Ποτάμι για Ερντογάν: Γιατί έπρεπε να γίνει τώρα αυτή η επίσκεψη;

ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΙΟΥ ΣΤΟ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ// ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ.(EUROKINISSI-ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ)
ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΙΟΥ ΣΤΟ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ// ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ.(EUROKINISSI-ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ) EUROKINISSI

Ερωτήματα για τη σκοπιμότητα της επίσκεψης του προέδρου της Τουρκίας σε αυτή τη συγκυρία εγείρει το Ποτάμι

«Ο Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας θέτει με τον πιο επίσημο τρόπο στην Αθήνα τις τουρκικές διεκδικήσεις. Ο κ. Ερντογάν πίσω από τη διατύπωση περί «επικαιροποίησης» μιλάει σαφώς για αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάνης θέτοντας ανοιχτά ζητήματα που αφορούν στο Αιγαίο και στη Θράκη» σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι λίγο μετά την άφιξη του προέδρου της Τουρκίας στην Αθήνα και την πρώτη συνάντηση που είχε με τον Προκόπη Παυλόπουλο.

«Υποκατέστησε μάλιστα το Διεθνές Δίκαιο με το «πολιτικό δίκαιο». Ο Σταύρος Θεοδωράκης στη χθεσινή δήλωσή του επεσήμανε ότι «επισκέψεις σε επίπεδο Αρχηγού Κράτους γίνονται όταν οι σχέσεις ανάμεσα σε δύο χώρες έχουν φτάσει στο καλύτερο σημείο. Κι αυτό δεν συμβαίνει σήμερα ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία», προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση.

ADVERTISING

Εξάλλου, συμπληρώνει, «οι τοποθετήσεις του Τούρκου Προέδρου εγείρουν σοβαρά ερωτηματικά για τη σκοπιμότητα της επίσκεψης σε αυτή τη συγκυρία. Μια επίσκεψη που αποβαίνει σε βάρος των εθνικών συμφερόντων, αλλά και εις βάρος των διμερών σχέσεων που είναι ανάγκη και για την Ελλάδα και την Τουρκία αλλά και για την ευρύτερη περιοχή να βελτιωθούν κι όχι να επιβαρυνθούν».

Και καταλήγει: «Γιατί έπρεπε να γίνει τώρα αυτή η επίσκεψη»;

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Επίσκεψη Ερντογάν, Ποτάμι, Ερντογάν
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Παυλόπουλος: Αδιαπραγμάτευτη η Συνθήκη της Λωζάνης- Επιμένει ο Ερντογάν

Έπεσαν οι τόνοι πριν το επίσημο δείπνο στο προεδρικό μέγαρο

Πηγές ΝΔ: Ασυγχώρητη η προχειρότητα της κυβέρνησης για τον Ερντογάν

SHARE:

24Media Network