Ποτάμι για την κατάργηση των αγγλόφωνων τμημάτων ΑΕΙ : Κιμ Γιονγκ Μπαλτάς, ο υπουργός Παιδείας

Ποτάμι για την κατάργηση των αγγλόφωνων τμημάτων ΑΕΙ : Κιμ Γιονγκ Μπαλτάς, ο υπουργός Παιδείας

Πώς σχολιάζει το Ποτάμι την κατάργηση των υπό ίδρυση αγγλόφωνων τμημάτων στα πανεπιστήμια Κρήτης, Αιγαίου και το Δημοκρίτειο Θράκης

Τον υπουργό Παιδείας, Αριστείδη Μπαλτά βάζει στο "στόχαστρο" το Ποτάμι, με ανακοίνωση που εξέδωσε την Παρασκευή (24/04), με αφορμή την απόφαση του, σύμφωνα με δημοσίευμα, να καταργήσει τα υπό ίδρυση αγγλόφωνα προπτυχιακά τμήματα στα πανεπιστήμια Κρήτης, Αιγαίου και το Δημοκρίτειο Θράκης.

Σ' αυτά τα τμήματα θα εισάγονταν αποκλειστικά αλλοδαποί φοιτητές, οι οποίοι δεν θα είχαν ιθαγένεια κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν θα ήταν κάτοχοι απολυτηρίου ελληνικού λυκείου και θα κατέβαλαν δίδακτρα.

"Ο υπουργός Παιδείας διαλύει συστηματικά τα λίγα θετικά που είχαν γίνει στην εκπαίδευση τα προηγούμενα χρόνια. Θύματα των ιδεοληψιών του υπουργού πέφτουν αυτή τη φορά τα αγγλόφωνα τμήματα των πανεπιστημίων τα οποία προσελκύουν φοιτητές από το εξωτερικό, βοηθούν στην εξωστρέφεια της χώρας και φέρνουν έσοδα στα άδεια κρατικά ταμεία.

Τη στιγμή που σε όλες τις χώρες πέφτουν τα σύνορα στον τομέα της γνώσης και γίνονται προσπάθειες προσέλκυσης επιστημόνων και φοιτητών, εμείς υψώνουμε τείχη απομόνωσης, διώχνουμε καταξιωμένους διεθνώς επιστήμονες που ήρθαν αφιλοκερδώς να βοηθήσουν την Ελλάδα, κλείνουμε την πόρτα σε ξένους που θέλουν να σπουδάσουν εδώ κι αποκυρήσσουμε την αριστεία.

Επιστρέφουμε σε ό,τι πιο αποτυχημένο έχει δοκιμαστεί στο παρελθόν τη στιγμή που θα έπρεπε να τρέχουμε για να καλύψουμε τη χαμένη απόσταση από τις ανεπτυγμένες χώρες. Τι άλλο έχει απομείνει για να καταστρέψει ο κ.Μπαλτάς;", αναφέρει η ανακοίνωση του Ποταμιού.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ποτάμι
SHARE: