Ποτάμι για ασφαλιστικό: Δημόσιες σχέσεις άνευ ουσίας οι συναντήσεις Κατρούγκαλου

Ποτάμι για ασφαλιστικό: Δημόσιες σχέσεις άνευ ουσίας οι συναντήσεις Κατρούγκαλου

Ο Σταύρος Θεοδωράκης διαβλέποντας ότι η κυβέρνηση θα παίξει ξανά το χαρτί της συναίνεσης, σημειώνει ότι καμία συζήτηση δεν μπορεί να γίνει επί των προτάσεων της, “μόνο χειραψίες, αλληλοκατανόηση και κρύα χαμόγελα”

Δημόσιες σχέσεις άνευ ουσίας χαρακτηρίζει την ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών και του Προέδρου της Δημοκρατίας για την πρόταση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό από τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο, ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Διαβλέποντας ότι η κυβέρνηση θα παίξει ξανά το χαρτί της συναίνεσης, σημειώνει ότι καμία συζήτηση δεν μπορεί να γίνει επί των προτάσεων της, “μόνο χειραψίες, αλληλοκατανόηση και κρύα χαμόγελα”.

Ο κ.Θεοδωράκης που απουσιάζει εκτός Αθηνών για αυτό και δε θα συναντηθεί ο ίδιος με τον κ.Κατρούγκαλο, έγραψε στο λογαριασμό του Ποταμιού στο facebook:

“Βρήκε, λοιπόν, η κυβέρνηση τη λύση για το ασφαλιστικό και αυτές τις ώρες την στέλνει – αν δεν την έχει στείλει ήδη – στην «τρόικα» για έγκριση. Ταυτόχρονα ο αρμόδιος υπουργός ενημερώνει τους αρχηγούς αλλά και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας (!) για την πρόταση της κυβέρνησης. Είναι σαφές ότι οι συναντήσεις του κ.Κατρούγκαλου είναι για τους φωτογράφους. Καμία συζήτηση, καμία αλλαγή, καμία διόρθωση δεν μπορεί να γίνει επί των προτάσεών τους. Μόνο χειραψίες, αλληλοκατανόηση και κρύα χαμόγελα. Θα ήθελα να το ξεκαθαρίσω. Το Ποτάμι δεν είναι διατεθειμένο να ακολουθήσει το πρόγραμμα Δημοσίων Σχέσεων της κυβέρνησης. Δεν έχουμε τις ίδιες προτεραιότητες με την κυβέρνηση, ούτε προφανώς και με τα άλλα πολιτικά κόμματα. Δεν θα μετέχουμε, λοιπόν, σε συναντήσεις «έτσι χωρίς πρόγραμμα» επειδή οι τύποι το επιβάλλουν. Ήμασταν και είμαστε παρόντες για τα σημαντικά. Να συνεννοηθούμε πως θα σωθεί η χώρα. Όχι να συνεννοηθούμε πως θα είναι το κάδρο της οικογενειακής φωτογραφίας του πολιτικού συστήματος. Στα θεάματα, λοιπόν, και στις παράτες να μην μας υπολογίζουν.”

Εκ μέρους του Ποταμιού, ο Γιώργος Αμυράς πάντως θα παραστεί στην προγραμματισμένη συνάντηση με τον κ.Κατρούγκαλο στις 12 και μισή (ο Κώστας Μπαργιώτας απουσιάζει στη Λάρισα) και θα πάρει την πρόταση της κυβέρνησης προς επεξεργασία. Το Ποτάμι όμως θέλει να δείξει σαφώς ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο ουσιαστικής συναίνεσης, με ευθύνη της κυβέρνησης.

SHARE: