Πολιτικοί αντίπαλοι του Κατρούγκαλου δεν σιώπησαν για την αθλιότητα Κασιμάτη

Πολιτικοί αντίπαλοι του Κατρούγκαλου δεν σιώπησαν για την αθλιότητα Κασιμάτη
Ο Γιώργος Κατρούγκαλος Eurokinissi

"Είμαι μαζί του απέναντι στη χυδαία επίθεση που δέχθηκε από γραφίδα με σχήμα περιστρόφου" έγραψε ο Γ. Κουμουτσάκος - Στο πλευρό του Γ. Κατρούγκαλου, πολιτικοί του "αντίπαλοι".

Δημοσιογραφία είναι η μετάδοση της πληροφορίας αλλά φυσικά, και ο έλεγχος της εξουσίας. Στα πλαίσια του ελέγχου της εξουσίας εντάσσεται και η κριτική. Όταν όμως η κριτική δεν αφορά τα πεπραγμένα του κρινόμενου αλλά στοιχεία που δεν αφορούν την πολιτική και παραπολιτική του δράση, τότε διολισθαίνουμε στα νερά της εμπάθειας και της δολοφονίας χαρακτήρων.

Η Καθημερινή και ο Στέφανος Κασιμάτης έπεσαν σε ένα μεγάλο ατόπημα. Άσκησαν κριτική στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργο Κατρούγκαλο, δημοσιεύοντας μια φωτογραφία από την παρουσία του στη Βουλή κατά τη συζήτηση για την κύρωση των συμφωνιών οριοθέτησης ΑΟΖ με την Ιταλία και την Αίγυπτο. Ο κ. Κατρούγκαλος αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας. Το γνώριζε, δεν το γνώριζε ο κ. Κασιμάτης, μικρή σημασία έχει.

Το κείμενο του Κασιμάτη είναι άθλιο παρά τη συγγνώμη που ζήτησε, καθώς όπως λέει, δεν είχε γνώση περί της υγείας του κ. Κατρούγκαλου. Ακόμη κι έτσι ο ρατσισμός έναντι εξωτερικών χαρακτηριστικών, παραμένει. Η συγγνώμη θα έπρεπε να αφορά συλλήβδην την απόφαση διακωμώδησης της εμφάνισης ενός ανθρώπου και όχι να εστιάζει (μόνο) στο πρόβλημα υγείας του. Γιατί, είναι άραγε ΟΚ να λες έναν άνθρωπο “καμπούρη” ή “καράφλα”, ακόμα κι αν είναι απολύτως υγιής;

Στα θετικά προσμετράται σε κάθε περίπτωση η απόφαση πολιτικών “αντιπάλων” του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να πάρουν θέση στο πλευρό του από την πρώτη στιγμή.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για τη Μεταναστευτική Πολιτική, Γιώργος Κουμουτσάκος, σημείωσε πως η επίθεση εναντίον του κ. Κατρούγκαλου ήταν ανοίκεια και συνεχάρη την Καθημερινή για την επανόρθωσή της. Υπονοώντας δε πως υπό τη διεύθυνση της ιστορικής εκδότριας, Ελένης Βλάχου, δεν θα τυπωνόταν ποτέ προς τα έξω ένα τέτοιο κείμενο από την εν λόγω εφημερίδα.

Από τη δική της μεριά, η Όλγα Κεφαλογιάννη έκανε λόγο για “ανθρωποφαγία”. “Μας “χωρίζει” η πολιτική, μας ενώνει η ανθρωπιά”, έγραψε παίρνοντας θέση υπέρ του πολιτικού του ΣΥΡΙΖΑ.

Ανάλογη τοποθέτηση έκανε και ο βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Λοβέρδος, ο οποίος συνεργαζόταν στο παρελθόν με την Καθημερινή.

Θέση πήρε με ανάρτησή του και ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Χάρης Καστανίδης.

Τα παραπάνω αποτελούν σε κάθε περίπτωση ένα δείγμα καθαρού πολιτικού πολιτισμού που θα θέλαμε να βλέπουμε συχνότερα στα πολιτικά δρώμενα της χώρας.

Και μη ξεχνάμε βέβαια, πως τα γραπτά μένουν.

Η συγγνώμη Κασιμάτη

“Στη φωτογραφία της Παρασκευής διέπραξα ένα σοβαρό λάθος, εξαιτίας της αφέλειάς μου. Χρωστώ, ως εκ τούτου,  μια συγγνώμη τόσο στον ίδιο τον Γιώργο Κατρούγκαλο όσο και στους αναγνώστες, καθώς δεν εγνώριζα (και ούτε μπορούσα να υποθέσω, εξ ου και η αφέλεια) ότι η απώλεια των μαλλιών του πρώην υπουργού οφείλεται σε θεραπεία στην οποία υποβλήθηκε στις αρχές του μηνός για την αντιμετώπιση ενός προβλήματος υγείας. Πληροφορούμαι μάλιστα ότι οι γιατροί του είχαν συστήσει να παραμείνει οικουρών μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου, αλλά στον ίδιο επικράτησε το αίσθημα της υποχρέωσης να παραστεί στη Βουλή, δεδομένου ότι στον ΣΥΡΙΖΑ δεν περισσεύουν οι ειδικοί περί τα ελληνοτουρκικά. Του εύχομαι ολοψύχως καλή δύναμη και καλή ανάρρωση. Να επανέλθει γερός και δυνατός”, ανεφερε ο αρθρογράφος.

Η εφημερίδα “Καθημερινή”, επίσης ζήτησε συγγνώμη για το χυδαίο σχόλιο του Κασιματη.

“Η “Κ” ζητά συγγνώμη από τον κ. Γιώργο Κατρούγκαλο για τη φωτογραφία και το σχόλιο που τη συνόδευε στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας. Όσο και αν είναι προφανές ότι ο αρθρογράφος δεν γνώριζε την περιπέτεια υγείας του κ. Κατρούγκαλου, σημασία έχει ότι πρόκειται για ατόπημα. Το οποίο δεν θα επαναληφθεί”, ανέφερε σε δήλωσή της.

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος, από την πλευρά του ευχαρίστησε όσους πήραν θέση απέναντι στην ανήθικη επίθεση που δέχθηκε.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα