Πώς βλέπουν στη ΝΔ τη νίκη Κασσελάκη στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ

Διαβάζεται σε 2'
Γραφεία Νέας Δημοκρατίας
Γραφεία Νέας Δημοκρατίας SOOC Konstantinos Tsakalidis

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο εμφανίζονται αισιόδοξοι για την πολιτική κυριαρχία της ΝΔ με τον Στέφανο Κασσελάκη νέο αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί το πρώτο θέμα συζήτησης και στο στρατόπεδο της Νέας Δημοκρατίας.

Επισήμως φυσικά από την κυβέρνηση και τη ΝΔ αναμένεται να επιμείνουν στη γραμμή πως εύχονται ο ΣΥΡΙΖΑ να ασκήσει σοβαρή και υπεύθυνη αξιωματική αντιπολίτευση “χωρίς τοξικότητα”.

Ανεπισήμως στην πραγματικότητα οι περισσότεροι στο κυβερνητικό στρατόπεδο θεωρούν τη νίκη Κασσελάκη στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ θετική εξέλιξη… για τη ΝΔ.

Οι γαλάζιοι αναμένεται στο εξής να υπενθυμίζουν σε κάθε ευκαιρία πως ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει αποκαλέσει τα κατεχόμενα της Κύπρου “κρατίδιο”, προκειμένου να συσπειρώσουν την πατριωτική δεξιά και όχι μόνο.

Αναμένεται επίσης να επικαλούνται τα σενάρια πως πίσω από τον κ. Κασσελάκη βρίσκεται ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά και το γεγονός ότι ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε τη στήριξη στελεχών που αποτελούν “κόκκινο πανί” για δεξιούς, αλλά και κεντρώους ψηφοφόρους, όπως ο Παύλος Πολάκης και ο Νίκος Παππάς.

Αναμένουν επίσης με ενδιαφέρον να δουν εάν ο “νέος ΣΥΡΙΖΑ” θα κάνει στροφή προς το κέντρο και κατά πόσον θα έχει και άλλες απώλειες εξ αριστερών. Πολλοί θεωρούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί και να διασπαστεί εκ νέου και σίγουρα θα φροντίσουν να ρίξουν αλάτι στις αριστερές πληγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με δηλώσεις όπως αυτές του Άδωνι Γεωργιάδη πως ο κ. Κασσελάκης είναι καπιταλιστής.

Και οι περισσότεροι στη ΝΔ πιστεύουν ότι ο κ. Κασσελάκης δεν μπορεί να κερδίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο δικό του (επικοινωνιακό και πολιτικό) γήπεδο. Αλλά ότι θα συνεχιστεί μάλλον ο πόλεμος ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ για την κεντροαριστερή πρωτοκαθεδρία.

Ο Κασσελάκης ως “άγνωστος Χ”

Δεν λείπουν βέβαια και οι φωνές στο κυβερνητικό στρατόπεδο που εκφράζουν προβληματισμό, δεδομένου όπως επισημαίνουν ο κ. Κασσελάκης είναι ένας “άγνωστος Χ”, αλλά και αυτοί που σχολιάζουν μάλλον θυμόσοφα ότι κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το μέλλον και τις ταλαντεύσεις της ζυγαριάς ενός συστημικού δικομματισμού.

Από την άλλη, γαλάζια στελέχη σχολιάζουν ότι δεν μπορεί να εμπνεύσει εμπιστοσύνη στην κοινωνία ένας “άγνωστος Χ”, που μάλιστα ομολογεί ότι δεν ξέρει καλά τα θέματα και ζητά λίγο χρόνο για να τα μάθει…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα