Ποια είναι η νέα Γραμματεία Οργανωτικού – Με τον Τσίπρα από την Πάτρα ξεκινά η εγγραφή νέων μελών

Ποια είναι η νέα Γραμματεία Οργανωτικού – Με τον Τσίπρα από την Πάτρα ξεκινά η εγγραφή νέων μελών
Αλέξης Τσίπρας Eurokinissi

Από τη Δευτέρα ξεκινάει η καμπάνια. Στόχος ο Αλ. Τσίπρας να μεταβεί ο ίδιος στους περισσότερους νομούς. “Δίδυμα” θα είναι τα στελέχη που θα πηγαίνουν στις περιοχές- ένας από τον ΣΥΡΙΖΑ, ένας από την Προοδευτική Συμμαχία.

Επταμελή Γραμματεία εξέλεξε το Οργανωτικό Γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ, στο οποίο συμμετέχει πλέον και η Προοδευτική Συμμαχία, αλλά και η ΔΗΜΑΡ και άλλες κινήσεις.

Στην Γραμματεία -που ουσιαστικά αναλαμβάνει να οδηγήσει οργανωτικά το χώρο έως το Συνέδριο- συμμετέχουν εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ η Έφη Καλαμαρά, ο Αντώνης Κοτσακάς, η Κατερίνα Κνήτου και ο Κώστας Πουλάκης, από την Προοδευτική Συμμαχία ο Νίκος Μπίστης και ο Χάρης Τσιόκας και ο Γραμματέας της ΔΗΜΑΡ Στέργιος Καλπάκης.

Στο Οργανωτικό Γραφείο, που συνεδρίασε χθες επί τετράωρο (στις δυο πρώτες ώρες παραβρέθηκε και ο Πρόεδρος του κόμματος), αποφασίστηκε -όπως είχαν γράψει τα “Παιχνίδια Εξουσίας”- η “πορεία προς το λαό” και η εξόρμηση για την εγγραφή νέων μελών να ξεκινήσει από την Πάτρα, με τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος έχει ως στόχο να μεταβεί προσωπικά αν όχι και στους 54 νομούς της χώρας, τουλάχιστον στους περισσότερους.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα μείνει στην Αχαΐα δυο ημέρες, προκειμένου, εκτός της Πάτρας, ο ίδιος και κορυφαία στελέχη του κόμματος να επισκεφθούν και τις άλλες μεγάλες πόλεις και κωμοπόλεις του νομού- μοντέλο που θα ακολουθηθεί σε κάθε περιοδεία. Η δε παρουσία του Προέδρου και των στελεχών δεν θα εξαντλείται σε μια ομιλία σε συγκέντρωση, αλλά θα επισκέπτονται χώρους της νεολαίας, χώρους δουλειάς κλπ. Το Οργανωτικό Γραφείο θα συγκεκριμενοποιήσει την πρώτη επίσκεψη Τσίπρα στην Αχαΐα, όλα όμως δείχνουν πως αυτή θα πραγματοποιηθεί στο τέλος της εβδομάδας. Τα δε στελέχη που θα μεταβαίνουν στις περιοχές, θα αποτελούν πάντοτε …δίδυμα -ένας από τον ΣΥΡΙΖΑ και ένας από την Προοδευτική Συμμαχία.

Από τη Δευτέρα αναμένεται να ξεκινήσει η καμπάνια για την εγγραφή νέων μελών με έμφαση στα social media και με κεντρικό σύνθημα “Πάρε τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια σου”, ενώ η συγκρότηση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης (ΚΟΕΑ), που θα οδηγήσει το κόμμα στο Συνέδριο, θα ανακοινωθεί το νωρίτερο αρχές της εβδομάδας, καθώς αναζητούνται και νέα πρόσωπα να συμμετάσχουν σε αυτή.

Το ενδιαφέρον, είναι, πάντως, εάν η ΚΟΕΑ θα ορίσει Πολιτική Γραμματεία -ή, έστω, εάν διευρυνθεί η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ και με στελέχη της Προοδευτικής Συμμαχίας, όπως έγινε με το Οργανωτικό Γραφείο- ή η υπόθεση “μετασχηματισμού” του ΣΥΡΙΖΑ θα περιοριστεί απλά σε ανασυγκρότησή του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα