Ποιους θα δει ο Τσίπρας στο Νταβός. Ο μοναδικός υπουργός που θα τον συνοδεύσει

Ποιους θα δει ο Τσίπρας στο Νταβός. Ο μοναδικός υπουργός που θα τον συνοδεύσει

"Κλείδωσαν" οι επαφές του Αλέξη Τσίπρα στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός. Όλα τα βλέμματα στο στρογγυλό τραπέζι, με παρέα τον... Σόιμπλε

Έκλεισαν οι επαφές του Αλέξη Τσίπρα στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός .Έτσι σε στρογγυλό τραπέζι θα καθίσει μαζί με τον τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τον πρωθυπουργό της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς και τον πρωθυπουργό της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε, ενώ στο περιθώριο του φόρουμ θα δει τον αντικαγκελάριο της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, την Κριστίν Λαγκάρντ, τον Τζακ Λιου, τον  αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, τον κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη και τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου.

Η παρουσία του πρωθυπουργού στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός στις 21-22 Ιανουαρίου αναμένεται να είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία προκειμένου ο Αλέξης Τσίπρας σε ανώτατο επίπεδο να βάλει στο τραπέζι όλες τις θέσεις της ελληνικής πλευράς για την «επόμενη ημέρα» του μνημονίου.

Πέρα από το ελληνικό πρόγραμμα ο πρωθυπουργός θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει με ομολόγους του και αξιωματούχους, Ευρωπαίους και μη, τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα, το χρέος και την αξιολόγηση του προγράμματος.

Ο μοναδικός υπουργός που θα συνοδεύσει τον Αλέξη Τσίπρα στο Φόρουμ του Νταβός,  είναι ο Νίκος Παππάς ο οποίος θα εστιάσει στο κομμάτι των επενδύσεων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα