Πολιτικός καυγάς για το Καστελόριζο με ‘σφήνα’ Παπανδρέου

Πολιτικός καυγάς για το Καστελόριζο με ‘σφήνα’ Παπανδρέου

Το καρφί Τσίπρα στη Γεννηματά μπροστά στις κάμερες κατά τη συνάντησή τους, προκάλεσε την αντίδραση όχι μόνο του ΠΑΣΟΚ, αλλά και του Γιώργου Παπανδρέου που απάντησε μέσω twitter: “Ελα Αλέξη να πάμε στο Καστελόριζο”

Το Καστελόριζο, από όπου ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου είχε ανακοινώσει την υπαγωγή της χώρας στο μνημόνιο στις 23 Απριλίου του 2010, εξακολουθεί να ρίχνει τη σκιά του και να επηρεάζει την πολιτική ζωή της χώρας.

Το ακριτικό νησί- συνώνυμο του μνημονίου επανήλθε σήμερα στην επικαιρότητα, καθώς αναφέρθηκε σε αυτό ειρωνικά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη συζήτηση που είχε με τη Φώφη Γεννηματά υποδεχόμενος την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στο Μέγαρο Μαξίμου στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών αρχηγών για Eurogroup- Κυπριακό.

Το καρφί Τσίπρα, η αντίδραση Γεννηματά, αλλά και η απάντηση που έσπευσε να δώσει οργισμένος μέσω twitter ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, όλα εντάσσονται στην αντιπαράθεση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ σχετικά με το ποιος φέρει την ευθύνη ένταξης στο μνημόνιο, ποιος ευθύνεται για την παραμονή σε αυτό και ποιος εν τέλει παίρνει το μνημονιακό μουντζούρη. Ο ΣΥΡΙΖΑ σκοπίμως υπενθυμίζει το Καστελόριζο ως την καθοριστική στιγμή ανακοίνωσης της υπαγωγής στο μνημόνιο, με το ΠΑΣΟΚ να επιρρίπτει την ευθύνη για το μνημόνιο στην περίοδο Καραμανλή και ταυτόχρονα να ασκεί κριτική στη σημερινή κυβέρνηση για συνέχιση του αδιεξόδου.

Ο κ.Τσίπρας υποδεχόμενος την κ.Γεννηματά υποστήριξε ότι η απόφαση του πρόσφατου Eurogroup δίνει χρόνο στη χώρα, για να λάβει από την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ την απάντηση:”Δεν ξέρω πόσο ανάσα θα πάρουμε γιατί την θηλιά στο λαιμό μας τη δέσαν πάλι”.

Στο σημείο αυτό ο πρωθυπουργός έριξε το καρφί: “Από το μνημόνιο εγώ θα σας βγάλω, θα πάμε μαζί στο Καστελλόριζο” αντιγύρισε ο κ.Τσίπρας στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε: “Θα πάρουμε και το Γιώργο μαζί να πάμε στο Καστελλοριζο”.

Η κ.Γεννηματά αγνόησε το καρφί και επέμενε με τη σειρά της: “Αυτό που είναι βέβαιο Αλέξη μου, είναι ότι δεν υπάρχει περιθώριο για άλλες ψεύτικες ελπίδες. Δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλες ψεύτικες ελπίδες. Δοκιμάστηκαν και τα μεγάλα λόγια και οι υποσχέσεις, κατάλαβαν όλοι τι γίνεται”.

Πάντως ο πρωθυπουργός προθυμοποιήθηκε να διαβάσει το “Σχέδιο Ελλάδα” που επεξεργάζεται το ΠΑΣΟΚ για την έξοδο από την κρίση και επιβεβαίωσε ότι έχει λάβει πρόσκληση από τη Χαριλάου Τρικούπη για το συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στα τέλη Ιουνίου- αρχές Ιουλίου, δηλώνοντας μάλιστα ότι θα προσπαθήσει να παραστεί.

Κυβερνητικές πηγές έδιναν συνέχεια στην αντιπαράθεση, σχολιάζοντας μετά τη συνάντηση: “ Όταν επέβαλαν 65 δις μέτρα εκτόξευσαν ανεργία στο 27% πήραν το χρέος στο 120 και το πήγαν στο 180% του ΑΕΠ και συρρικνωσαν την οικονομία κατά 25% και η κα Γενημματά και το ΠΑΣΟΚ που έκαναν αυτά επιμένουν σήμερα να μιλούν για θηλιά ήταν αναμενόμενο ότι θα πάρουν και την απάντηση που τους αρμόζει”.

‘Οπως ήταν λογικό κι επόμενο, στο καρφί Τσίπρα έσπευσε να απαντήσει μέσω twitter ο Γιώργος Παπανδρέου.

“Πάμε τώρα Καστελόριζο Αλέξη να σου πω πώς μας χρεοκόπησε ο φίλος σου ο Κώστας και πώς ο Αντώνης & εσύ μας φορτώσατε άλλα 5 χρόνια Οδύσσειας!”, έγραψε ο πρώην πρωθυπουργός.

Στον καυγά ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ- ΚΙΔΗΣΟ μπλέχτηκε εν τω μεταξύ και το Ποτάμι. Ο εκπρόσωπος τύπου του Ποταμιού Δημήτρης Τσιόδρας σχολίασε (επίσης μέσω twitter): “Ολοι (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ) στο Καστελόριζο. Δεν είναι άσχημη ιδέα! Για τη χρεοκοπία και τα 7 χρόνια αυταπατών και ψεμάτων κάποιοι φταίνε.”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα