Ποια από τις εξαγγελίες Τσίπρα συζητά η ΝΔ για να στηρίξει

Ποια από τις εξαγγελίες Τσίπρα συζητά η ΝΔ για να στηρίξει
Γραφεία της Νέας Δημοκρατίας Eurokinissi

Γιατί στη ΝΔ αντιστρέψουν τις κατηγορίες του πρωθυπουργού και τον εγκαλούν ότι θα κάνει την Ελλάδα Αργεντινή.

Ως «λίθοι και πλίνθοι και ξύλα και κέραμοι ατάκτως ερριμμένα» αντιμετωπίζουν στη ΝΔ τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού από τη ΔΕΘ για μέτρα ελάφρυνσης. Συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη τονίζουν με έμφαση ότι απ’ όσα άκουσαν από τον Αλέξη Τσίπρα «το μόνο το οποίο μπορούμε να συζητήσουμε είναι η μείωση του ΕΝΦΙΑ» θέτοντας όμως ως προϋπόθεση για να συμφωνήσουν ότι δεν θα πρόκειται για οριζόντια μείωση για όλους, καθώς υπενθυμίζουν ότι η θέση της ΝΔ είναι για μεσοσταθμική μείωση 30% του εν λόγω φόρου.

Αυτό πάντως που υπογραμμίζουν, είναι πως οι εξαγγελίες του κ. Τσίπρα έτσι όπως έγιναν δεν έχουν σαφήνεια ως προς το τι και πως θα εφαρμοστεί και πολύ περισσότερο, σύμφωνα με τις ίδιες γαλάζιες πηγές, δεν έχουν κοστολογηθεί.

Σε αυτό το πλαίσιο, το Μοσχάτο, επιμένει να καταγγέλλει τον πρωθυπουργό ως «ανεύθυνο» και «επικίνδυνο» καθώς το σήμα που δίνει στις διεθνείς αγορές ενισχύει την «αναξιοπιστία» της ελληνικής οικονομίας.

Για τη ΝΔ χρήζει ιδιαίτερης μνείας και κριτικής η αποστροφή του πρωθυπουργού ότι δεν χρειάζεται να βγει στις αγορές στα επόμενα 2,5 χρόνια εξαιτίας του μαξιλαριού ασφαλείας στην οικονομία. Όπως αναφέρουν συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ, ασχέτως του αν θα δανειστούμε ή όχι, το επιτόκιο δανεισμού αποτελεί δείκτη αξιοπιστίας και όπως επισημαίνουν, από τη στιγμή που είναι στο 4,5%, δηλαδή τριπλάσιο από της Πορτογαλίας, αυτό σημαίνει ότι «κανένας επενδυτής δεν θα θελήσει να επενδύσει τα χρήματά του στην ελληνική οικονομία». Συνακόλουθα με αυτό, σύμφωνα με την ανάγνωση της ΝΔ, το πρόβλημα επεκτείνεται και στην δυνατότητα δανεισμού των επιχειρήσεων.

Για τη ΝΔ η παρουσία του κ. Τσίπρα στη ΔΕΘ επισφράγισε μια πολιτική που «οδηγεί τη χώρα στον τοίχο». Ειδικότερα δε, στις κατηγορίες του πρωθυπουργού ότι στη ΝΔ θέλουν το ΔΝΤ για να μετατρέψουν την Ελλάδα σε Αργεντινή, στη ΝΔ τονίζουν ότι  με τις επιλογές της κυβέρνησης η Ελλάδα κινδυνεύει να γίνει Αργεντινή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα