Πόλεμος στην Ουκρανία: Τηλεφωνική επικοινωνία Δένδια – Κουλέμπα για το ελληνικό προξενείο στη Μαριούπολη

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τηλεφωνική επικοινωνία Δένδια – Κουλέμπα για το ελληνικό προξενείο στη Μαριούπολη
Ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας eurokinissi

Ο Ν. Δένδιας ζήτησε από τον ΥΠΕΞ της Ουκρανίας την αρωγή των ουκρανικών αρχών για την ασφάλεια του Γενικού Πρόξενου στη Μαριούπολη και τη δημιουργία ανθρωπιστικού διαδρόμου.

Με τον Ουκρανό ομόλογό του Ντμίτρο Κουλέμπα επικοινώνησε νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σχετικά με τις εξελίξεις στη Μαριόπουλη, το ελληνικό προξενείο και την ασφάλεια του προσωπικού του.

«O YΠΕΞ Νίκος Δένδιας επικοινώνησε με τον Ντιμίτρο Κουλέμπα ζητώντας την αρωγή των Ουκρανικών αρχών για την ασφάλεια του Έλληνα Γενικού Πρόξενου στη Μαριούπολη, καθώς και για τη δημιουργία ανθρωπιστικού διαδρόμου για εκκένωση» αναφέρεται σε ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο Twitter. Ο κ. Δένδιας είχε επίσης τηλεφωνική συνομιλία με τη γενική γραμματέα του ΟΑΣΕ Χέλγκα Μαρία Σμιτ (Helga Maria Schmid) για τα εν λόγω ζητήματα.

Νωρίτερα, υπήρχαν αναφορές ότι σημειώθηκε επίθεση με πυροβολισμούς έξω από το κτίριο του ΟΑΣΕ, όπου στεγάζεται το ελληνικό προξενείο, οι οποίες ωστόσο δεν έχουν επιβεβαιωθεί επίσημα από το Υπουργείο Εξωτερικών.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα