Πολλά τα 'όχι' βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τα αυτοκίνητα. 40% της αποζημίωσης στο κόμμα

Πολλά τα 'όχι' βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τα αυτοκίνητα. 40% της αποζημίωσης στο κόμμα
MENELAOS MYRILLAS / SOOC

Μεγάλος αριθμός βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάρει βουλευτικό αυτοκίνητο σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ενώ το 40% της βουλευτικής αποζημίωσης πηγαίνει στο κόμμα

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποίησαν με φειδώ τη διευκόλυνση της βουλής για τα βουλευτικά αυτοκίνητα αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, που σημειώνουν επίσης ότι μεγάλος αριθμός βουλευτών του κόμματος δήλωσαν ότι δεν θα πάρουν αυτοκίνητο, ούτε θα χρησιμοποιήσουν αστυνομική προστασία.

Ειδικότερα κυβερνητικές πηγές σημείωναν σχετικά:

1. Σύμφωνα με την προτροπή του πρωθυπουργού κατά τη διαδικασία των προγραμματικών δηλώσεων οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποίησαν με φειδώ τη διευκόλυνση που παρέχει η Βουλή για βουλευτικά αυτοκίνητα και αστυνομική συνοδεία.

Μεγάλος αριθμός των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσαν ότι δεν θα πάρουν ούτε βουλευτικό ΙΧ ούτε αστυνομική προστασία, οι οποίοι και δεν δήλωσαν την πράξη αυτή. Άλλωστε έχει διαπιστωθεί ότι η διευκόλυνση για τα βουλευτικά ΙΧ αφορά κυρίως στους βουλευτές της περιφέρειας και όχι της Αθήνας.

2. Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί η σύμβαση του leasing με την οποία η Βουλή χορηγεί τα βουλευτικά αυτοκίνητα λήγει τον Σεπτέμβρη, οπότε και θα επανεξεταστεί το θέμα από μηδενική βάση.

3. Το 40% της βουλευτικής αποζημίωσης των μελών της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ πηγαίνει στις δομές αλληλεγγύης και στο κόμμα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κυβέρνηση, ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αρνήθηκαν το βουλευτικό αυτοκίνητο ο Στ. Θεοδωράκης και άλλοι 8 βουλευτές

SHARE:

24Media Network