Πολιτικό γάμο μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών ζητεί ο Σταύρος Θεοδωράκης

Πολιτικό γάμο μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών ζητεί ο Σταύρος Θεοδωράκης
Στην ολομέλεια της βουλής εισήχθη το μεσημέρι για συζήτηση και ψήφιση το Σ/Ν του Υπουργείου δικαιοσύνης για το σύμφωνο συμβίωσης,Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015 (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Καυτηρίασε όπως και ο Βασίλης Λεβέντης τον Αμβρόσιο και άλλους ιεράρχες που εξέφρασαν ακραίες θέσεις κατά των ομοφυλόφιλων. Η εκκλησία και το κράτος δεν έχουν θέση στις κρεβατοκάμαρες, δήλωσε

Πρόταση για τη θεσμοθέτηση πολιτικού γάμου μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών κατέθεσε από το βήμα της Βουλής ο Σταύρος Θεοδωράκης χαρακτηρίζοντας «αποσπασματικό» το νομοσχέδιο για το σύμφωνο συμβίωσης μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών.

«Λέμε ναι στον πολιτικό γάμο των ομόφυλων» είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για το σύμφωνο συμβίωσης και καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι εκφράζει «συντηρητικές» και «άτολμες» θέσεις. «Το ποτάμι δεν θα συμβιβαστεί» είπε ο κ. Θεοδωράκης και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν είπε το παραμικρό απέναντι στους ΑΝΕΛ ούτε υλοποίησε τις υποσχέσεις του για διεύρυνση των δικαιωμάτων.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού εξαπέλυσε, όμως, και επίθεση στους Μητροπολίτες που εξέφρασαν ακραίες θέσεις κατά της ομοφυλοφιλίας με αφορμή το σύμφωνο συμβίωσης. «Είναι ντροπή που κάποιοι Μητροπολίτες, λίγοι ευτυχώς, συμπεριφέρονται ως κήρυκες μίσους» ανέφερε ο κ. Θεοδωράκης και υπενθύμισε τη δήλωση του Μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιου που είπε: «αγαπάτε αλλήλους εκτός αν είναι πόρνες, γκέι ή εβραίοι». «Το κράτος και η εκκλησία δεν έχουν καμία σχέση στις κρεβατοκάμαρες του έθνους» σημείωσε.

Τη στάση του Αμβρόσιου και άλλων ιεραρχών στηλίτευσε όμως και ο επικεφαλής της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης. «Η Εκκλησία ζει τον Μεσαίωνά της» είπε χαρακτηριστικά και ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του θα στηρίξει το νομοσχέδιο για το Σύμφωνο Συμβίωσης καθώς αποτελεί ένα αναγκαίο βήμα για τη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων. Επέκρινε, όμως, και τις ακραίες θέσεις που ακούστηκαν εντός της Βουλής από βουλευτές. Τόνισε, πάντως, ότι η κοινωνία δεν είναι ώριμη για την υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα