Παπανδρέου: “Πρώτα ψήφο εμπιστοσύνης, μετά παραίτηση”

Παπανδρέου: “Πρώτα ψήφο εμπιστοσύνης, μετά παραίτηση”

Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας στη Βουλή, δήλωσε ότι επιμένει στη συναίνεση. Δεν παραιτείται παρά τις αντιδράσεις εντός και εκτός ΠΑΣΟΚ. Προηγήθηκε σφοδρή επίθεση από Σαμαρά. Κρίσιμες οι επόμενες ώρες, με το βλέμμα όλων στη ψήφο εμπιστοσύνης. Παρακολουθήστε ζωντανά από τη νέα πλατφόρμα live blogging του News247 όλα όσα συμβαίνουν καθώς και όσα έχουν προηγηθεί

23:38 Με την αξιωματική αντιπολίτευση και πολλούς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να απαιτούν άμεσα συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας και την επιμονή του Γιώργου Παπανδρέου να μην παραιτηθεί, όλα θα κριθούν στην ψηφοφορία της Παρασκευής.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, είναι αντιμέτωπος με τη μεγαλύτερη κρίση της πολιτικής του καριέρας και μπορεί, όπως ανέφερε, η κυβέρνηση να ξεπέρασε τα τελευταία δύο χρόνια πολλά εμπόδια εντός Βουλής, ωστόσο αυτή τη φορά η κοινοβουλευτική της δύναμη κρέμεται από μια κλωστή.

Η Παρασκευή θα είναι αναμφισβήτητα μια μέρα ορόσημο στην ιστορία της μεταπολιτευτικής Ελλάδας.

23:26 Ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε έτοιμος να διαπραγματευθεί τον σχηματισμό κυβέρνησης τεχνοκρατών που θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, σε σύντομο χρονικό διάστημα, έθεσε όμως ως όρο την παραίτηση Παπανδρέου.

Η άρνηση του πρωθυπουργού να παραιτηθεί εδώ και τώρα, προκάλεσε την έκρηξη Σαμαρά και την αποχώρηση της ΝΔ από τη συζήτηση για ψήφο εμπιστοσύνης.

23:19 Αυτό που κρατάμε ως δεδομένο είναι ότι το δημοψήφισμα δεν πρόκειται να διεξαχθεί. Η είδηση ανακούφισε τους Ευρωπαίους εταίρους μας και φυσικά τις αγορές.

23:15 Μια ημέρα γεμάτη εντάσεις και πολιτικές εξελίξεις οδεύει προς το τέλος της. Διαβάστε εδώ ό,τι συνέβη σήμερα για να έχετε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα.

22:58 Παρά τις αντεγκλήσεις και την ένταση στην Ελλάδα, οι αγορές άκουσαν αυτό που ήθελαν, με την απόσυρση της πρωτοβουλίας Παπανδρέου για δημοψήφισμα. Με άνοδο έκλεισε την Πέμπτη η συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε στις 12.044,47 μονάδες, έχοντας κερδίσει 208,43 μονάδες, ή +1,76%

22:48 Σύσσωμη η αντιπολίτευση ζητά πρόωρες εκλογές και θεωρούν ότι τα όσα είπε ο πρωθυπουργός είναι απλώς ένας ελιγμός. Διαβάστε τις τοποθετήσεις των αρχηγών στη Βουλή

22:39 Ολοκληρώθηκε η δεύτερη ημέρα της συζήτησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή με την κρίσιμη ψηφοφορία

22:36 Τα μαζεύει η εφημερίδα Bild σχετικά με τη διεξαγωγή πανευρωπαϊκού δημοψηφίσματος για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Παραδέχεται ότι η ιδέα δεν βρήκε ανταπόκριση

Το NEWS 247 χρησιμοποιεί το hashtag #GRcrisis στο Twitter. Ακολουθήστε τον λογαριασμό του NEWS 247 στο Twitter για να μαθαίνετε πρώτοι λεπτό προς λεπτό τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, οι οποίες είναι συγκεντρωμένες όλες στο #GRcrisis.

22:30 Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ολοκλήρωσε την ομιλία του

22:26 Να δοθεί ο λόγος στον λαό μέσω εκλογών, όλα τα άλλα είναι παιχνίδια επικίνδυνα, παιχνίδια εκτροπής
22:19 Τη φέρατε τώρα γιατί φοβάστε μήπως σας ζητηθούν ευθύνες και ζητάτε συνευθύνη από τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος αποδέχεται να ψηφίσει μια δανειακή σύμβαση εκχώρησης της εθνικής μας κυριαρχίας και είπε μάλιστα ότι το έχει πει από τις 27 Οκτώβρη. Διάβασα την ομιλία του τότε αλλά αυτό δεν το βρήκα
22:17 Τώρα σας έπιασε ο πόνος για τη δανειακή σύμβαση; Η προηγούμενη σύμβαση που είναι; Γιατί δεν την έχετε κυρώσει και τώρα ζητάτε δημοψήφισμα;
22:13 “Ο πρωθυπουργός χειροκροτήθηκε περισσότερο, όταν είπε ότι θα αποχωρήσει”

22:12 Στο Βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας

22:09 Ολοκλήρωσε την ομιλία του ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος αξίζει να σημειωθεί ότι καταχειροκροτήθηκε από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

22:03 Σε αυτή την περίοδο δεν μπορούμε να αφήσουμε κενό εξουσίας στη χώρα. Να συζητήσουμε, να προχωρήσουμε ομαλά και αφού εξασφαλίσουμε την επόμενη μέρα, να πάμε σε εκλογές. Η συναινετική διάθεση του κ. Σαμαρά κράτησε μόνο λίγες ώρες;” αναρωτήθηκε ο Γ. Παπανδρέου.
22:01 Εξέφρασα την ικανοποίησή μου για την πρόθεση της ΝΔ να ψηφίσει τη δανειακή σύμβαση. Δεν είμαι γαντζωμένος σε καμία καρέκλα. Είμαι έτοιμος να τα συζητήσουμε όλα”
21:54 Τι δίλημμα της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ είναι υπαρκτό. Συζητιέται εδώ και μήνες
21:54 Τη στιγμή της εθνικής κρίσης, έλειπε η στήριξη από τις άλλες πολιτικές δυνάμεις, γι’ αυτό δεν μπορούσα παρά να οδηγηθώ στο δημοψήφισμα
21:52 Κρατήσαμε με σταθερό χέρι το τιμόνι της χώρας για δύο χρόνια και παρά τις δυσκολίες θα φτάσουμε στην άλλη άκρη
21:50 Πάλεψα για να στηθεί απ’ το πουθενά ο μηχανισμός στήριξης. Με τη δουλειά μας καταφέραμε να πάρουμε το μεγαλύτερο πακέτο στήριξης που είχε περάσει ποτέ στον πλανήτη.
21:48 “Σηκώσαμε τα μανίκια και προστατεύσαμε μαζί με όλους τους Έλληνες τη χώρα μας. Θα αναμορφώσουμε τη χώρα και θα τη βγάλουμε από την κρίση”.
21:46 “Δώσαμε τιτάνιο αγώνα για να σώσουμε την Ελλάδα και είμαστε περήφανοι”

21:46 Στο βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου

21:34 Η ένταση στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ ήταν πολύ μεγάλη, με αποτέλεσμα ο πολιτικός πολιτισμός να πάει περίπατο. Διαβάστε

τι είπε ο Σ. Ξυνίδης στην Εύα Καϊλή.

21:24 Οι επιθέσεις στην Ελλάδα από τα διεθνή ΜΜΕ συνεχίζεται. Η γερμανική Bild ζητά πανευρωπαϊκό δημοψήφισμα για να εκδιωχθεί η χώρα μας από το ευρώ.

21:18 Δραματική έκκληση Μπακογιάννη από το βήμα της Βουλής. Καλεί τα κόμματα να συμφωνήσουν απόψε για να αποφευχθεί η άτακτη χρεοκοπία της Ελλάδας.

21:16 Οι ηγέτες της G20 από τις Κάννες, χειροκρότησαν τον Έλληνα Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, όταν δήλωσε, σύμφωνα με την εικόνα που μεταδιδόταν από την τηλεόραση, τη δέσμευσή του για ένα ευρωπαϊκό σχέδιο κατά της κρίσης, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αυτόπτης μάρτυρας.

Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων από τις πλουσιότερες και τις αναδυόμενες χώρες μπόρεσαν να παρακολουθήσουν την ομιλία του στην Αθήνα κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής.

21:13 Η…

του CNN στον Γιώργο Παπανδρέου.

21:01 “Σεβόμενος την κρισιμότητα της κατάστασης θα περιοριστώ σε δυο φράσεις. Κύριε Παπανδρέου, κύριε Σαμαρά, δώσατε σήμερα την απόλυτη βεβαιότητα, ότι ζείτε και κινήστε στον αστερισμό της παράνοιας. Επικοινωνήστε με τη λογική. Σώστε την Ελλάδα. Οι καιροί ου μενετοί”, δήλωσε ο πρόεδρος του Λάος Γιώργος Καρατζαφέρης.

20:53 Μέρος της ομιλίας του υπουργού Οικονομικών Ευ. Βενιζέλου στη Βουλή. Προειδοποίησε ότι οι πρόωρες κάλπες θέτουν σε κίνδυνο την 6η δόση.

20:48 Τα αρνητικά δημοσιεύματα για τον πρωθυπουργό συνεχίζονται. Το CNN σε δημοσίευμά του αναφέρει ότι καλό θα είναι ο Γιώργος Παπανδρέου να έχει κοντά του ένα ελικόπτερο σε περίπτωση που υποχρεωθει να απομακρυνθεί για να σωθεί από εξαγριωμένους διαδηλωτές.

20:39 “Ο λαός να ξεπεράσει τους φόβους του”, ζητά η Αλέκα Παπαρήγα, η οποία επιτέθηκε στη ΝΔ, λέγοντας ότι “αποκαλύφθηκε”

20:37 Στο βήμα της Βουλής η γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα

20:29 “Για μας, οι πράξεις είναι που μετράνε. Αυτό που είπαμε χθες το βράδυ εξακολουθεί να είναι επίκαιρο: η έκτη δόση του δανείου προς την Ελλάδα δεν θα εκταμιευθεί εάν δεν εγκρίνει, δήλωσε η Άνγκελα Μέρκελ.

20:26 Να μεταφερθούμε για λίγο εκτός Ελλάδος. Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ στέλνει αυστηρό μήνυμα στην Ελλάδα ζητώντας πράξεις και όχι ανακοινώσεις.

20:22 “Κράτησε πολύ λίγο το συναινετικό κλίμα” είπε αναφερόμενος στον Α. Σαμαρά, ο  Ευάγγελος Βενιζελος.
20:17 “Γνωρίζει ο κ. Σαμαράς ότι αν γίνουν εκλογές, το πακέτο βοήθειας και το πρόγραμμα στήριξης είναι στον αέρα” αναρωτήθηκε ο Ευ. Βενιζέλος

20:12 Στο βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος

20:10 Ολοκληρώθηκε η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά

20:08 “Δεν ζητώ τίποτα παρά να μιλήσει ο ελληνικό λαός υπό συνθήκε ομαλότητας. Έκανα ό,τι έπρεπε να κάνω. Η Νέα Δημοκρατία είναι εγγύηση της παραμονής μας στο ευρώ”

20:07 Ιδιαίτερα οξύς ο Αντώνης Σαμαράς, τόνισε ότι η ΝΔ θα αποχωρήσει από τη συζήτηση για ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή

19: 59 “Ο Παπανδρέου είπε στους ξένους ότι δεν θέλουν το ευρώ. Ποιος είναι ο πρωθυπουργός της δραχμής;”
Είπα στον Γ. Παπανδρέου να παραιτηθεί, αλλά εκείνος δεν παραιτείται, συνέχισε ο Αντώνης Σαμαράς
Ο κ. Παπανδρέου λέει ψέματα με μεγάλη ευκολία και έχει χάσει την αξιοπιστία του στο εσωτερικό και το εξωτερικό
Ο κ. Παπανδρέου προσπαθεί να μας πείσει ότι πήγε να διαλύσει το σύμπαν για να εξασφαλίσει τη συναίνεσή μου.
Ζητώ εκλογές σε 6 εβδομάδες. Η χώρα πρέπει να πάει σε εκλογές, με ευθύνη μιας προσωρινής κυβέρνησης.
Με την επιμονή Παπανδρέου στο δημοψήφισμα κινδύνεψε η θέση της χώρας στο ευρώ
Κατάλαβε λάθος ο κ. Παπανδρέου, του είπα να παραιτηθεί και να πάμε σε εκλογές

19:44 Θετική η αντίδραση και των Βρυξελλών αν και ακόμα δεν “ξεπαγώνουν” την 6η δόση.

19:40 Για κοροϊδία άνευ προηγουμένου κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ.

19: 37 Θετικές οι πρώτες αντιδράσεις και από το Βερολίνο. “Το χαστούκι ξύπνησε τους Έλληνες, αναφέρουν”.

19: 35 Ολοκληρώθηκε η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.

19: 30 Ικανοποίηση του Γάλλου προέδρου Ν. Σαρκοζί για τις εξελίξεις στην Ελλάδα. “Φαίνεται ότι υπάρχει πρόοδος στην Ελλάδα”, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στη Κάννες στα πλαίσια της G20, ενώ προσέθεσε πως “δεν θέλουμε να ανακατευτούμε στα εσωτερικά της Ελλάδας, αλλά οφείλουμε να υπερασπιστούμε το ευρώ”.

19: 26 Η πρώτη αντίδραση της ΝΔ. Επιμένει στη μεταβατική κυβέρνηση ο Α. Σαμαράς.

19: 11 Φορτισμένο το κλίμα στη ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.

19: 07 “Είσαι εκτός τόπου και χρόνου, περίμενα σήμερα να παραιτηθεί το υπουργικό συμβούλιο και να προχωρήσουμε σε μεταβατική κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, είπε η Βάσω Παπανδρέου, χειροκροτούμενη από πολλούς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

18: 55 Ανοδικά κινείται το ευρώ μετά την καθησυχαστική είδηση ότι δε θα διεξαχθεί δημοψήφισμα.

18: 54 Ολοκληρώθηκε η ομιλία του Ευ. Βενιζέλου στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.

18: 50 Βενιζέλος: “Με πλειοψηφία 180 βουλευτών να εγκριθεί η νέα δανειακή σύμβαση, τώρα που υπάρχουν ενδείξεις συναίνεσης”.

18: 41 Βενιζέλος: Δέκα βήματα για τη σωτηρία της χώρας.

“Πρώτον, επιβεβαίωση ότι η Ελλάδα θα κάνει αμέσως όλα όσα πρέπει, δεύτερον δεν προχωράμε σε διεξαγωγή δημοψηφίσματος και τρίτον διαφαίνεται σοβαρά το παράθυρο συναίνεσης”.
“Τέταρτον, πρέπει να διασφαλίσουμε τη χρηματοοικονομική σταθερότητα, απολύτως και πολλαπλά εγγυημένο το τραπεζικό σύστημα”.
“Πέμπτον,  η ψήφος εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση δίνεται σε νέα πολιτικά συμφραζόμενα, να έρθουν να σηκώσουν και άλλοι αυτό το βάρος”.
“Έκτον, πρέπει να οδηγηθούμε πριν τις 15/12 στην εκταμίευση της 6ης δόσης”… “Έβδομον, πρέπει να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα για το νέο πρόγραμμα”.

“Όγδοον,  πρέπει να διαμορφώσουμε το νομικό και χρηματοοικονομικό πλαίσιο για το νέο PSI”. “Ένατον, οι διαδικασίες πρέπει να ολοκληρωθούν στις αρχές του 2012…”Και δέκατον, το πακέτο θα πρέπει να κριθεί από τον ελληνικό λαό”, δηλαδή προσφυγή στις κάλπες.
“Να επιβεβαιώσουμε στους εταίρους μας ότι η Ελλάδα θα κάνει όλα όσα πρέπει να γίνουν για την εφαρμογή των συμφωνηθέντων”.

18: 39 Στο βήμα ο Ευ. Βενιζέλος.

18: 37 Παρέμβαση Διαμαντοπούλου στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ. “Από σήμερα ξεκινάμε διαδικασία συναίνεσης για κυβέρνηση εθνικής ευθύνης”.

18: 36 Ολοκληρώθηκε η ομιλία του Γ. Παπανδρέου στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.

18: 35 Παπανδρέου: “Όσο πιο πολλοί Έλληνες πουν, “η Ελλάδα μετράει περισσότερο από μένα”, τόσο πιο σπουδαίο θα είναι το μέλλον μας”
18: 33 Παπανδρέου: “Οι φωνές για ενότητα και συναίνεση πληθαίνουν”…”Η εφαρμογή του προγράμματος είναι άκρως πολιτικό θέμα”.
“Η αυριανή ψηφοφορία είναι ιδιαίτερης σημασίας γιατί η ψήφος εμπιστοσύνης είναι η εγγύηση για τα επόμενα βήματα”.

18: 30 Χειροκροτήματα προς τον Γ. Παπανδρέου. “Παραμένουμε πυλώνας σταθερότητας σε αυτόν τον τόπο”.

 
18: 26 Παπανδρέου: “Θέλω να πιστεύω τις καλές προθέσεις του Α. Σαμαρά και χαιρετίζω τη στάση του επάνω στην ψήφιση της συμφωνίας”.
“Δε μιλάμε γα συνεργασία για να μοιράσουμε θώκους και καρέκλες”.
“Ή θα πηγαίναμε σε εκλογές, ή θα χρεοκοπούσαμε, ή θα κάναμε δημοψήφισμα”.

18: 18 Παπανδρέου: “Δε θα βάζαμε ποτέ ως θέμα στο δημοψήφισμα την παραμονή ή μη από το ευρώ”…”Εάν δεν ανταποκριθούμε όμως στις υποχρεώσεις μας αυτό το θέμα είναι επί τάπητος”.
“Το ερώτημα δεν ήταν δημοψήφισμα ή όχι αλλά πως θα διασφαλίσουμε τις αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου.. Το δημοψήφισμα θα ερχόταν να θεραπεύσει….Καταλαβαίνω το συνειδησιακό βάρος των συναδέλφων”.
“Κουβαλάμε ένα σταυρό και από πάνω μας πετάνε και πέτρες”.

 

18: 17 Παπανδρέου: ” Εμπιστεύομαι τη σοφία και ωριμότητα του λαού και δεν το λέω ρομαντικά αλλά πιστεύω στη Δημοκρατία”.
18: 16 Παπανδρέου: “Κάνουμε πράγματα ιστορικής σημασίας”.
18: 15 Παπανδρέου: “Μειώσαμε το χρέος κατά 50% και υπήρχαν διαμαρτυρίες, δεν το’χω ξαναδεί ποτέ αυτό”.
18: 14 Παπανδρέου: “Διαχειριζόμαστε με τον καλύτερο τρόπο την πραγματικότητα”.

18: 10 Έκλεισε ο σταθμός του Μετρό στο Σύνταγμα και στον Ευαγγελισμό προληπτικά από την αστυνομία λόγω των συλλαλητηρίων που θα πραγματοποιηθούν στο Σύνταγμα.

18: 09 Παπανδρέου: “Πήραμε αποφάσεις ευεργετικές”.
18: 08 Παπανδρέου: “Είχαμε πει ότι αυτό που διακυβεύεται είναι η συμμετοχή μας στο ευρώ, και όταν το λέγαμε αυτό κάποιοι μας έλεγαν εκβιαστές”.
18: 06 Παπανδρέου: “Ζήσαμε μετά την 26η Οκτωβρίου τραγικές σκηνές στη χώρα μας, σκηνές που δεν μας τιμούν”…Πέρα από το ύφος και το περιεχόμενο να μας λένε πως θα κάνουμε το δημοψήφισμά μας, η απόφασή μας ήταν και είναι δικιά μας απόφαση και τη πήραμε”.
18: 04 Παπανδρέου: “Αυτή την συμφωνία προσπάθησαν να την απαξιώσουν πολλοί αλλά μέρα με την μέρα αναδεικνύεται η καθοριστική της σημασία”.

 

18: 03 Παπανδρέου: “Δε λέω πως όλα είναι ρόδινα, αναλάβαμε μια δέσμευση να μη πάνε χαμένες οι θυσίες του λαού και δεν έχουν πάει, αντίθετα έχουν πιάσει τόπο, βαθιές ρίζες. Τηρήσαμε τη δέσμευσή μας”.
18: 03 Παπανδρέου: “Αυτό που πετύχαμε δεν ήταν θεωρητικό… Ένα ποσό της τάξης των 100 δις θα φύγει από τις πλάτες μας και έτσι πετυχαίνουμε μια πιο δίκαιη κατανομή βαρών”.
18: 02 Παπανδρέου: “Όταν εφαρμοστεί αυτή η συμφωνία θα σημάνει το κλείσιμο της περιόδου ανασφάλειας που πέρασε ο λαός”.

 
18:00 Παπανδρέου: “Το χρέος όμως παρέμενε υπέρογκο. Καταφέραμε με την συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου να το μειώσουμε δραστικά”.
17: 57 Παπανδρέου: “Πρώτο καθήκον μας όταν αναλάβαμε ήταν να αποτρέψουμε την χρεοκοπία. Σηκώσαμε αυτό το βάρος και το βγάλαμε πέρα”.
17: 55 Παπανδρέου: “Καταφέραμε να παλέψουμε σκληρά, ήμασταν ένα πειραματόζωο”.
17: 52 “Εδώ και 2 χρόνια τρέχουμε ασταμάτητα για να κρατηθεί η Ελλάδα στα πόδια της. Και είμαστε υπερήφανοι για ότι έχουμε καταφέρει”, δήλωσε ο Παπανδρέου.

17: 51 Ξεκίνησε η ομιλία του Παπανδρέου στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.

17: 49 Πριν από λίγο έγινε η τηλεφωνική επικοινωνία Παπανδρέου-Σαμαρά.

17: 46 Ξεκίνησε η κρίσιμη συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.

17: 44 Εισήλθε στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ ο Παπανδρέου. Χειραψίες και νευρικά χαμόγελα, ενώ δεν υπήρξε χειροκρότημα.

17: 40 Σύμφωνα με γκάλοπ του Reuters, το 64% ψηφίζει να βγει η Ελλάδα από το ευρώ.

17: 36 “Αποδείξαμε ότι είμαστε αντιεξουσιαστές στην εξουσία και υπηρετούμε τον τόπο. Η ενότητα της παράταξης είναι εκ των ων ουκ άνευ, ενόψει και της αυριανής παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην Βουλή”, δήλωσε ο Γ. Ραγκούσης.
17: 34 “Μόνο υπηρεσιακή κυβέρνηση”, υποστήριξε  η Α. Παπαρήγα. “Εκλογές εδώ και τώρα να διαλυθεί η Βουλή”, δήλωσε.

17: 33 Ο οικονομικός αναλυτής Α. Κούτρας αναλύει πιθανά σενάρια με ή χωρίς τον Γ. Παπανδρέου.

.

17: 23 Την άμεση διεξαγωγή εκλογών ζητά ο Μίκης Θεοδωράκης, ο οποίος χαρακτηρίζει τον Παπανδρέου επικίνδυνο.

17: 17 Το Reuters, επικαλούμενο πηγή από το γραφείο του Παπανδρέου μεταδίδει πως η νέα δανειακή σύμβαση δε θα τεθεί σε δημοψήφισμα, αν υπάρξει συναίνεση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.

17: 15 Σε λίγο ομιλία Παπανδρέου στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.

17: 12 “Απαραίτητη μια συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ”, δήλωσε ο Γρ. Ψαριανός.

17: 05 Επίθεση στον αρχηγό της ΝΔ εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κόμματος. Ο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά πως όποια κυβέρνηση και αν προκύψει από την παρούσα Βουλή θα είναι πλήρως απονομιμοποιημένη από το λαό και ενάντια στα συμφέροντά του και ζητά για μία ακόμη φορά προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία.

17: 04 Την πλήρη εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Έλληνα πρωθυπουργού εξέφρασε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μιλώντας στην εφημερίδα “Die Welt”.

17: 03 Για την απότομη πτώση του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου έπειτα από την κίνηση-σοκ για δημοψήφισμα μιλάει σε ανταπόκρισή του το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

17: 00 Ολοκληρώθηκε το υπουργικό συμβούλιο.

16: 57 Θερμή αναμένεται η συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ. Βουλευτές επιμένουν στην παραίτηση Παπανδρέου.

16: 55 Ομάδα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ με πρωτοβουλία των αντιπροέδρων της Βουλής, Γρηγόρη Νιώτη και Ροδούλας Ζήση, μετέφερε στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου την πρότασή της να παραμείνει πρόεδρος της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και αρχηγός του κόμματος και να εγγυηθεί αυτός τις εξελίξεις.

16: 45 “Το διακύβευμα είναι, ανεξάρτητα από το ερώτημα που θα είχε τεθεί στο δημοψήφισμα, η υλοποίηση των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου”, επεσήμανε ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο, δείχνοντας με τις δηλώσεις του πως απέσυρε το δημοψήφισμα. Τόνισε δε πως “χαιρετίζουμε τη στάση της Νέας Δημοκρατίας και την απόφασή της να στηρίξει στη Βουλή την απόφαση της 26ης Οκτωβρίου”.

16: 43 Επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια απέστειλε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, με την οποία του ζητά να αναλάβει πρωτοβουλίες για σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας.

16: 30 Την ετοιμότητα της κυβέρνησης να ξεκινήσει συνομιλίες με τη ΝΔ επί της πρότασης Σαμαρά για σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης μέχρι τη διενέργεια εκλογών εξέφρασε ο Ηλίας Μόσιαλος, όπως μεταδίδει το Reuters.

16: 15 Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Παπανδρέου πρότεινε Ν. Κωνσταντόπουλο και Φ. Κουβέλη για υπηρεσιακούς.

16: 06 Ο. Γ. Μιχελάκης

με τον Δ. Ρέππα και τον Ν. Αθανασάκη για συγκρότηση μεταβατικής κυβέρνησης.

16: 02 Ο Παπανδρέου, οπισθοχώρησε, καθώς όπως έγινε γνωστό απέσυρε το δημοψήφισμα.

βάζοντας τέλος στις φήμες.

Το

χρησιμοποιεί το hashtag

στο Twitter. Ακολουθήστε τον λογαριασμό του

στο Twitter για να μαθαίνετε πρώτοι λεπτό προς λεπτό τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, οι οποίες είναι συγκεντρωμένες όλες στο

.

16:00 Εξηγήσεις για τις προσπάθειες της χώρας μας όσον αφορά την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους ζητά η Σλοβενία προκειμένου να συμμετάσχει στην καταβολή της 6ης δόσης στην Ελλάδα.

15: 56 Σύμφωνα με πληροφορίες η κίνηση βουλευτών της ΝΔ να συντάξουν επιστολή με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με την οποία ζητούν κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας δεν ήταν σε γνώση της ηγεσίας του κόμματος. Στη βουλή ο γραμματέας της Κ.Ο της ΝΔ Γιάννης Τραγάκης φέρεται να ζήτησε εξηγήσεις από τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

15: 54 Ο Γ. Μιχελάκης διευκρίνισε ότι η ΝΔ ζητά μεταβατική κυβέρνηση και όχι κυβέρνηση εθνικής ενότητας.

15: 50 Θα διεξαχθούν συζητήσεις των δύο κομμάτων για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας. Δύο ομάδες από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θα διαπραγματευτούν.

15: 43 Τη πρώτη του συνέντευξη Τύπου δίνει ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μ. Ντράγκι, ο οποίος δήλωσε πως ρυθμός ανάπτυξης της ευρωζώνης το β’ εξάμηνο είναι πολύ χαμηλός. “Παρακολουθούμε με προσοχή τη κατάσταση στην Ελλάδα”, είπε.

15: 41 Η υπουργός Οικονομικών Αυστρίας Μαρία Φέκτερ δήλωσε πως το δημοψήφισμα εξυπηρετεί εσωτερικές πολιτικές σκοπιμότητες.

15: 39 Δεν επιβεβαιώνεται από το γραφείο του προέδρου της Δημοκρατίας επικείμενη συνάντηση με τον Παπανδρέου.

15: 37 “Ο κόσμος περιμένει καλές ειδήσεις από την Ελλάδα, όχι ειδήσεις εξωτικές και λαϊκιστικές” δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

15: 35 Νίκος Αθανασάκης και Δημήτρης Ρέππας θα μεταβούν στα γραφεία της ΝΔ στη Συγγρού για να διαπραγματευτούν το πρόσωπο της μεταβατικής κυβέρνησης

15: 34 Ο υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας Μάικλ Νούναν δήλωσε πως “δε θα πρέπει να μας φοβίζει μια αλλαγή της κυβέρνησης της Ελλάδας”.

15: 30 Στο πλευρό του Παπανδρέου και η σύζυγός του Άντα, η οποία εθεάθη να εισέρχεται στη Βουλή. Η παρουσία της ξάφνιασε τους παρευρισκόμενους.

15: 27 “Σε λίγο θα έχουμε μια άλλη κυβέρνηση με τη συμμετοχή των κομμάτων που το επιθυμούν”, τόνισε ο βουλευτής Λ. Γρηγοράκος.

15: 25 Η Κομισιόν τονίζει πως κανείς δεν μπορεί να αποχωρήσει από την ευρωζώνη χωρίς να αποχωρήσει και από την ΕΕ.

15: 23 Στις 17:00 η συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.

15: 18 Χωρίς ενημέρωση ολοκληρώθηκε η συνάντηση των ηγετών της ευρωζώνης. Ματαιώθηκε η συνέντευξη Τύπου λόγω μεγαλύτερης διάρκειας της συνάντησης. Αξιωματούχοι της ΕΕ δεν έκαναν γνωστό τι ακριβώς συζητήθηκε.

15: 11 Έκτακτο πολιτικό συμβούλιο συγκαλεί σε λίγο η Δημοκρατική Συμμαχία.

15: 09 Η ΝΔ επισήμως διαψεύδει τις δημοσιογραφικές πληροφορίες που έκαναν λόγο για τηλεφωνική επικοινωνία Παπανδρέου-Σαμαρά.

15: 08 Συνεργάτης του Παπανδρέου δήλωσε πως δεν θα παραιτηθεί από πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αλλά θα αποσύρει το δημοψήφισμα. Δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο.

15: 06 Μεταβατική κυβέρνηση η οποία δε θα έχει καμία σχέση με πολιτικά στελέχη, προτείνει ο Σαμαράς.

15: 05 Σύμφωνα με πληροφορίες, ως προς το χρονικό η ΝΔ θέλει να έχει ολοκληρωθεί η επικύρωση της συμφωνίας και της 6η δόσης. Μέχρι τις 4 Δεκεμβρίου να έχουν τακτοποιηθεί οι εκκρεμότητες και μετά να διεξαχθούν εκλογές.

15: 02 Το σίγουρο μέχρι τώρα είναι πως δε θα παραιτηθεί από πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ο Γ. Παπανδρέου.

15: 01 Πληροφορίες κάνουν λόγο για τηλεφωνική συνομιλία Παπανδρέου-Σαμαρά και συμφωνία για μεταβατική κυβέρνηση.

14: 55 “Ο Ντράγκι άρχισε τη θητεία του με ένα απρόσμενο αλλά αναγκαίο βήμα”, δήλωσε στο Twitter του ο Ρουμπινί σχολιάζοντας τη μείωση του βασικού επιτοκίου του ευρώ της ΕΚΤ.

14: 52 Στο 1,25% το βασικό επιτόκιο του ευρώ η ΕΚΤ. Απρόσμενη μείωση. Τα βλέμματα όλων στη συνέντευξη Τύπου του Μ. Ντράγκι.

14: 47

συνέταξαν 30 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας. “Χρειάστηκε να απειλήσουμε με δημοψήφισμα για να δεχθεί ο κύριος Σαμαράς την κυβέρνηση εθνικής ενότητας”, δήλωσε ο Γ. Παπανδρέου.

14: 46 Σύμφωνος με σύσταση κυβέρνησης εθνικής ενότητας φέρεται να είναι ο Γ. Παπανδρέου.

14: 44 Δείτε το δημοσίευμα που κάνει λόγο για παραίτηση του Γ. Παπανδρέου.

 

14: 35 Στα χνάρια του Reuters και το ΒΒC το οποίο μεταδίδει τώρα και αυτό πως ο Παπανδρέου θα προτείνει

.
14: 33 “Είμαστε κοντά στη δημιουργία κυβέρνησης εθνικής ενότητας, πρέπει να επιστρέψει η σοβαρότητα” δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης.

14: 31 Ξεκίνησε με καθυστέρηση μιάμιση περίπου ώρας το υπουργικό συμβούλιο.

14: 27 Επικίνδυνο για τον τόπο χαρακτήρισε τον Γ. Παπανδρέου ο πρώην υπουργός Οικονομικών, βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Παπαθανασίου, ενώ κάλεσε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να προασπίσουν το εθνικό συμφέρον.

14: 22 Την απόφασή τους να συνεργαστούν πολιτικά και να συμπράξουν εκλογικά στις επόμενες εκλογές ανακοίνωσαν η Δράση και η Φιλελεύθερη Συμμαχία.

14: 18

. Την ίδια στιγμή ζητά με ανάληψη ευθύνης εκ μέρους όλων την επαναφορά της πολιτικής ομαλότητας, την αποκατάσταση των σχέσεων εμπιστοσύνης και συνεργασίας με τους Ευρωπαίους εταίρους καθώς και την εξασφάλιση της απρόσκοπτης ροής χρηματοδοτικών πόρων.

14: 16 Εισήλθε στο υπουργικό συμβούλιο ο Γ. Παπανδρέου.

ΑΘΗΝΑ-ΑΘΗΝΑ-EKTAKTO ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ//Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.(EUROKINISSI-ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi
ΑΘΗΝΑ-ΑΘΗΝΑ-EKTAKTO ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ//Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.(EUROKINISSI-ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

 

14. 11 Συνάντηση Β. Παπανδρέου με φιλελεύθερους βουλευτές της ΝΔ. Συνάντηση είχαν στο γραφείο του κ. Βρετού η κυρία Βάσω Παπανδρέου με τους κ. Χατζηδάκη, Μ. Βαρβιτσιώτη, Κ. Μητσοτάκη, Αρ. Σπηλιωτόπουλο και Μ. Αντώναρο.

14: 08 Να ανασταλεί η συζήτηση στη Βουλή μέχρι να ολοκληρωθούν οι διεργασίες στο ΠΑΣΟΚ ζητά ο βουλευτής της Ν.Δ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

14: 05 Θρίλερ με το τι θα αποφασίσει ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου. Το BBC μεταδίδει πως θα παραιτηθεί. Οι Financial Times εκτιμούν πως η κυβέρνηση Παπανδρέου θα πέσει αλλά καλά κάνει ο πρωθυπουργός και “τζογάρει”.

13: 58 
ΑΘΗΝΑ-ΑΘΗΝΑ-EKTAKTO ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ//Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.(EUROKINISSI-ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi
ΑΘΗΝΑ-ΑΘΗΝΑ-EKTAKTO ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ//Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.(EUROKINISSI-ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

με γραπτή του δήλωση
. “Η ΝΔ είναι το κατεξοχήν κόμμα της Ελλάδος”, είπε και τόνισε πως “εδώ που φτάσαμε η νέα δανειακή σύμβαση πρέπει να διασφαλιστεί”.

13: 55 Εν αντιθέσει με τη Κομισιόν, το G20 εξετάζει τις συνέπειες μιας πιθανής εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, όπως μετέδωσε το Reuters, ενώ προσθέτει πως οι αναταραχές στις αγορές θα συνεχιστούν ακόμα και αν η χώρα μας παραμείνει στο ευρώ.

13: 48 Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά το υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός θα πάει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

13: 46 “Η κυβέρνηση Παπανδρέου έχει ήδη καταρρεύσει”, δήλωσε ο Α. Τσίπρας τονίζοντας πως η μόνη εθνική σωτηρία είναι να μιλήσει ο λαός.

13: 38  Ο πρωθυπουργός θα πάρει υπεύθυνες αποφάσεις, διεμήνυσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημήτρης Ρέππας, προσερχόμενος στη Βουλή.
ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ (ICON PRESS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) Icon

 
13: 33 “Πρέπει να παραμείνουμε στο ευρώ”, τόνισε η Α. Διαμαντοπούλου, λίγο μετά και από τις δηλώσεις της Κομισιόν, ότι και αν συνεπάγεται αυτό. Δήλωσε προσβεβλημένη από τις δηλώσεις Μέρκελ-Σαρκοζί.

13: 29 Καθησυχάζει η Κομισιόν, καθώς όπως έγινε γνωστό, φαίνεται να υποστηρίζει πως η μοναδική επιλογή που βρίσκεται στο τραπέζι είναι η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ.

13: 26 Παρά τις πιέσεις το Reuters, επικαλούμενο δηλώσεις της Ρεγγίνας Βάρτζελη, Γενικής διευθύντριας Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ,  μεταδίδει πως ο Γ. Παπανδρέου δεν προτίθεται να παραιτηθεί.

13: 23 “Δυστυχώς δεν εισακούστηκε το όχι μου στο δημοψήφισμα”, δήλωσε ο Α. Λοβέρδος κατά την είσοδό του στη Βουλή, ενώ προσέθεσε πως “σημασία έχει τώρα να σώσουμε ό,τι σώζεται, να αποφύγουμε διχαστικές ενέργειες”.

13: 17 Την ελπίδα ότι η Ελλάδα δε θα αποχωρήσει από την ευρωζώνη εξέφρασε ο ΥΠΟΙΚ της Ν. Αφρικής.

13: 14 Tο Reuters μεταδίδει πως οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα προτείνουν κυβέρνηση εθνικής ενότητας υπό τον Λουκά Παπαδήμο.

13: 12 Σύμφωνα με πληροφορίες σε λίγο θα κάνει δηλώσεις ο Α. Σαμαράς.

13: 08 Οξύτατες οι αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

.

13: 00 Μια ώρα έχει περάσει και ακόμα να ξεκινήσει το υπουργικό.

12: 54 Σε πρωτοφανή ύψη το ελληνικό spread, στις 2.931 μ.β.

12: 49 Οι εκλογές ενέχουν τον κίνδυνο της άτακτης χρεοκοπίας, προειδοποίησε από τη πλευρά της η Ν. Μπακογιάννη. “Σήμερα γράφεται ιστορία για τις επόμενες γενιές”, είπε.

12: 45 Πρέπει να οδεύσει η χώρα σε εκλογές τόνισε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, σημειώνοντας ότι “όλα τα άλλα πολλαπλασιάζουν τα αδιέξοδα και τη ρευστότητα”.

12: 41 Σε εξέλιξη είναι σύμφωνα με πληροφορίες, συνάντηση της τριάδας των υπουργών Παιδείας, Υποδομών και Υγείας, Αννας Διαμαντοπούλου, Γιάννη Ραγκούση και Ανδρέα Λοβέρδου, για το συντονισμό των επόμενων κινήσεών τους. Στη συνάντηση συμμετέχει ο υπουργός Επικρατείας Ηλίας Μόσιαλος.

12 40 Σύμφωνα με πληροφορίες τον ορισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης θα ζητήσει ο Αντώνης Σαμαράς.

12: 38 Μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου επαρκούν τα ταμειακά διαθέσιμα της Ελλάδας, όπως δήλωσε κυβερνητική πηγή στο Reuters.

12: 24 Δε προέβη σε κάποια δήλωση ο Ε. Βενιζέλος κατά την είσοδό του στη Βουλή.

ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ (ICON PRESS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) Icon

 

12: 22 Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ο Πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου θα υποβάλλει σήμερα την παραίτησή του. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να υποβάλλει την παραίτησή του και να συμφωνήσει σε μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας.

12: 15 “Χρειάζεται ευθύνη από όλους”, τόνισε ο Τ. Χυτήρης, προσθέτοντας ότι “πρέπει να σεβαστούμε την ιεραρχία που υπάρχει”. “Πρέπει να πάμε ομαλά σε εκλογές”, συμπλήρωσε.

12: 11 Ψυχραιμία και να πέσουν οι τόνοι ζήτησε ο Α. Κακλαμάνης “αλλιώς θα σφαγούμε”.

12: 09 “Η κυβέρνηση μετράει ώρες. Το δημοψήφισμα δεν θα γίνει”, τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΝ Δ. Παπαδημούλης.

12: 08 Ψυχραιμία και υπευθυνότητα συνέστησε ο Χ. Παπουτσής κατά την είσοδό του στη Βουλή. “Θα ακούσω την πρωθυπουργό στο ΥΣ και θα τοποθετηθώ. Η Δημοκρατία και η ηθική έχουν τους κανόνες τους”, δήλωσε.

12: 06 Υπαναχωρεί ο Δ. Ρέππας ο οποίος εγκαταλείπει το δημοψήφισμα και κάνει έκκληση για εθνική ενότητα. “Εθνικό κεκτημένο το ευρώ, δεν τίθεται θέμα δημοψηφίσματος για την παραμονή μας στο ευρωπαϊκό νόμισμα”, είπε χαρακτηριστικά.

12: 04 “Η ΕΕ έχει κάνει σημαντικά βήματα προς την κατεύθυνση μιας συνολικής λύσης για την κρίση χρέους που μαστίζει την ευρωζώνη”, δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα μετά τη συνάντηση που είχε με τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί στις Κάννες.

12:02 Ο γραμματέας του πολιτικού σχεδιασμού της ΝΔ Μ. Χαρακόπουλος βλέπει ως μόνη λύση τις εκλογές. “Αντί να γίνει δημοψήφισμα, να γίνουν εκλογές με το μικρότερο οικονομικό κόστος”, είπε.

12: 00 Από λεπτό σε λεπτό ξεκινά του υπουργικό συμβούλιο.

11: 57 “Δεν υπάρχει πλέον Γιώργος Παπανδρέου”, δήλωσε ο Γ. Φλωρίδης ενώ ο Σ. Χατζηγάκης ζήτησε την παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά για συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας.

11: 52

. Όπως φαίνεται η αγορά δείχνει να προεξοφλεί τη μη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

Εν τω μεταξύ ξέσπασε χθες η Λ. Κανέλλη στο βρετανικό Channel 4 η οποία έκανε λόγο για ψεύτικο δημοψήφισμα.

11: 48 “Ώρα να προσφέρουν όλες οι δυνάμεις του τόπου,χωρίς κομματικές παρωπίδες. Τα πράγματα είναι τραγικά. ”Δεν δέχομαι να μου επιβάλουν από το εξωτερικό,δημοψήφισμα και το ερώτημά του”, είπε με τη σειρά του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κ. Καρτάλης.

11: 45 “Χθες έγινε κατανοητό πως όταν βάζουμε την υπογραφή μας αναλαμβάνουμε σοβαρές δεσμεύσεις”, τόνισε ο υπουργός υγείας Α. Λοβέρδος μιλώντας σε διοικητές νοσοκομείων. “Τώρα όλοι και όλες ξέρουν, ότι είναι καλές οι δημαγωγίες, αλλά για εσωτερική κατανάλωση”, προσέθεσε.

11: 43 “Εθνική ευθύνη η στήριξη του πρωθυπουργού της χώρας”, τόνισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χρ. Μαγκούφης κατά την είσοδό του στη Βουλή.

11: 36 Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι τοποθετήσεις των βουλευτών. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δ. Καρύδης δήλωσε πως “εκτέθηκε ανεπανόρθωτα  η ώρα με την απόφαση για το δημοψήφισμα”, ενώ η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θ. Τζάκρη χαρακτήρισε αυτονόητη για την ελληνική κοινωνία η παραμονή στο ευρώ. “Είμαι σίγουρη ότι θα πάρει πρωτοβουλίες ο πρωθυπουργός”, είπε.

11: 35 Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ε. Βενιζέλος θα ξεκινήσει κύκλο επαφών με όλους τους βουλευτές που εκδήλωσαν ανοιχτά τη διαφωνία τους και τους ζητά να μην προχωρήσουν σε βεβιασμένες ενέργειες πριν τη σύγκληση της ΚΟ. Θα συμμετάσχει και ο Κ. Σκανδαλίδης.

11: 30 Έφτασε στις Κάννες ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος θα συναντηθεί πριν από την έναρξη των εργασιών της συνόδου με τον πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί και την καγκελάριο της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ.

11: 28 Απορούν οι Γερμανοί με το χάος που επικρατεί σήμερα στην Ελλάδα. Λένε ότι είναι προετοιμασμένοι για όλα. Συνεχίζεται η οργή. Αυτή τη φορά

είναι έξαλλη για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

11: 21
εμφανίζονται οι Ευρωπαίοι εταίροι μας. “Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να παίζουμε το τρενάκι του τρόμου για το ελληνικό ζήτημα επ’ αόριστον”, είπε ο επικεφαλής του Eurogroup Ζ. Κ. Γιούνκερ και τόνισε πως “είμαστε προετοιμασμένοι να βγει η Ελλάδα από το ευρώ”.

11: 20 Υπό κατάρρευση η κυβέρνηση. Αίτημα για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας και από τον Οδ. Βουδούρη

 

11: 17 “Υπάρχει θέμα αξιοπιστίας του πρωθυπουργού και ανάγκη κυβέρνησης εθνικής ενότητας”, υπογράμμισε ο Δ. Κρεμαστινός.

11: 11 Σύσκεψη πραγματοποιείται αυτήν την ώρα στο ΥΠΟΙΚ με τους Ε. Βενιζέλο, Μ. Χρυσοχοΐδη και Α. Τόλκα, ενώ όπως έγινε γνωστό ακυρώθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση Παπούλια-Καρατζαφέρη.

Το

χρησιμοποιεί το hashtag

στο Twitter. Ακολουθήστε τον λογαριασμό του

στο Twitter για να μαθαίνετε πρώτοι λεπτό προς λεπτό τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, οι οποίες είναι συγκεντρωμένες όλες στο

.

11: 01 “Ο Παπανδρέου έβαλε σε κίνδυνο μία μεγάλη στρατηγική επιλογή της χώρας”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γ. Μιχελάκης.
10: 57 “Ο πρωθυπουργός δε μπορεί να φύγει αξιοπρεπώς”, δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης κατά την είσοδό του στη Βουλή, προσθέτοντας ότι πριν από έξι μήνες του είχε πει “φύγε τώρα για να φύγεις αξιοπρεπώς”.
 

10: 54 “Το μόνο πρόβλημα που υπάρχει, είναι η παραμονή του κ. Παπανδρέου στην Πρωθυπουργία”, αναφέρει η ΝΔ

.

10: 49 Χωρίς πλειοψηφία η κυβέρνηση μετά τη δήλωση της βουλευτής Σ. Μερεντίτη ότι δε παράσχει ψήφο εμπιστοσύνης.
.
10: 48 Κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας ζήτησε και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Δ. Λιντζέρης. “Ο κ. Παπανδρέου συνιστά πλέον παρελθόν”, είπε.
 

10: 45 Επιμένει ο Παπανδρέου παρά τη θύελλα αντιδράσεων.

έγραψε: “Είμαστε μέλη της ευρωζώνης, έχουμε δικαιώματα και υποχρεώσεις. Ο Ελληνικός λαός έχει τη σοφία να πάρει σωστές αποφάσεις”.

10: 41 Την άμεση σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ ζητά και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νάσος Αλευράς. Χαρακτηρίζει “αστόχαστη και κοντόφθαλμη” την απόφαση για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

10: 39 Με πτώση άνοιξε και ο Γενικός Δείκτης του ΧΑ.

10:35

μετά την έκτακτη συνάντηση στις Κάννες, κάνοντας λόγο για γαλλογερμανικό τελεσίγραφο προς την Ελλάδα.

10:26 Με επιστολή της στον πρωθυπουργό και στον Φ. Πετσάλνικο η η Εύα Καϊλή γνωστοποίησε ότι δε θα παράσχει ψήφο εμπιστοσύνης στη κυβέρνηση στην ψηφοφορία της Παρασκευής, μειώνοντας σε 150 την κοινοβουλευτική δύναμη του ΠΑΣΟΚ.

.

10: 25 Ο Ε. Βενιζέλος έφτασε στο ΥΠΟΙΚ ενώ απέφυγε να απαντήσει σε ερώτηση των δημοσιογράφων εάν είναι ώρα εκλογών.

10. 22 Η υφυπουργός Παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου, μιλώντας το πρωί στον Γιώργο Παπαδάκη, είπε όχι σε δημοψήφισμα. Βόμβα και από Παναρίτη: Δεν δίνω ψήφο εμπιστοσύνης στην καταστροφή της χώρας μου.
 
10:15 Κατά του δημοψηφίσματος και ο Δ. Ρέππας.

10:12 Απώλειες καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια εν μέσω του αυστηρού μηνύματος Μέρκελ- Σαρκοζί ότι δεν θα αποδεσμευτεί η 6η δόση.

10:05 Διχασμένο φαίνεται πως είναι και το Μαξίμου. Εκτάκτως συνεδριάζει στις 12:00 το Υπουργικό Συμβούλιο ενώ αμέσως μετά η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

10:01 Βάσω Παπανδρέου: “Να συγκροτηθεί άμεσα κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας με στόχο τη διασφάλιση της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου και μετά άμεση διενέργεια εκλογών. Τα ψέματα τελείωσαν”.
 
9:59
, ο οποίος δήλωσε πως η κίνηση Βενιζέλου ανταποκρίνεται στα πιστεύω του.
ΑΘΗΝΑ-ΑΘΗΝΑ-EKTAKTO ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ// ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΔΡΟΣ.(EUROKINISSI-ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

 

9:57 Εν τω μεταξύ έντονη είναι η ανησυχία και στην Ευρώπη. Ο Jose Manuel Barroso απηύθυνε έκκληση για εθνική ενότητα.

09: 40 Η Ντόρα Μπακογιάννη έκανε έκκληση για συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας σήμερα κιόλας.
 
9: 15 “Αυτή τη στιγμή προέχει η ταχύτατη κύρωση από τη Βουλή της πρόσφατης συμφωνίας της συνόδου κορυφής που βγάζει την Ελλάδα από το αδιέξοδο”, δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αποφεύγοντας να τοποθετηθεί υπέρ ή κατά του δημοψηφίσματος.
9:07
. “Διαφορετικά η ψήφος εμπιστοσύνης δεν έχει κανένα νόημα”, είπε.
9:00 Ανδρουλάκης: “Να ανακαλέσει ο πρωθυπουργός την απόφασή του για το δημοψήφισμα”.

8: 52 Έχω πάρει τις αποφάσεις μου έγραψε

η Εύα Καϊλή η οποία όπως όλα δείχνουν οδεύει προς ανεξαρτητοποίηση. 

8:40 Όχι και από τον Π. Οικονόμου σε δημοψήφισμα για τη παραμονή στο ευρώ.
8: 31 Η Φώφη Γεννηματά δήλωσε πως “θα κάνω ό,τι μπορώ για να μη φτάσουμε στο δημοψήφισμα”.
4: 45: Δήλωση βόμβα του Ε. Βενιζέλου, ο οποίος
λέγοντας ΟΧΙ.
01:22: Μια κρίσιμη ημέρα ξημέρωσε για την Ελλάδα. Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου επιμένει στο δημοψήφισμα.
Μέρκελ και Σαρκοζί, εφόσον δεν του άλλαξαν γνώμη βάζουν το δίλημμα “ναι” ή “όχι” στο ευρώ και καλούν τον ελληνικό λαό να αποφασίσει.
Το μόνο βέβαιο είναι ότι μέχρι το δημοψήφισμα, ο πολιτικός χρόνος θα είναι πολύ μακρύς. Πλέον όλα τα βλέμματα στρέφονται στην ψηφοφορία της Παρασκευής.
Η επιμονή Παπανδρέου στο δημοψήφισμα ίσως τελικά στερήσει από την κυβέρνηση την ψήφο εμπιστοσύνης.

12:58 Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, το δημοψήφισμα θα γίνει πιθανότατα στις 4 Δεκεμβρίου.

Δήλωσε σίγουρος ότι ο ελληνικός λαός θα αποφανθεί σωστά. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι ο λαός πρέπει να αποφανθεί για μια συμφωνία που επηρεάζει το μέλλον του.

Είναι προφανές ότι Μέρκελ και Σαρκοζί δεν κατάφεραν να μεταπείσουν τον πρωθυπουργό και επομένως δίνουν τελεσίγραφο στην Ελλάδα.

12:56 Σε ερώτηση για το αποτέλεσμα της ψήφου εμπιστοσύνης, ο Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε αισιόδοξος
12:56 Πιστεύω ότι η απάντηση του ελληνικού λαού θα είναι “ναι”
12:55 Αν όλα κυλήσουν ομαλά, η 6η δόση θα καταβληθεί λίγο πριν χρειαστεί να πληρωθούν οι συντάξεις
12:55 Πιστέυω ότι ο ελληνικός λαός είναι ώριμος για να πάρει τη σωστή απόφαση, δηλώνει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου
12:53 Πιστεύω ότι πρέπει να δείξουμε στον κόσμο ότι μπορούμε να ανταποκριθούμε. Ενημέρωσα τους εταίρους μας ότι θα κάνουμε το δημοψήφισμα το ταχύτερο δυνατό πιθανότατα στις 4 Δεκεμβρίου
12:53 Ο ελληνικός λαός όμως πρέπει να αποφανθεί για αυτές τις αποφάσεις που θα επηρεάσουν το μέλλον του
12:51 Τον Οκτώβριο λάβαμε σημαντικές αποφάσεις με μεγάλα πλεονεκτήματα για τον ελληνικό λαό, δήλωσε ο Γ. Παπανδρέου

12:48 Από στιγμή σε στιγμή η δήλωση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου

12:45 Ολοκληρώθηκαν οι δηλώσεις Μέρκελ-Σαρκοζί. Το μήνυμα ήταν σαφές. Παγώνει η έκτη δόση και αν επιμείνει ο Γ. Παπανδρέου, το δημοψήφισμα πρέπει να γίνει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Το δίλημμα που τίθεται στον ελληνικό λαό σύμφωνα με τις δηλώσεις των δύο ηγετών είναι “αν θέλει ή όχι να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ”.

12:41 Θέλουμε η Ελλάδα να μείνει στο ευρώ, αλλά αν ο ελληνικός λαός πει ότι δεν θέλει θα το σεβαστούμε, αλλά δεν θα εγκαταλείψουμε το ευρώ, δηλώνει η Άνγκελα Μέρκελ

12:40 Εκνευρισμένος ο Νικολά Σαρκοζί, μετά από ερώτηση περί διευθυντηρίου Γαλλίας και Γερμανίας. Παραδέχεται έλλειμμα ηγεσίας στην Ευρωζώνη.

12:36 Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα δηλώσεις Μέρκελ και Σαρκοζί, ο Γιώργος Παπανδρέου είναι αποφασισμένος να προχωρήσει με τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

12:35 Οι Έλληνες πρέπει τώρα να αποφασίσουν, όμως υπάρχουν κανόνες και αυτοί θα γίνουν σεβαστοί, δηλώνει ο Νικολά Σαρκοζί
12:31 “Δεν θέλουμε να καταστραφεί το ευρώ και δεν θέλουμε να καταστραφεί η Ευρώπη, αλλά υπάρχουν κανόνες. Οι Έλληνες πρέπει να αποφασίσουν αν θέλουν να συνεχίσουν την περιπέτειά τους μαζί μας, δήλωσε ο Σαρκοζί.
12:28 Αν υπάρχει δημοψήφισμα θα πρέπει να γίνει αρχές Δεκεμβρίου. Το ερώτημα θα είναι η Ελλάδα θέλει να παραμείνει στην ευρωζώνη “ναι” ή “όχι” δηλώνει η Άνγκελα Μέρκελ
12:27 Θα πάρετε την 6η δόση μόνο αν η Ελλάδα κυρώσει την συμφωνία του Οκτωβρίου δήλωσε η Άνγκελα Μέρκελ
12:26 Για δημοψήφισμα 5 Δεκέμβρη έκανε λόγο ο Νικολά Σαρκοζί
12:25 Θέλουμε η Ελλάδα να μείνει στην ευρωζώνη, όμως εναπόκειται στον ελληνικό λαό να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα
12:25 Αν πρέπει να υπάρξει δημοψήφισμα θα πρέπει να γίνει το νωρίτερο δυνατό. Τώρα δεν μπορεί να εκταμιευθεί η 6η δόση.
12:25 Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε την Ελλάδα, δηλώνει ο Σαρκοζί

12:23 Δηλώσεις τώρα από τον Νικολά Σαρκοζί

12:03 Η συνάντηση Παπανδρέου-Μέρκελ-Σαρκοζί ολοκληρώθηκε και αναμένεται η δήλωση του Προέδρου της Γαλλίας και της γερμανίδας καγκελάριου.

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου

23:54 “Χωρίς τη συμφωνία της Ελλάδας στο πρόγραμμα της ΕΕ και του ΔΝΤ οι συνθήκες για τους Έλληνες πολίτες θα γίνουν πολύ πιο επώδυνες, κυρίως για τους πιο ευάλωτους. Οι συνέπειες είναι αδύνατο να προβλεφθούν”, δήλωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

23:50 Επιβεβαιώνεται ότι θα υπάρξει κοινή δήλωση ΜέρκελΣαρκοζί αργότερα, χωρίς να είναι σίγουρο αν θα πρόκειται για ανακοίνωση ή συνέντευξη τύπου.

Αν λάβουμε υπόψη τις πιέσεις που έχει δεχθεί μέχρι στιγμής ο πρωθυπουργός, είναι δύσκολο να προβλεφθεί το περιεχόμενο της δήλωσης των δύο ηγετών.

23:34 Έντονες πιέσεις στον Γ. Παπανδρέου από τους Ευρωπαίους εταίρους του να αποσύρει το δημοψήφισμα. Θεωρούν ότι βάζει σε κίνδυνο όλη την ευρωζώνη.

23:29 Να μεταφερθούμε στις Κάννες και πάλι, όπου το κλίμα για την Ελλάδα είναι πολύ βαρύ.

Ουσιαστικά μας αντιμετωπίζουν ως “ανεύθυνη χώρα”.

 Όπως είπαμε και νωρίτερα, το πρωί της Πέμπτης θα γίνει Σύνοδος Κορυφής των ηγετών της ΕΕ στις Κάννες, χωρίς τη συμμετοχή του Γιώργου Παπανδρέου.

Η απόφαση της κυβέρνησης να αλλάξει χθες τους αρχηγούς των

προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων.

23:15 “Με απόλυτα διαφανή και συντεταγμένο τρόπο και με σεβασμό στη δημοκρατική νομιμότητα, βάσει του ισχύοντος νομικού πλαισίου, έγιναν οι κρίσεις στις ένοπλες δυνάμεις για αλλαγή της στρατιωτικής ηγεσίας. Ήταν στο πλαίσιο των τακτικών κρίσεων και δεν είχαν κανένα έκτακτο χαρακτήρα” δήλωσε στη Βουλή ο υπουργός Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης.

23:05 Δείπνο με Μέρκελ, Σαρκοζί, Ρομπέι και Μπαρόζο έχει στις Κάννες ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Πρώτο πιάτο το δημοψήφισμα.

Πολύ πιθανό πάντως να μην έχουμε οριστικές αποφάσεις σήμερα. Το θέμα θα απασχολήσει και αύριο Πέμπτη την G20 σε νέα μίνι σύνοδο, χωρίς τη συμμετοχή του Έλληνα πρωθυπουργού.

Το μόνο σίγουρο αυτή τη στιγμή, είναι ότι οι ΔΝΤ και Ευρώπη θέλουν να εξασφαλίσουν τη δέσμευση ότι τα όσα προβλέπει η συμφωνία του Οκτωβρίου θα εφαρμοστούν, είτε γίνει το δημοψήφισμα είτε όχι.

22:52 Θα υπάρξει κοινή ανακοίνωση Γερμανίας – Γαλλίας μετά το τέλος της συνάντησης Μέρκελ-Σαρκοζί-Παπανδρέου.

 
22:36 “Αυτό που μετρά είναι η αποφασιστικότητα και η σταθερότητα των ευρωπαίων εταίρων να εφαρμόσουν τη συμφωνία του Οκτωβρίου και να ξεπεράσουν τα εμπόδια που αναμφισβήτητα θα υπάρξουν”, δήλωσε η Λαγκάρντ 

22:30 Η

του ΔΝΤ απέναντι στην Ελλάδα, επιβεβαιώνεται. Σύμφωνα με πληροφορίες η Κριστίν Λαγκάρντ δίνει τρεις επιλογές στον πρωθυπουργό.

1. Να μην γίνει το δημοψήφισμα

2. Να αναβληθεί επ’ αόριστον

3. Αν γίνει, να γίνει αρχές Δεκεμβρίου και το ερώτημα να έχει σχέση με την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ και όχι με τη δανειακή σύμβαση.

22:24 “Ζητώ την ανανέωση της εμπιστοσύνης. Θα δώσουμε τον αγώνα ενωμένοι. Η πατρίδα μας χρειάζεται όλους. Ο ελληνικός λαός κόπιασε για 50 χρόνια για το ευρώ. Ιερή υποχρέωση να παραμείνουμε στο ευρώ. Αυτή την προσπάθεια κανείς δεν έχει δικαίωμα να τη σταματήσει”, δήλωσε στη Βουλή ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο Γιώργος Παπανδρέου στη σύνοδο των G20.

Greek Prime Minister George Papandreou arrives at the G20 summit in Cannes, Wednesday Nov.2, 2011. Papandreou arrived to the chic French Riviera resort of Cannes to explain himself to European leaders furious over his surprise referendum on a bailout deal that took them months to work out.. (AP Photo/Markus Schreiber) Eurokinissi

 

22:10 Μίνι σύνοδος κορυφής στην οποία θα πάρουν μέρος οι ηγέτες της ευρωζώνης θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη στο περιθώριο της συνόδου της Ομάδας των 20 (G20) στις Κάνες, όπως ανακοίνωσε το γραφείο του γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί.

Στη συνάντηση αυτή, που θα γίνει στις 10:30 ώρα Γαλλίας (11:30 ώρα Ελλάδας), θα πάρουν μέρος οι ηγέτες της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Γαλλίας, επεσήμανε η γαλλική προεδρία. Παρόντες θα είναι επίσης εκπρόσωποι από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με τη γαλλική προεδρία στη συνάντηση ενδέχεται να παραστεί και ένας εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Όπως δήλωσε ευρωπαϊκή κυβερνητική πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο θέμα της μίνι αυτής συνόδου θα είναι η Ελλάδα

22:05 Σύμφωνα με αξιωματούχους στις Κάννες ασκούνται πιέσεις το δημοψήφισμα να γίνει το πολύ μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου, ώστε Ελλάδα και Ευρώπη να είναι μέσα στα χρονοδιαγράμματα όπως αυτά τέθηκαν στη συμφωνία του Οκτωβρίου.

Πάντως μέσα στη σύνοδο, περιμένουν τον πρωθυπουργό με άγριες διαθέσεις. “Εμείς είμαστε έτοιμοι για άτακτη χρεοκοπία της Ελλάδας, εσείς είστε;” θα είναι το ερώτημα που θα τεθεί.

epa02989746 French President Nicolas Sarkozy (C), and German Chancellor Angela Merkel (L), meet during the emergency meeting in order to discuss the new developments regarding the Greek crisis, one day before the start of the G-20 summit, in Cannes, France, 02 November 2011. Greek government has triggered concerns after having announced they will submit to a referendum the EU plan to rescue Greece from default. EPA/CHRISTOPHE KARABA / POOL EPA

 

epa02989745 Luxembourg's Prime Minister Jean-Claude Juncker (L), the president of the European Commission Jose Manuel Barroso (2-L), the President of the European Council Herman Van Rompuy (2-R) and IMF Director General Christine Lagarde (R), meet during the emergency meeting in order to discuss the new developments regarding the Greek crisis, one day before the start of the G-20 summit, in Cannes, France, 02 November 2011. Greek government has triggered concerns after having announced they will submit to a referendum the EU plan to rescue Greece from default. EPA/CHRISTOPHE KARABA / POOL EPA
epa02989745 Luxembourg's Prime Minister Jean-Claude Juncker (L), the president of the European Commission Jose Manuel Barroso (2-L), the President of the European Council Herman Van Rompuy (2-R) and IMF Director General Christine Lagarde (R), meet during the emergency meeting in order to discuss the new developments regarding the Greek crisis, one day before the start of the G-20 summit, in Cannes, France, 02 November 2011. Greek government has triggered concerns after having announced they will submit to a referendum the EU plan to rescue Greece from default. EPA/CHRISTOPHE KARABA / POOL EPA
epa02989745 Luxembourg's Prime Minister Jean-Claude Juncker (L), the president of the European Commission Jose Manuel Barroso (2-L), the President of the European Council Herman Van Rompuy (2-R) and IMF Director General Christine Lagarde (R), meet during the emergency meeting in order to discuss the new developments regarding the Greek crisis, one day before the start of the G-20 summit, in Cannes, France, 02 November 2011. Greek government has triggered concerns after having announced they will submit to a referendum the EU plan to rescue Greece from default. EPA/CHRISTOPHE KARABA / POOL EPA
epa02989745 Luxembourg's Prime Minister Jean-Claude Juncker (L), the president of the European Commission Jose Manuel Barroso (2-L), the President of the European Council Herman Van Rompuy (2-R) and IMF Director General Christine Lagarde (R), meet during the emergency meeting in order to discuss the new developments regarding the Greek crisis, one day before the start of the G-20 summit, in Cannes, France, 02 November 2011. Greek government has triggered concerns after having announced they will submit to a referendum the EU plan to rescue Greece from default. EPA/CHRISTOPHE KARABA / POOL EPA
epa02989745 Luxembourg's Prime Minister Jean-Claude Juncker (L), the president of the European Commission Jose Manuel Barroso (2-L), the President of the European Council Herman Van Rompuy (2-R) and IMF Director General Christine Lagarde (R), meet during the emergency meeting in order to discuss the new developments regarding the Greek crisis, one day before the start of the G-20 summit, in Cannes, France, 02 November 2011. Greek government has triggered concerns after having announced they will submit to a referendum the EU plan to rescue Greece from default. EPA/CHRISTOPHE KARABA / POOL EPA

 

21:52 Ο  Γιώργος Παπανδρέου έφτασε στη σύνοδο της G20 έδειχνε απόλυτα ήρεμος κατά την είσοδό του στο Palais des Festivals et des Congrès.

21:48 Η οργή της Μέρκελ και του Σαρκοζί για τον Γ. Παπανδρέου, πέρα από οικονομικά αίτια (ανησυχία για το ευρώ και τις αγορές) έχει και πολιτικά αίτια.

Η συνεχιζόμενη κρίση χρέους δυναμώνει τις φωνές αμφισβήτησης προς τη γερμανίδα καγκελάριο.

Στο μέσον της θητείας της, η Μέρκελ δέχεται όλο και πιο σφοδρές επικρίσεις για την διστακτική της ηγεσία στην κρίση στην ευρωζώνη.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση οι ψηφοφόροι εμφανίζονται διχασμένοι για τους χειρισμούς της, με το 46% να εκτιμούν ότι δεν χειρίστηκε σωστά την κρίση έναντι ενός 42% που υποστηρίζει το αντίθετο.

Το 87% των ψηφοφόρων που συμμετείχαν στην δημοσκόπηση, που έγινε από την 27η ως την 28η Οκτωβρίου, δεν πιστεύουν ότι η συμφωνία της περασμένης εβδομάδας για τη νέα χρηματοδότηση της Ελλάδας θα επιλύσει την κρίση χρέους της ΕΕ.

Ο Νικολά Σαρκοζί από την πλευρά του, βλέπει την κίνηση Παπανδρέου, ως πλήγμα στην προεκλογική του εκστρατεία. Ο Γάλλος πρόεδρος θα χρησιμοποιούσε τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου ως επίτευγμα, ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2012.

Ο Γιώργος Παπανδρέου ανέτρεψε τα σχέδιά του μέχρι πρότινος ένθερμου υποστηρικτή του.

21:40 “Ο πρωθυπουργός έχει τους βουλευτές γραμμένους στα παλιά του τα παπούτσια. Σαν άλλος Λουδοβίκος 14ος εξαρτά την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας από την καρεκλίτσα του” δήλωσε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Άδωνις Γεωργιάδης από το βήμα της Βουλής, όπου συνεχίζεται η
epa02989745 Luxembourg's Prime Minister Jean-Claude Juncker (L), the president of the European Commission Jose Manuel Barroso (2-L), the President of the European Council Herman Van Rompuy (2-R) and IMF Director General Christine Lagarde (R), meet during the emergency meeting in order to discuss the new developments regarding the Greek crisis, one day before the start of the G-20 summit, in Cannes, France, 02 November 2011. Greek government has triggered concerns after having announced they will submit to a referendum the EU plan to rescue Greece from default. EPA/CHRISTOPHE KARABA / POOL EPA
epa02989745 Luxembourg's Prime Minister Jean-Claude Juncker (L), the president of the European Commission Jose Manuel Barroso (2-L), the President of the European Council Herman Van Rompuy (2-R) and IMF Director General Christine Lagarde (R), meet during the emergency meeting in order to discuss the new developments regarding the Greek crisis, one day before the start of the G-20 summit, in Cannes, France, 02 November 2011. Greek government has triggered concerns after having announced they will submit to a referendum the EU plan to rescue Greece from default. EPA/CHRISTOPHE KARABA / POOL EPA
epa02989745 Luxembourg's Prime Minister Jean-Claude Juncker (L), the president of the European Commission Jose Manuel Barroso (2-L), the President of the European Council Herman Van Rompuy (2-R) and IMF Director General Christine Lagarde (R), meet during the emergency meeting in order to discuss the new developments regarding the Greek crisis, one day before the start of the G-20 summit, in Cannes, France, 02 November 2011. Greek government has triggered concerns after having announced they will submit to a referendum the EU plan to rescue Greece from default. EPA/CHRISTOPHE KARABA / POOL EPA
epa02989745 Luxembourg's Prime Minister Jean-Claude Juncker (L), the president of the European Commission Jose Manuel Barroso (2-L), the President of the European Council Herman Van Rompuy (2-R) and IMF Director General Christine Lagarde (R), meet during the emergency meeting in order to discuss the new developments regarding the Greek crisis, one day before the start of the G-20 summit, in Cannes, France, 02 November 2011. Greek government has triggered concerns after having announced they will submit to a referendum the EU plan to rescue Greece from default. EPA/CHRISTOPHE KARABA / POOL EPA
epa02989745 Luxembourg's Prime Minister Jean-Claude Juncker (L), the president of the European Commission Jose Manuel Barroso (2-L), the President of the European Council Herman Van Rompuy (2-R) and IMF Director General Christine Lagarde (R), meet during the emergency meeting in order to discuss the new developments regarding the Greek crisis, one day before the start of the G-20 summit, in Cannes, France, 02 November 2011. Greek government has triggered concerns after having announced they will submit to a referendum the EU plan to rescue Greece from default. EPA/CHRISTOPHE KARABA / POOL EPA

για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
“Αν δεν ήταν τόσο προσβλητικός θα τον ευχαριστούσα γιατί μας έδωσε πρόσθετους λόγους να δώσουμε την ψήφο μας στην κυβέρνηση”, απάντησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαπας.

21:35 Η έκτακτη οικονομική σύνοδος για την Ελλάδα στις Κάννες, με συμμετοχή  Σαρκοζί και Μέρκελ, είναι σε εξέλιξη.

Δύσκολες ώρες για τον Γιώργο Παπανδρέου. Ο Νικολά Σαρκοζί είναι εξοργισμένος μαζί του.

Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ είναι επίσης παρόντες στη σύνοδο, η οποία αποφασίστηκε μετά την ανακοίνωση της Ελλάδας ότι θα προχωρήσει στη διενέργεια δημοψηφίσματος σχετικά με το νέο ευρωπαϊκό σχέδιο διάσωσης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπέι και του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο η ΕΕ έχει “απόλυτη εμπιστοσύνη ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της, όπως έχει συμφωνήσει με την ευρωζώνη και την διεθνή κοινότητα”.

21:26

epa02989745 Luxembourg's Prime Minister Jean-Claude Juncker (L), the president of the European Commission Jose Manuel Barroso (2-L), the President of the European Council Herman Van Rompuy (2-R) and IMF Director General Christine Lagarde (R), meet during the emergency meeting in order to discuss the new developments regarding the Greek crisis, one day before the start of the G-20 summit, in Cannes, France, 02 November 2011. Greek government has triggered concerns after having announced they will submit to a referendum the EU plan to rescue Greece from default. EPA/CHRISTOPHE KARABA / POOL EPA
epa02989745 Luxembourg's Prime Minister Jean-Claude Juncker (L), the president of the European Commission Jose Manuel Barroso (2-L), the President of the European Council Herman Van Rompuy (2-R) and IMF Director General Christine Lagarde (R), meet during the emergency meeting in order to discuss the new developments regarding the Greek crisis, one day before the start of the G-20 summit, in Cannes, France, 02 November 2011. Greek government has triggered concerns after having announced they will submit to a referendum the EU plan to rescue Greece from default. EPA/CHRISTOPHE KARABA / POOL EPA
epa02989745 Luxembourg's Prime Minister Jean-Claude Juncker (L), the president of the European Commission Jose Manuel Barroso (2-L), the President of the European Council Herman Van Rompuy (2-R) and IMF Director General Christine Lagarde (R), meet during the emergency meeting in order to discuss the new developments regarding the Greek crisis, one day before the start of the G-20 summit, in Cannes, France, 02 November 2011. Greek government has triggered concerns after having announced they will submit to a referendum the EU plan to rescue Greece from default. EPA/CHRISTOPHE KARABA / POOL EPA
epa02989745 Luxembourg's Prime Minister Jean-Claude Juncker (L), the president of the European Commission Jose Manuel Barroso (2-L), the President of the European Council Herman Van Rompuy (2-R) and IMF Director General Christine Lagarde (R), meet during the emergency meeting in order to discuss the new developments regarding the Greek crisis, one day before the start of the G-20 summit, in Cannes, France, 02 November 2011. Greek government has triggered concerns after having announced they will submit to a referendum the EU plan to rescue Greece from default. EPA/CHRISTOPHE KARABA / POOL EPA
epa02989745 Luxembourg's Prime Minister Jean-Claude Juncker (L), the president of the European Commission Jose Manuel Barroso (2-L), the President of the European Council Herman Van Rompuy (2-R) and IMF Director General Christine Lagarde (R), meet during the emergency meeting in order to discuss the new developments regarding the Greek crisis, one day before the start of the G-20 summit, in Cannes, France, 02 November 2011. Greek government has triggered concerns after having announced they will submit to a referendum the EU plan to rescue Greece from default. EPA/CHRISTOPHE KARABA / POOL EPA

O Λευκός Οίκος ΑΠΑΙΤΗΣΕ ξανά πριν από λίγο την ΤΑΧΥΤΑΤΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ της συμφωνίας των Βρυξελλών. Η δήλωση ομιλεί από μόνη της…

21:15 Δεν αγωνιά μόνο η Ευρώπη, αλλά και οι ΗΠΑ. Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζέι Κάρνεϊ τόνισε ότι οι ΗΠΑ θα επιδιώξουν “ομοφωνία” για την κρίση χρέους στην G20 και παραδέχθηκε ότι η πρωτοβουλία Παπανδρέου θα βρεθεί στο επίκεντρο των συζητήσεων.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η

epa02989745 Luxembourg's Prime Minister Jean-Claude Juncker (L), the president of the European Commission Jose Manuel Barroso (2-L), the President of the European Council Herman Van Rompuy (2-R) and IMF Director General Christine Lagarde (R), meet during the emergency meeting in order to discuss the new developments regarding the Greek crisis, one day before the start of the G-20 summit, in Cannes, France, 02 November 2011. Greek government has triggered concerns after having announced they will submit to a referendum the EU plan to rescue Greece from default. EPA/CHRISTOPHE KARABA / POOL EPA
epa02989745 Luxembourg's Prime Minister Jean-Claude Juncker (L), the president of the European Commission Jose Manuel Barroso (2-L), the President of the European Council Herman Van Rompuy (2-R) and IMF Director General Christine Lagarde (R), meet during the emergency meeting in order to discuss the new developments regarding the Greek crisis, one day before the start of the G-20 summit, in Cannes, France, 02 November 2011. Greek government has triggered concerns after having announced they will submit to a referendum the EU plan to rescue Greece from default. EPA/CHRISTOPHE KARABA / POOL EPA
epa02989745 Luxembourg's Prime Minister Jean-Claude Juncker (L), the president of the European Commission Jose Manuel Barroso (2-L), the President of the European Council Herman Van Rompuy (2-R) and IMF Director General Christine Lagarde (R), meet during the emergency meeting in order to discuss the new developments regarding the Greek crisis, one day before the start of the G-20 summit, in Cannes, France, 02 November 2011. Greek government has triggered concerns after having announced they will submit to a referendum the EU plan to rescue Greece from default. EPA/CHRISTOPHE KARABA / POOL EPA
epa02989745 Luxembourg's Prime Minister Jean-Claude Juncker (L), the president of the European Commission Jose Manuel Barroso (2-L), the President of the European Council Herman Van Rompuy (2-R) and IMF Director General Christine Lagarde (R), meet during the emergency meeting in order to discuss the new developments regarding the Greek crisis, one day before the start of the G-20 summit, in Cannes, France, 02 November 2011. Greek government has triggered concerns after having announced they will submit to a referendum the EU plan to rescue Greece from default. EPA/CHRISTOPHE KARABA / POOL EPA
epa02989745 Luxembourg's Prime Minister Jean-Claude Juncker (L), the president of the European Commission Jose Manuel Barroso (2-L), the President of the European Council Herman Van Rompuy (2-R) and IMF Director General Christine Lagarde (R), meet during the emergency meeting in order to discuss the new developments regarding the Greek crisis, one day before the start of the G-20 summit, in Cannes, France, 02 November 2011. Greek government has triggered concerns after having announced they will submit to a referendum the EU plan to rescue Greece from default. EPA/CHRISTOPHE KARABA / POOL EPA

του επικεφαλής του IIF, Τσαρλς Νταλάρα, ο οποίος ανήσυχος για το δημοψήφισμα, τόνισε ότι η Ελλάδα μπορεί να βγει γρήγορα στις αγορές.

Μήπως είμαστε

epa02989745 Luxembourg's Prime Minister Jean-Claude Juncker (L), the president of the European Commission Jose Manuel Barroso (2-L), the President of the European Council Herman Van Rompuy (2-R) and IMF Director General Christine Lagarde (R), meet during the emergency meeting in order to discuss the new developments regarding the Greek crisis, one day before the start of the G-20 summit, in Cannes, France, 02 November 2011. Greek government has triggered concerns after having announced they will submit to a referendum the EU plan to rescue Greece from default. EPA/CHRISTOPHE KARABA / POOL EPA
epa02989745 Luxembourg's Prime Minister Jean-Claude Juncker (L), the president of the European Commission Jose Manuel Barroso (2-L), the President of the European Council Herman Van Rompuy (2-R) and IMF Director General Christine Lagarde (R), meet during the emergency meeting in order to discuss the new developments regarding the Greek crisis, one day before the start of the G-20 summit, in Cannes, France, 02 November 2011. Greek government has triggered concerns after having announced they will submit to a referendum the EU plan to rescue Greece from default. EPA/CHRISTOPHE KARABA / POOL EPA
epa02989745 Luxembourg's Prime Minister Jean-Claude Juncker (L), the president of the European Commission Jose Manuel Barroso (2-L), the President of the European Council Herman Van Rompuy (2-R) and IMF Director General Christine Lagarde (R), meet during the emergency meeting in order to discuss the new developments regarding the Greek crisis, one day before the start of the G-20 summit, in Cannes, France, 02 November 2011. Greek government has triggered concerns after having announced they will submit to a referendum the EU plan to rescue Greece from default. EPA/CHRISTOPHE KARABA / POOL EPA
epa02989745 Luxembourg's Prime Minister Jean-Claude Juncker (L), the president of the European Commission Jose Manuel Barroso (2-L), the President of the European Council Herman Van Rompuy (2-R) and IMF Director General Christine Lagarde (R), meet during the emergency meeting in order to discuss the new developments regarding the Greek crisis, one day before the start of the G-20 summit, in Cannes, France, 02 November 2011. Greek government has triggered concerns after having announced they will submit to a referendum the EU plan to rescue Greece from default. EPA/CHRISTOPHE KARABA / POOL EPA
epa02989745 Luxembourg's Prime Minister Jean-Claude Juncker (L), the president of the European Commission Jose Manuel Barroso (2-L), the President of the European Council Herman Van Rompuy (2-R) and IMF Director General Christine Lagarde (R), meet during the emergency meeting in order to discuss the new developments regarding the Greek crisis, one day before the start of the G-20 summit, in Cannes, France, 02 November 2011. Greek government has triggered concerns after having announced they will submit to a referendum the EU plan to rescue Greece from default. EPA/CHRISTOPHE KARABA / POOL EPA

απ’ ό,τι νομίζουμε;
21:07 “Τα 17 μέλη της ευρωζώνης πήραν μια απόφαση την περασμένη εβδομάδα. Δεν θα αφήσουμε κανέναν να αποδεσμευθεί από αυτή”, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος συμμετέχει στις συνομιλίες στις Κάννες και είναι έξαλλος με την Ελλάδα.

 

21:02 Το “ελληνικό ζήτημα” είναι στην κορυφή της ατζέντας της G20, αλλά και πρώτο θέμα αυτή τη στιγμή στα διεθνή ΜΜΕ. Το

αναφέρεται στις ασφυκτικές πιέσεις που δέχεται η Ελλάδα, ενώ το

φιλοξενεί δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών Σ. Λαμπρινίδη, ο οποίος δηλώνει σίγουρος ότι ο ελληνικός λαός θα πεί “ναι” στο ερώτημα του δημοψηφίσματος (το οποίο δεν γνωρίζουμε ακόμα).

20:52

Ο κ. Παπανδρέου έστειλε επιστολή στην κα Λαγκάρντ και δίνει εξηγήσεις για την απόφασή του. Η επιστολή έφτασε χθες βράδυ.

20:44 Στην Αθήνα, άρχισε στη Βουλή η

για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, την ώρα που πολλοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στέλνουν το μήνυμα ότι αν επιμείνει ο πρωθυπουργός στο δημοψήφισμα θα καταψηφίσουν.

Η Εύα Καϊλή

ότι τουλάχιστον άλλοι δέκα βουλευτές διαφωνούν με το δημοψήφισμα.

20:36 “Το δημοψήφισμα θα αφορά τη νέα δανειακή σύμβαση, όχι την παραμονή στο ευρώ, δήλωσε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Άγγελος Τόλκας.

20:32 Ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοσέ Μανουέλ Μπαρόζο, απηύθυνε δραματική έκκληση στην Ελλάδα, να σεβαστεί τη συμφωνία της Συνόδου Κορυφής του Οκτωβρίου για τη νέα δανειακή σύμβαση

Η στάση του ΔΝΤ και της ΕΕ, αυξάνει την πίεση προς τον Έλληνα πρωθυπουργό, καθώς ουσιαστικά η χώρα μας απειλείται με στάση πληρωμών.

Τα σενάρια για τα όσα θα πουν στον Γιώργο Παπανδρέου Μέρκελ και Σαρκοζί κατά τη “μίνι σύνοδο” για την Ελλάδα δίνουν και παίρνουν.

Γερμανία και Γαλλία θα ζητήσουν δέσμευση του πρωθυπουργού για σεβασμό στη συμφωνία του Οκτωβρίου για το “κούρεμα” και τονίζουν ότι όπως και αν διατυπωθεί το ερώτημα, η απάντηση του λαού θα εκληφθεί ως “ναι” ή “όχι” στην παραμονή της χώρας στο ευρώ.

20:19 “Όσο πιο σύντομα η Ελλάδα διεξάγει το δημοψήφισμα τόσο πιο γρήγορα θα εκταμιευθεί η έκτη δόση. Αυτή τη χρονική στιγμή όμως τα χρήματα δεν θα δοθούν”,
ΔΝΤ και ΕΕ στην Ελλάδα.

 

20:05 Σε εξέλιξη η σύνοδος της G20, στην οποία συμμετέχει και η διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ. Το δημοψήφισμα που εξήγγειλε ο Γιώργος Παπανδρέου θα τεθεί στο τραπέζι, με τις πιέσεις προς την Ελλάδα να εντείνονται.

Το ερώτημα που θα κληθούν να απαντήσουν οι Έλληνες πολίτες στο δημοψήφισμα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός δεν θα αφορά την έγκριση ή όχι των όρων της νέας δανειακής σύμβασης για την Ελλάδα, αλλά ένα γενικότερο ερώτημα που θα επικεντρώνεται στο εάν εξακολουθούν να υποστηρίζουν τη συμμετοχή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη, αναφέρουν οι Financial Times.

Στην Ευρώπη η αναταραχή από την εξαγγελία Παπανδρέου για δημοψήφισμα συνεχίζεται. Στις Κάννες ο πρωθυπουργός θα δεχθεί μεγάλες πιέσεις, για να διασφαλιστεί ότι η Ελλάδα θα σεβαστεί τη συμφωνία για το πακέτο “διάσωσης” της 26ης Οκτωβρίου. Διαβάστε

τι αναμένεται να ζητήσουν Γάλλοι και Γερμανοί από τον πρωθυπουργό.

Νωρίτερα το μεσημέρι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, σε μια φορτισμένη

στην ΚΟ του κόμματος, επιτέθηκε με σφοδρότητα στην κυβέρνηση, εξηγώντας γιατί θεωρεί το δημοψήφισμα επικίνδυνο.

Επικίνδυνη αποστολή για τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου στις Κάννες. Ο πρωθυπουργός στις 21:30 θα έχει συναντήσεις με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, τον πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί και την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ και άλλους αξιωματούχους.

Τρίτη 1η Νοεμβρίου 2011

Μια ημέρα γεμάτη με

φτάνει στο τέλος της. Το υπουργικό συμβούλιο παραμένει σε εξέλιξη. Την Τετάρτη ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στις Κάννες, όπου θα συναντηθεί με Μέρκελ, Σαρκοζί και Λαγκάρντ.
23:50 “Θα πρέπει να ενημερωθώ για το περιεχόμενο του δημοψηφίσματος πριν τοποθετηθώ” δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος.
23:49 “Θα έπρεπε να είμαστε ενήμεροι και δεν μπορούν να λαμβάνονται ερήμην μας τέτοιες αποφάσεις” δήλωσε ο Κώστας Σκανδαλίδης.
23:40 “Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί σε αυτή τη χρονική στιγμή έπρεπε να αναλάβουμε μια τέτοια πρωτοβουλία” δήλωσε η Άννα Διαμαντοπούλου.

Τριπλή παρέμβαση από κορυφαίους υπουργούς στο υπουργικό συμβούλιο. Σκανδαλίδης, Λοβέρδος και Διαμαντοπούλου άσκησαν κριτική είτε για την επιλογή Παπανδρέου να πάει σε δημοψήφισμα, είτε για τον τρόπο που ο πρωθυπουργός πήρε την απόφαση.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως, ότι κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου υπήρξαν και τοποθετήσεις υπουργών υπέρ του Γιώργου Παπανδρέου.

23:15 Σε εξέλιξη το υπουργικό συμβούλιο. Τρεις κορυφαίοι υπουργοί φέρονται εντελώς αρνητικοί στην προοπτική της διεξαγωγής δημοψηφίσματος.

Εν αναμονή εξελίξεων απο το έκτακτο υπουργικό συμβούλιο, ας δούμε γιατί σύμφωνα με τον Συνταγματολόγο Α. Δημητρόπουλο,

στο NEWS 247, το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος (αν γίνει) θα δεσμεύσει κυβέρνηση και αντιπολίτευση.
22:50 Σε κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις καλεί ο ΣΥΡΙΖΑ για να πέσει η κυβέρνηση. Χαρακτηρίζει “κρίσιμες” τις επόμενες ημέρες και σημειώνει ότι η μόνη λύση είναι οι εκλογές.

22:34 Το βράδυ της Τετάρτης η “ανάκριση” του Γιώργου Παπανδρέου στις Κάννες από Μέρκελ, Σαρκοζί, Μπαρόζο, Γιούνκερ, Λαγκάρντ και Χέρμαν Βαν Ρομπάι.

Στην προσπάθειά του να δώσει πειστικές απαντήσεις θα συνδράμει και ο Ευ. Βενιζέλος,

.

Ο Γιώργος Παπανδρέου εμφανίζεται

και έτοιμος να μείνει αφοσιωμένος σε όσα ανακοίνωσε τη Δευτέρα, ωστόσο οι πληροφορίες από την Ευρώπη, δεν είναι ευχάριστες, όσον αφορά την πρωτοβουλία του για δημοψήφισμα.

Μέρκελ και Σαρκοζί φέρονται έτοιμοι να τον πιέσουν την Τετάρτη στις Κάννες, στο περιθώριο της G20, να πάρει πίσω τα περί δημοψηφίσματος.

22:16 “Το σύστημα που θίγεται από την ελάφρυνση χρέους ήταν φυσικό να αντιδράσει λυσσαλέα” φέρεται να είπε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου.

Παρά το γεγονός ότι το κλίμα είνα πολύ βαρύ για τον πρωθυπουργό, ο κ. Παπανδρέου φέρεται αποφασισμένος να προχωρήσει με τις πρωτοβουλίες του.

Παρά τις επιστολές και την αμφισβήτηση εμφανίζεται σίγουρος ότι η ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης θα γίνει κανονικά και θα περιμένει να δεί εκεί πώς θα εκφραστούν οι βουλευτές.

Η συζήτηση στο υπουργικό συμβούλιο είναι σε εξέλιξη.

22:00 “Νομίζω πως θα πρέπει να δοθεί ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση” δήλωσε η ανεξάρτητη βουλευτής Έλσα Παπαδημητρίου.

Το υπουργικό συμβούλιο είναι σε εξέλιξη. Αγωνία για το τι θα εξαγγείλει ο πρωθυπουργός. Το μόνο βέβαιο είναι ότι την Τετάρτη φεύγει για Κάννες για να εξηγήσει στην G20 την… πρωτοβουλία του για δημοψήφισμα.

Μέχρι στιγμής πάντως προκαλεί αίσθηση, η σιγή ιχθύος που τηρεί η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ.

21:41 Ο Μανώλης Γλέζος, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό του Βόλου, κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να προκαλέσει πρόωρες εκλογές. Τις χαρακτήρισε ως “μόνη λύση”.

21:22 To IIF, εξέφρασε την πρόθεσή του να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα σχετικά με το “κούρεμα” χρέους. Τηλεφωνική επικοινωνία ΒενιζέλουΝταλάρα.

Πληροφορίες για παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή. Θεωρεί λάθος την προσφυγή σε δημοψήφισμα και σύμφωνα με κύκλους του, θεωρεί ως μόνη λύση τις πρόωρες εκλογές.

Τη Δευτέρα ένας άλλος πρώην πρωθυπουργός, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, είχε ευχηθεί να πέσει η κυβέρνηση, πριν φτάσουμε στο δημοψήφισμα.

21:04 Ακόμα ένα χτύπημα στην κυβέρνηση. Αψυχολόγητη χαρακτηρίζει σε

την εξαγγελία του πρωθυπουργού για δημοψήφισμα η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χαρά Κεφαλίδου.

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Εύα Καϊλή, επιμένει στις δηλώσεις της περί ψήφου κατά συνείδηση, σε περίπτωση που ο πρωθυπουργός επιμείνει για δημοψήφισμα.

Η κα Καϊλή φιλοξενούμενη σε τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων τόνισε ότι πρέπει να σχηματιστεί κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας με πρωθυπουργό, πρόσωπο κοινής αποδοχής.

Πάντως, παρά τις επίμονες ερωτήσεις του δημοσιογράφου δεν ξεκαθάρισε αν θα καταψηφίσει την Παρασκευή.

“Θα πράξω κατά συνείδηση και θα αναλάβω τις ευθύνες μου” ήταν η απάντησή της.

20:43 “Οι εκλογές και το δημοψήφισμα δεν θα λύσουν τα φρένα προς το γκρεμό” αναφέρει σε

του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μίμης Ανδρουλάκης. Ζήτησε από Σαμαρά και Παπανδρέου να τα βρούνε.

20:25 Οργή Σαρκοζί για την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού. Σύμφωνα με ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας, “χθες το βράδυ ο Έλληνας πρωθυπουργός ανακοίνωσε δημοψήφισμα. Αυτή η πρωτοβουλία εξέπληξε τους πάντες. Το να δίνεις φωνή στο λαό είναι θεμιτό. Αλλά η αλληλεγγύη δεν είναι δυνατή αν δεν υπάρχει απόλυτη συμφωνία για τα μέτρα. Γι’ αυτό καλέσαμε τον Έλληνα πρωθυπουργό να μας εξηγήσει τι συμβαίνει”.

Ο κ. Σαρκοζί φέρεται να έμαθε τα περί δημοψηφίσματος, από την… τηλεόραση.

Από στιγμή σε στιγμή αναμένεται το πιο κρίσιμο υπουργικό συμβούλιο των τελευταίων ετών. Όλοι αναμένουν την εισήγηση του πρωθυπουργού.

20:11 “Δεν έστειλα καμία επιστολή σε κανέναν” δήλωσε χαρακτηριστικά η Λούκα Κατσέλη, ερωτηθείς από τον Νίκο Χατζηνικολάου, μέσω γραπτού μηνύματος.

Παραμένει στους 152 η κοινοβουλευτική δύναμη της κυβέρνησης, αφού οι πληροφορίες περί δήλωσης στήριξης από την Λούκα Κατσέλη δεν επιβεβαιώθηκαν. Το θρίλερ συνεχίζεται.

20:00 Το γραφείο της πρώην υπουργού Λ. Κατσέλη, δεν επιβεβαίωσε την είδηση περί στήριξης της κυβέρνησης. Επομένως η κυβέρνηση παραμένει στους 152. “Δεν υπάρχει επιστολή στήριξης” δήλωσαν συνεργάτες της κα Κατσέλη.

Δεν έχει ξεκινήσει ακόμα το υπουργικό συμβούλιο, που είχε προγραμματιστεί για τις 18:00. Όλοι περιμένουν πλέον την τοποθέτηση του πρωθυπουργού, ο οποίος βάζει αυτή τη στιγμή τις τελευταίες πινελιές στην ομιλία που θα εκφωνήσει ενώπιον των υπουργών του.

19:42 Η Λούκα Κατσέλη με επιστολή της στον Μιχάλη Καρχιμάκη, ανακοίνωσε ότι θα στηρίξει την κυβέρνηση στην ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης. Αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση στην κρίσιμη ψηφοφορία θα έχει 153 βουλευτές, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα.

Έκδηλη είναι η ανησυχία των ΗΠΑ για τις εξελίξεις στην Ελλάδα. Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι η πρόταση για τη διενέργεια δημοψηφίσματος στον Λευκό Οίκο καταδεικνύει την ανάγκη για άμεση εφαρμογή της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου.

19:25 Σε μια πολύ κρίσιμη συγκυρία το ΚΥΣΕΑ

τις αλλαγές στην ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων. Δείτε τους νέους αρχηγούς.

Η προσοχή όλου του κόσμου έχει στραφεί στην Ελλάδα, καθώς αναμένονται εξελίξεις από στιγμή σε στιγμή.

19:09 “Το δημοψήφισμα δεν μπορεί να λύσει κανένα από τα προβλήματα, αν δεν δημιουργεί και πρόσθετα … μοναδική λύση παραμένει η συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων” δήλωσε χαρακτηριστικά η Τόνια Αντωνίου.

Στο ίδιο μήκος κύματος με την Έυα Καϊλή, η βουλευτής Τόνια Αντωνίου. Ζήτησε συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων και διαφώνησε ανοιχτά με τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

19:01 Έκτακτο υπουργικό συμβούλιο αυτή την ώρα στα Ηλύσια Πεδία με θέμα το δημοψήφισμα στην Ελλάδα. Εύλογο το ενδιαφέρον της Γαλλίας, καθώς ο κίνδυνος για τις γαλλικές τράπεζες σε περίπτωση χρεοκοπίας της Ελλάδας είναι μεγάλος.

Εκτάκτως συνεδρίασε το ΚΥΣΕΑ και το υπουργικό συμβούλιο στην Βουλή, Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011. (EUROKINISSI // ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi
Εκτάκτως συνεδρίασε το ΚΥΣΕΑ και το υπουργικό συμβούλιο στην Βουλή, Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011. (EUROKINISSI // ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi
Εκτάκτως συνεδρίασε το ΚΥΣΕΑ και το υπουργικό συμβούλιο στην Βουλή, Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011. (EUROKINISSI // ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

 
18:53 “Το βλέπει ότι είναι στη παραμονή της μεγάλης καταστροφής της πατρίδας, του κόμματός του, αλλά και του ιδίου και θέλει να κερδίσει χρόνο” δήλωσε για τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης.

Συνεχίζονται οι πολιτικές διεργασίες στη σκιά της εξαγγελίας του πρωθυπουργού. Μήνυμα Καρατζαφέρη στον Σαμαρά για συντονισμό κινήσεων. Ζήτησε

Εκτάκτως συνεδρίασε το ΚΥΣΕΑ και το υπουργικό συμβούλιο στην Βουλή, Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011. (EUROKINISSI // ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi
Εκτάκτως συνεδρίασε το ΚΥΣΕΑ και το υπουργικό συμβούλιο στην Βουλή, Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011. (EUROKINISSI // ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi
Εκτάκτως συνεδρίασε το ΚΥΣΕΑ και το υπουργικό συμβούλιο στην Βουλή, Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011. (EUROKINISSI // ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

με τον πρόεδρο της ΝΔ.

18:35 Οι επιπτώσεις της απόφασης Παπανδρέου για δημοψήφισμα φάνηκαν άμεσα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, όπου είχαμε πραγματική

Εκτάκτως συνεδρίασε το ΚΥΣΕΑ και το υπουργικό συμβούλιο στην Βουλή, Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011. (EUROKINISSI // ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi
Εκτάκτως συνεδρίασε το ΚΥΣΕΑ και το υπουργικό συμβούλιο στην Βουλή, Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011. (EUROKINISSI // ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi
Εκτάκτως συνεδρίασε το ΚΥΣΕΑ και το υπουργικό συμβούλιο στην Βουλή, Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011. (EUROKINISSI // ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

.

Χαμογελαστός προσήλθε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου για την έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ και του υπουργικού συμβουλίου.

Παρά τα χαμόγελα ο κ. Παπανδρέου βρίσκεται αντιμέτωπος με την σοβαρότερη πολιτική κρίση της πολιτικής του καριέρας. Ο χθεσινός αιφνιδιασμός φαίνεται να τον έχουν θέσει σε μια ιδιότυπη “πολιτική απομόνωση”.

Ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου προσέρχεται στην έκτακτη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ και στην έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στην Βουλή, Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011. (EUROKINISSI // ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi
Ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου προσέρχεται στην έκτακτη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ και στην έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στην Βουλή, Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011. (EUROKINISSI // ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi
Ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου προσέρχεται στην έκτακτη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ και στην έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στην Βουλή, Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011. (EUROKINISSI // ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi
Ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου προσέρχεται στην έκτακτη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ και στην έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στην Βουλή, Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011. (EUROKINISSI // ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi
Ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου προσέρχεται στην έκτακτη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ και στην έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στην Βουλή, Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011. (EUROKINISSI // ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi
Ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου προσέρχεται στην έκτακτη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ και στην έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στην Βουλή, Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011. (EUROKINISSI // ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi
Ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου προσέρχεται στην έκτακτη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ και στην έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στην Βουλή, Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011. (EUROKINISSI // ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi
Ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου προσέρχεται στην έκτακτη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ και στην έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στην Βουλή, Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011. (EUROKINISSI // ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

18:15 Σε αντίθεση με το κλίμα εντός και εκτός Ελλάδας, το Spiegel σε

Ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου προσέρχεται στην έκτακτη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ και στην έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στην Βουλή, Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011. (EUROKINISSI // ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi
Ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου προσέρχεται στην έκτακτη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ και στην έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στην Βουλή, Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011. (EUROKINISSI // ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi
Ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου προσέρχεται στην έκτακτη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ και στην έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στην Βουλή, Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011. (EUROKINISSI // ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi
Ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου προσέρχεται στην έκτακτη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ και στην έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στην Βουλή, Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011. (EUROKINISSI // ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi
Ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου προσέρχεται στην έκτακτη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ και στην έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στην Βουλή, Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011. (EUROKINISSI // ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi
Ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου προσέρχεται στην έκτακτη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ και στην έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στην Βουλή, Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011. (EUROKINISSI // ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi
Ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου προσέρχεται στην έκτακτη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ και στην έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στην Βουλή, Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011. (EUROKINISSI // ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi
Ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου προσέρχεται στην έκτακτη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ και στην έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στην Βουλή, Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011. (EUROKINISSI // ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

του συγχαίρει τον Έλληνα πρωθυπουργό και υποστηρίζει ότι η απόφαση για δημοψήφισμα είναι σωστή.

Την ώρα που η αγωνία στο εσωτερικό κορυφώνεται, οι ηγέτες της G20, καλούν τον Γιώργο Παπανδρέου για εξηγήσεις. Ο πρωθυπουργός θα μεταβεί την Τετάρτη στις Κάννες, όπου ουσιαστικά θα έχουμε μίνι Σύνοδος Κορυφής

17:45 “Είμαστε στο πλευρό του Παπανδρέου για να τον δυναμώσουμε με την ψήφο μας την Παρασκευή, δεχόμενοι, ως κοινοβούλιο, τη δανειακή σύμβαση. Να προχωρήσει μπροστά” δήλωσε η βουλευτής Φθιώτιδας του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή.

Σε λίγα λεπτά αρχίζει το πιο κρίσιμο υπουργικό συμβούλιο στη θητεία της παρούσας κυβέρνησης.

Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά καθώς, όλο και περισσότεροι βουλευτές παίρνουν αποφάσεις από τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

17:10 Στήριξη από Μέρκελ και Σαρκοζί στην Ελλάδα. Δραματική τηλεφωνική επικοινωνία.

Ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου προσέρχεται στην έκτακτη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ και στην έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στην Βουλή, Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011. (EUROKINISSI // ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi
Ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου προσέρχεται στην έκτακτη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ και στην έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στην Βουλή, Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011. (EUROKINISSI // ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi
Ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου προσέρχεται στην έκτακτη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ και στην έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στην Βουλή, Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011. (EUROKINISSI // ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi
Ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου προσέρχεται στην έκτακτη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ και στην έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στην Βουλή, Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011. (EUROKINISSI // ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi
Ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου προσέρχεται στην έκτακτη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ και στην έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στην Βουλή, Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011. (EUROKINISSI // ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi
Ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου προσέρχεται στην έκτακτη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ και στην έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στην Βουλή, Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011. (EUROKINISSI // ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi
Ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου προσέρχεται στην έκτακτη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ και στην έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στην Βουλή, Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011. (EUROKINISSI // ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi
Ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου προσέρχεται στην έκτακτη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ και στην έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στην Βουλή, Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011. (EUROKINISSI // ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

.
Τεταμένο το κλίμα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Ο βουλευτής Ρεθύμνου Φραγκίσκος Παρασύρης σε ανοιχτή επιστολή τονίζει ότι “ο πολιτικός κόσμος αναμετριέται μπροστά στα μάτια μας με την αθλιότητα”, ασκώντας σκληρή κριτική σε όσους ανεξαρτητοποιούνται.

 

16:15 Αίσθηση προκαλεί τη δεδομένη χρονική στιγμή και με αυτό το ρευστό πολιτικό κλίμα, η απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Μπεγλίτη, να προχωρήσει στην έκτακτη σύγκλιση του ΚΥΣΕΑ,

Ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου προσέρχεται στην έκτακτη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ και στην έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στην Βουλή, Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011. (EUROKINISSI // ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi
Ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου προσέρχεται στην έκτακτη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ και στην έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στην Βουλή, Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011. (EUROKINISSI // ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi
Ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου προσέρχεται στην έκτακτη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ και στην έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στην Βουλή, Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011. (EUROKINISSI // ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi
Ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου προσέρχεται στην έκτακτη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ και στην έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στην Βουλή, Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011. (EUROKINISSI // ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi
Ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου προσέρχεται στην έκτακτη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ και στην έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στην Βουλή, Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011. (EUROKINISSI // ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi
Ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου προσέρχεται στην έκτακτη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ και στην έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στην Βουλή, Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011. (EUROKINISSI // ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi
Ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου προσέρχεται στην έκτακτη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ και στην έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στην Βουλή, Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011. (EUROKINISSI // ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi
Ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου προσέρχεται στην έκτακτη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ και στην έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στην Βουλή, Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011. (EUROKINISSI // ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

. Σε λίγο αναμένονται αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Βέβαια, όλα όσα συμβαίνουν αυτή τη στιγμή στην ελληνική πολιτική επικαιρότητα, έχουν προκαλέσει (μετά το αρχικό πάγωμα) αντιδράσεις και κλίμα δυσφορίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ μίλησε ευθέως για χρεωκοπία της Ελλάδας σε περίπτωση που στο (ενδεχόμενο πλέον) δημοψήφισμα, οι Έλληνες καταψηφίσουν τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου.

15:54 Πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί, αναφέρουν ότι ο Πρωθυπουργός μετά το πέρας της κυβερνητικής σύσκεψης που έχει προγραμματιστεί για τις 6 το απόγευμα, θα απευθύνει διάγγελμα στον ελληνικό λαό.

15:36
Ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου προσέρχεται στην έκτακτη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ και στην έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στην Βουλή, Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011. (EUROKINISSI // ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi
Ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου προσέρχεται στην έκτακτη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ και στην έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στην Βουλή, Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011. (EUROKINISSI // ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi
Ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου προσέρχεται στην έκτακτη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ και στην έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στην Βουλή, Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011. (EUROKINISSI // ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi
Ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου προσέρχεται στην έκτακτη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ και στην έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στην Βουλή, Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011. (EUROKINISSI // ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi
Ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου προσέρχεται στην έκτακτη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ και στην έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στην Βουλή, Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011. (EUROKINISSI // ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi
Ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου προσέρχεται στην έκτακτη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ και στην έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στην Βουλή, Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011. (EUROKINISSI // ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi
Ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου προσέρχεται στην έκτακτη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ και στην έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στην Βουλή, Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011. (EUROKINISSI // ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi
Ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου προσέρχεται στην έκτακτη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ και στην έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στην Βουλή, Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011. (EUROKINISSI // ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

και η
Εύα Καϊλή. Συνεχίζονται οι ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις.

15:10 “Ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν είχε ιδέα για το δημοψήφισμα”

Ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου προσέρχεται στην έκτακτη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ και στην έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στην Βουλή, Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011. (EUROKINISSI // ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi
Ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου προσέρχεται στην έκτακτη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ και στην έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στην Βουλή, Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011. (EUROKINISSI // ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi
Ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου προσέρχεται στην έκτακτη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ και στην έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στην Βουλή, Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011. (EUROKINISSI // ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi
Ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου προσέρχεται στην έκτακτη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ και στην έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στην Βουλή, Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011. (EUROKINISSI // ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi
Ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου προσέρχεται στην έκτακτη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ και στην έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στην Βουλή, Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011. (EUROKINISSI // ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi
Ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου προσέρχεται στην έκτακτη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ και στην έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στην Βουλή, Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011. (EUROKINISSI // ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi
Ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου προσέρχεται στην έκτακτη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ και στην έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στην Βουλή, Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011. (EUROKINISSI // ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi
Ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου προσέρχεται στην έκτακτη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ και στην έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στην Βουλή, Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011. (EUROKINISSI // ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

.
“Από ό,τι φαίνεται και παρά τη θέλησή τους
Ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου προσέρχεται στην έκτακτη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ και στην έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στην Βουλή, Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011. (EUROKINISSI // ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi
Ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου προσέρχεται στην έκτακτη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ και στην έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στην Βουλή, Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011. (EUROKINISSI // ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi
Ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου προσέρχεται στην έκτακτη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ και στην έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στην Βουλή, Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011. (EUROKINISSI // ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi
Ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου προσέρχεται στην έκτακτη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ και στην έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στην Βουλή, Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011. (EUROKINISSI // ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi
Ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου προσέρχεται στην έκτακτη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ και στην έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στην Βουλή, Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011. (EUROKINISSI // ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi
Ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου προσέρχεται στην έκτακτη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ και στην έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στην Βουλή, Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011. (EUROKINISSI // ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi
Ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου προσέρχεται στην έκτακτη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ και στην έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στην Βουλή, Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011. (EUROKINISSI // ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi
Ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου προσέρχεται στην έκτακτη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ και στην έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στην Βουλή, Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011. (EUROKINISSI // ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

” δήλωσε ο
Αλέξης Τσίπρας.

Στο μεταξύ,

Ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου προσέρχεται στην έκτακτη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ και στην έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στην Βουλή, Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011. (EUROKINISSI // ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi
Ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου προσέρχεται στην έκτακτη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ και στην έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στην Βουλή, Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011. (EUROKINISSI // ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi
Ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου προσέρχεται στην έκτακτη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ και στην έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στην Βουλή, Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011. (EUROKINISSI // ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi
Ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου προσέρχεται στην έκτακτη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ και στην έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στην Βουλή, Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011. (EUROKINISSI // ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi
Ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου προσέρχεται στην έκτακτη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ και στην έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στην Βουλή, Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011. (EUROKINISSI // ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi
Ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου προσέρχεται στην έκτακτη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ και στην έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στην Βουλή, Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011. (EUROKINISSI // ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi
Ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου προσέρχεται στην έκτακτη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ και στην έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στην Βουλή, Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011. (EUROKINISSI // ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi
Ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου προσέρχεται στην έκτακτη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ και στην έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στην Βουλή, Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011. (EUROKINISSI // ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

γράφονταν σενάρια περί επιστροφής στη δραχμή, μετά την αιφνιδιαστική ανακοίνωση του
Γιώργου Παπανδρέου για δημοψήφισμα.

 

14:05 “Καλώ τον πρόεδρο της Δημοκρατίας να συγκαλέσει το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, με στόχο τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας και αμέσως μετά την προκήρυξη εθνικών εκλογών”
λίγο μετά την ανακοίνωση της Μιλένας Αποστολάκη.

Ανεξαρτητοποιήθηκε με επιστολή της πρίν από λίγο η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ,διαφωνώντας με την επιλογή του Πρωθυπουργού για δημοψήφισμα,Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011// ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi
Ανεξαρτητοποιήθηκε με επιστολή της πρίν από λίγο η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ,διαφωνώντας με την επιλογή του Πρωθυπουργού για δημοψήφισμα,Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011// ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

 
13:30 Λίγο πριν τις 14.00 το μεσημέρι η
Ανεξαρτητοποιήθηκε με επιστολή της πρίν από λίγο η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ,διαφωνώντας με την επιλογή του Πρωθυπουργού για δημοψήφισμα,Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011// ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi
Ανεξαρτητοποιήθηκε με επιστολή της πρίν από λίγο η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ,διαφωνώντας με την επιλογή του Πρωθυπουργού για δημοψήφισμα,Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011// ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

, προκαλώντας τις πρώτες αντιδράσεις και εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό της χώρας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα