κεραμεικός.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ζωή Κωνσταντοπούλου, Πλεύση Ελευθερίας
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

#Πλεύση Ελευθερίας: Χαμός στo Twitter για το νέο κόμμα της Ζωής

Πλεύση Ελευθερίας: Νέο κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου με σήμα το καράβι

SHARE: