Πόθεν έσχες: Καταψήφισε η ΝΔ την τροπολογία για την υποχρεωτική άρση του τραπεζικού απορρήτου – “Τι φοβάται” ρωτά το Μαξίμου

Πόθεν έσχες: Καταψήφισε η ΝΔ την τροπολογία για την υποχρεωτική άρση του τραπεζικού απορρήτου – “Τι φοβάται” ρωτά το Μαξίμου
Συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργού Επικρατείας "Σύσταση, συγκρότηση και αρμοδιότητες της Κεντρικής Επιτροπής Κωδικοποίησης και άλλες διατάξεις". Eurokinissi

"Ποιος ξέρει τι φοβάται ότι θα αποκαλυφθεί" αναρωτήθηκε το Μέγαρο Μαξίμου ζητώντας από την ΝΔ "να εξηγήσει τι ακριβώς φοβάται και δεν θέλει έλεγχο στις τραπεζικές και χρηματιστηριακές συναλλαγές των στελεχών της".

Η ΝΔ καταψήφισε την τροπολογία για την υποχρεωτική άρση του τραπεζικού και του χρηματιστηριακού απορρήτου για τον έλεγχο των υπόχρεων «πόθεν έσχες». Κατά της τροπολογίας ψήφισε επίσης η Χρυσή Αυγή, ενώ η Ένωση Κεντρώων ψήφισε παρών.

Την τροπολογία που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτα Κοζομπόλη και Σπύρος Λάππας υπερψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ. «Περιμένουμε να εξηγήσει τι ακριβώς φοβάται και δεν θέλει έλεγχο στις τραπεζικές και χρηματιστηριακές συναλλαγές των στελεχών της» τόνισε το Μέγαρο Μαξίμου αντιδρώντας στην στάση της ΝΔ.

Το Μέγαρο Μαξίμου σχολίασε ότι η ΝΔ με την καταψήφιση της τροπολογίας «δεν θέλει όταν η αρμόδια Επιτροπή ελέγχει το πόθεν έσχες κάποιου πολιτικού προσώπου, ο έλεγχος να επεκτείνεται αυτομάτως και σε τραπεζικές και χρηματιστηριακές συναλλαγές» κι αναρωτήθηκε «ποιος ξέρει τι φοβάται ότι θα αποκαλυφθεί».

Το Μέγαρο Μαξίμου έκανε παράλληλα και μία αναδρομή στο παρελθόν σχολιάζοντας δηκτικά ότι «οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι η ΝΔ εξελίσσεται. Την προηγούμενη φορά σε αντίστοιχη συζήτηση για τη συμμετοχή αιρετών σε offshore, η ΝΔ το είχε βάλει στα πόδια και δεν είχε ψηφίσει καν», ενώ σήμερα «καταψήφισε χωρίς αιδώ».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα